Στο νησί των Παξών, όπως και στη Κέρκυρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα της φύσης την χρονική περίοδο από τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Σμήνη από πυγολαμπίδες κατακλύζουν τους αγρούς και τα ελαιόδεντρα μόλις πέσει η νύχτα. πηγή
Είναι καταπληκτικό το θέαμα με τις πυγολαμπίδες. Το περσινό Πάσχα που έπεσε 6 Μαίου και κάθισα κι εγώ μια βδομαδούλα ακόμα είχε πάρα πολλές! Το βράδυ έσβηνα τα φώτα και τις χάζευα .
Φέτος τον Απρίλιο είχε λιγότερες. Παρόλα αυτά κάποιες κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο μας τη νύχτα
Τελικά η Κέρκυρα είναι υπέροχη την Άνοιξη, μη σου πω καλύτερη κι από το καλοκαίρι!
Τι υπέροχες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια...
Υπήρχαν άπειρες τότε στο χωριό μου αλλά τώρα νομίζω ότι έχουν εξαφανιστεί. Ή πάλι ίσως να μην πηγαίνω την κατάλληλη εποχή...
Τι όμορφο θέμα που ανοίξατε...Μα τι πλασματάκια είναι αυτά..Δε βλέπουμε πια...η γειτονιά μου γέμισε σπίτια μάλλον και εξαφανίστηκαν...Αχ, όλα τα ωραία πια βρίσκεις στους Παξούς!!
Και στην Κέρκυρα έχει πάρα πολλές, ειδικά Μάιο-Ιούνιο, αλλά μάλλον παίζει ρόλο η τοποθεσία. Το σπίτι μου δεν είναι μέσα σε χωριό και κάθε βράδυ γινόταν της τρελής από πυγολαμπίδες!