• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδία Πτήση για Ινδία

katy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιράν
Ταξίδι-Όνειρο
Ταίτή
Αγαπητοί φίλοι,

είμαι νέα στην παρέα σας και γι` αυτό ζητώ τη βοήθειά σας. Σκοπέυω να τεξιδέψω στην Γκόα τον Φεβρουάριο. Μιας και μένω ήδη στο εξωτερικώ, στην Κων/πολη για την ακρίβεια, θα πεταξώ από εδώ. Η ερώτηση μου είναι η εξης: Η μία προτινόμενη πτήση είναι Istanbul-Abu Dabı- Mumbai-Goa, με κόστος 435 ευρώ μαζί με την επιστροφή και διάρκει πτήσεων γύρω στις 13 ώρες. Η δέυτερη επιλογή μου είναι Istanbul-Sharja-Goa, με 460 ευρώ μαζί με την επιστροφή και διάρκεια πτήσεων γύρω στι 19 ώρες. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, ποια πτήση θα διαλέγατε και γιατί. Να σημειώσω πως δεν έχω ξαναταξιδέψει με μετεπιβίβαση και λίγο με τρομλάζουν όι τόσες αλλαγές πτήσεων αλλά όχι τόσο ώστε να μην το ρισκάρω.
Σας ευχαρισώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

jimp

Member
Εγω παντως θα διαλεγα την πρωτη.Περισσοτερες πτησεις και φθανεις και νωριτερα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αγαπητοί φίλοι,

είμαι νέα στην παρέα σας και γι` αυτό ζητώ τη βοήθειά σας. Σκοπέυω να τεξιδέψω στην Γκόα τον Φεβρουάριο. Μιας και μένω ήδη στο εξωτερικώ, στην Κων/πολη για την ακρίβεια, θα πεταξώ από εδώ. Η ερώτηση μου είναι η εξης: Η μία προτινόμενη πτήση είναι Istanbul-Abu Dabı- Mumbai-Goa, με κόστος 435 ευρώ μαζί με την επιστροφή και διάρκει πτήσεων γύρω στις 13 ώρες. Η δέυτερη επιλογή μου είναι Istanbul-Sharja-Goa, με 460 ευρώ μαζί με την επιστροφή και διάρκεια πτήσεων γύρω στι 19 ώρες. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, ποια πτήση θα διαλέγατε και γιατί. Να σημειώσω πως δεν έχω ξαναταξιδέψει με μετεπιβίβαση και λίγο με τρομλάζουν όι τόσες αλλαγές πτήσεων αλλά όχι τόσο ώστε να μην το ρισκάρω.
Υποθέτω η πρώτη επιλογή είναι Etihad, η δεύτερη με Air Arabia. Αν η πτήση Βομβαη-Goa γίνεται με άλλη εταιρεία (ινδική) λάβε υπόψη ότι η μετεπιβίβαση από το διεθνή αεροσταθμό της Βομβάης στον σταθμό εσωτερικών πτήσεων είναι διαδικασία φασαριόζικη που αν όλα πάνε καλά χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες (τα δύο αεροδρόμια δεν επικοινωνούν). Το σενάριο αλλάζει μόνο αν η πτήση Abu Dhabi-Mumbai συνεχίζει για Goa.
Οπότε δώσε μας λεπτομέρειες

τσεκαρε απο Κων/πολη την εταιρια flydubai , ειναι low cost carrier. Απο Δελχι εχει πολλα και φθηνα αεροπορικα μεσα στην Ινδια. Οι τοπικες εταιριες εκει ειναι αρκετα αξιοπιστες. Τσεκαρε την kingfisher και την spice airlines. Εαν κοψεις νωρις με αυτες θα πεταξεις μεσα στην Ινδια με 20-30 ευρω ανα διαδρομη.
αλλη καλη επιλογη για Γκοα κατευθειαν απο Ευρωπη ειναι η TUIfly και με λιγη τυχη βρισκεις με condor airways απο Φρανκφουρτη με πολυ χαμηλη τιμη. Ελπιζωνα σε βοηθησα

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Στα αρνητικά του τρανσφερ στο Sharjah είναι ότι το αεροδρόμιο απ'ότι θυμάμαι είναι μικρό και τρομερά βαρετό (εκτός αν το ρετουσάρανε). Αν φτάνετε πρωί μια λύση είναι να παρετε ένα ταξί και να πάτε μια βόλτα στο Ντουμπάι, όχι ότι λέει κάτι, απλά να λέτε ότι το είδατε κι αυτό

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
τσεκαρε απο Κων/πολη την εταιρια flydubai , ειναι low cost carrier. Απο Δελχι εχει πολλα και φθηνα αεροπορικα μεσα στην Ινδια. Οι τοπικες εταιριες εκει ειναι αρκετα αξιοπιστες. Τσεκαρε την kingfisher και την spice airlines. Εαν κοψεις νωρις με αυτες θα πεταξεις μεσα στην Ινδια με 20-30 ευρω ανα διαδρομη.
αλλη καλη επιλογη για Γκοα κατευθειαν απο Ευρωπη ειναι η TUIfly και με λιγη τυχη βρισκεις με condor airways απο Φρανκφουρτη με πολυ χαμηλη τιμη. Ελπιζωνα σε βοηθησα
Η flydubai όπως δείχνει στην ιστοσελίδα της δεν πετάει ούτε Δελχί ούτε Βομβάη και το θεωρώ πιο μπλεγμένο να βρει κανείς πτήση από... Ahmedabad για Goa. Eπειδή δε, την είχα πρόσφατα τσεκάρει από Κων/πολη ήταν ακριβότερη από την Air Arabia προς Ασιατικούς προορισμούς

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αγαπητοί φίλοι,

Δεν κατάλαβα, έχεις μια επιλογή με κανονικές εταιρίες όλα καλά, και μια επιλογή με low cost εταιρίες (που χρεώνουν πολλά extra) που όμως είναι και εξ' αρχής πιο ακριβή, και κάνει και περισσότερες ώρες να φτάσει, τις οποίες πρέπει μάλιστα να τις περάσεις στο άθλιο αεροδρόμιο της Sharja. Γιατί το συζητάμε?

