chrisbd
Member
Προς τα κει πάνω θυμάμαι και το Calais με το όμορφο δημαρχείο την Boulogne sur mer (καλούτσικη και έχει και ενα ενυδρείο)..
Προς τα κει πάνω θυμάμαι και το Calais με το όμορφο δημαρχείο την Boulogne sur mer (καλούτσικη και έχει και ενα ενυδρείο)..
Την ίσιωσα λίγοΣτην πολύ ωραία κεντρική πλατεία έχουν φτιάξει και εκκλησία αφιερωμένη στη Jeanne d’Arc (το κτίριο που μοιάζει με πυραμίδα). Συμπαθάτε με για τη στραβή φώτο.
Το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου... Το macaron έχει απορριφθεί ήδη. Αυτό με τη μουστάρδα που λέγαμε χθες όμως το κρατώ, γιατί τη μουστάρδα τη λατρεύω!Οπως τα βλεπω τα αυθεντικα macarons χωρις χρωμα και κρεμα, ειναι αυτο το γλυκο που εμεις λεμε "εργολαβοι".
Εργολάβος (γλυκό) - Βικιπαίδεια
Θα παω την αποψαρα μου. Εφερα μουσταρδες απο τη Ντιζον, αθλος να φερεις με τους περιορισμους του 1 λ μπουκαλακια στη βαλιτσα. Της παρεας μου που το ειδε πιο "ελα μωρε" τις κρατησαν στο αεροδρομιο και επεσε κλαμα.. Δεν ειχαν διαφορα απο τη μουσταρδα Ντιζον σε καθε ντελικατεσεν στην Ελλαδα, ουτε στην τιμη. Βασικα τις πηρα για δωρακια, αντι για μαγνητακια. Στην κουζινα τους δεν την ειδα πουθενα.Το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου... Το macaron έχει απορριφθεί ήδη. Αυτό με τη μουστάρδα που λέγαμε χθες όμως το κρατώ, γιατί τη μουστάρδα τη λατρεύω!
Πολύ σωστή παρομοιωση. Έχουν αυτό το μαστιχωτο. Αν και δεν έχω πετύχει εργολαβο (χειρότερο όνομα για γλυκό που έχει υπαρξει) χωρίς κρέμα ή μαρμελάδα. Επίσης να πω ότι αν και αυτά τα μακαρον φαίνονται σκετα είναι πολύ γλυκά.Οπως τα βλεπω τα αυθεντικα macarons χωρις χρωμα και κρεμα, ειναι αυτο το γλυκο που εμεις λεμε "εργολαβοι".
Περί ορέξεως αλλά εμένα τα μακαρον μου φαίνονται τριτοτεταρτα γλυκά για Γαλλία. Αυτά που αγοράζεις για κάποια επίσκεψη αλλά όχι για το σπίτι σου. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές πιστεύω.Αλλα ειναι τα χαιλαιτ της κουζινας εκει
ευχαριστώ! Έχω το κακό συνηθειο να μην κοιτάω προσεκτικά τι φώτο τράβηξα εκείνη τη στιγμή. Σ'ευχαριστω και για τα καλά σου λόγια κι αν χρειαστείς βοήθεια ή προτάσεις μην διστασεις!Την ίσιωσα λίγο