Υ.Γ. Από τη στιγμή που η εταιρία πουλάει το εισιτήριο με μετεπιβίβαση στη Mumbai, σημαίνει ότι έχουν μελετήσει τον απαιτούμενο χρόνο (MCT - Minimum connection time λέγεται στην ορολογία), και ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου εκεί επαρκεί.

katy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιράν
Ταξίδι-Όνειρο
Ταίτή
Υποθέτω η πρώτη επιλογή είναι Etihad, η δεύτερη με Air Arabia. Αν η πτήση Βομβαη-Goa γίνεται με άλλη εταιρεία (ινδική) λάβε υπόψη ότι η μετεπιβίβαση από το διεθνή αεροσταθμό της Βομβάης στον σταθμό εσωτερικών πτήσεων είναι διαδικασία φασαριόζικη που αν όλα πάνε καλά χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες (τα δύο αεροδρόμια δεν επικοινωνούν). Το σενάριο αλλάζει μόνο αν η πτήση Abu Dhabi-Mumbai συνεχίζει για Goa.
Οπότε δώσε μας λεπτομέρειες

Στην πρώτη επιλογή έχεις δίκιο είναι Etihad και στη συνέχεια οι εσωτερικές πτήσεις είναι Air Jet.Στη δεύτερη επιλογή οι 2 πτήσεις γίνονται με Air Arabia.

Δεν κατάλαβα, έχεις μια επιλογή με κανονικές εταιρίες όλα καλά, και μια επιλογή με low cost εταιρίες (που χρεώνουν πολλά extra) που όμως είναι και εξ' αρχής πιο ακριβή, και κάνει και περισσότερες ώρες να φτάσει, τις οποίες πρέπει μάλιστα να τις περάσεις στο άθλιο αεροδρόμιο της Sharja. Γιατί το συζητάμε?

Υ.Γ. Από τη στιγμή που η εταιρία πουλάει το εισιτήριο με μετεπιβίβαση στη Mumbai, σημαίνει ότι έχουν μελετήσει τον απαιτούμενο χρόνο (MCT - Minimum connection time λέγεται στην ορολογία), και ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου εκεί επαρκεί.

Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά η ένστασή μου ήταν στην μη εμπειρία μου στις τόσες μετεπιβιβάσεις και στη διάρκειά τους, αν είναι αρκετή δηλαδή. όπως λες αφού πουλάνε τέτοια εισητήρια, φαντάζομαι πως εγγυούνται και όλα τα υπόλοιπα.

Στα αρνητικά του τρανσφερ στο Sharjah είναι ότι το αεροδρόμιο απ'ότι θυμάμαι είναι μικρό και τρομερά βαρετό (εκτός αν το ρετουσάρανε). Αν φτάνετε πρωί μια λύση είναι να παρετε ένα ταξί και να πάτε μια βόλτα στο Ντουμπάι, όχι ότι λέει κάτι, απλά να λέτε ότι το είδατε κι αυτό

Η ιδέα σου αυτή δεν είναι καθόλου άσχημη μόνο που θα ταξιδεύω μόνη!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπως σου είπε κι ο taver, Etihad ασυζητητί (και Jet - μια χαρά είναι, την ξέρω, έχω πετάξει). Οπλίσου με υπομονή, ωστόσο, για το αεροδρόμιο του Mumbai (και γενικότερα για την Ινδία, αλλά ... αυτό είναι άλλο θέμα! :haha: ).

katy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιράν
Ταξίδι-Όνειρο
Ταίτή
Σας ευχαριστώ όλους! Οποιαδήποτε έξτρα πληροφορία για το αεροδρόμιο της Μουμπάι θα ήταν ευπρόσδεκτη! :)

gran_torino

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι 26-31 Μαρτίου 2010
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ινδία

Πρόκειται να ταξιδέψω στην Ινδία τον ερχόμενο Μάιο μέσω Istanbul με Turkish. Ο έλεγχος VISA θα γίνει και στην Ελλάδα και στην Τουρκία? Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω καθώς ταξιδεύω μόνος και είμαι ψιλο αγχωμένος?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πρόκειται να ταξιδέψω στην Ινδία τον ερχόμενο Μάιο μέσω Istanbul με Turkish. Ο έλεγχος VISA θα γίνει και στην Ελλάδα και στην Τουρκία? Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω καθώς ταξιδεύω μόνος και είμαι ψιλο αγχωμένος?
Έλεγχος εγγράφων από την αεροπορική θα γίνει στο check-in (Ελλάδα) και στην επιβίβαση της πτήσης για Ινδία. Έλεγχος εγγράφων από αστυνομικές αρχές θα γίνει στο αεροδρόμιο εξόδου (Ελλάδα) και στο αεροδρόμιο του τελικού προορισμού (Τουρκία). Ενδεχομένως επίσης κάποιος στην Κων/νούπολη να ζητήσει επίσης να δεί διαβατήριο & κάρτες επιβίβασης προκειμένου να σε στείλει στον κατάλληλο έλεγχο ασφαλείας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom