Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό - εισιτήρια - έγγραφα - tips

Giannisma

Member
Καλησπέρα σας,
Ήδη έχω αρχίσει να σχεδιάζω πως θα τακτοποιήσω τα πράγματά μου..

Σκοπεύω να πάρω τη βαλίτσα που έχω ποστάρει και παραπάνω
και μια τσάντα πλάτης (σακίδιο).

Το θέμα είναι η Ryan λεει 10 κιλά αποσκευή και μια τσαντα πλάτης,άρα μπορω ενα ζευγάρι παπούτσια να το χορέσω στο σακίδιο και να βάλω άλλα 6-7 κιλά πράγματα στην βαλιτσούλα καμπινας..

Ενώ η Aegean είναι ασαφής.Μιλάει ΜΟΝΟ για αποσκευή καμπίνας με βάρος μέχρι 8 κιλα..ενώ δεν αναφαίρει τίποτα για σακίδιο,θήκη λαπτοπ..κάτι...
Τηλεφωνικά έλαβα απάντηση για 8 κιλά βαλίτσα + την τσάντα... ισχύει;

Καμία πρόταση;;
Επειδή είναι μια εβδομάδα διαμονή,νιώθω ψιλο-ανασφαλής με τα όρια αποσκευών..αν είναι και σας φαίνεται ''ακατόρθωτο'' να κλείσω online τουλάχιστον βαλίτσες φθηνότερα..

και κατι τελευταίο,σακουλάκι για τα υγρά λαμβάνω στο τσεκ-ιν; αν οχι που βρίσκω;..

Ευχαριστώ!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Μια βδομάδα, μια χαρά είναι το σακίδιο.
Εδώ κάνουμε στο χαλαρό 2 βδομάδες με σακίδιο-χειραποσκευή.
Λίγο μυαλό, και πακετάρεις όλα.

fotast

Member
Καλησπέρα σας,
Ήδη έχω αρχίσει να σχεδιάζω πως θα τακτοποιήσω τα πράγματά μου..

Σκοπεύω να πάρω τη βαλίτσα που έχω ποστάρει και παραπάνω
και μια τσάντα πλάτης (σακίδιο).

Το θέμα είναι η Ryan λεει 10 κιλά αποσκευή και μια τσαντα πλάτης,άρα μπορω ενα ζευγάρι παπούτσια να το χορέσω στο σακίδιο και να βάλω άλλα 6-7 κιλά πράγματα στην βαλιτσούλα καμπινας..

Ενώ η Aegean είναι ασαφής.Μιλάει ΜΟΝΟ για αποσκευή καμπίνας με βάρος μέχρι 8 κιλα..ενώ δεν αναφαίρει τίποτα για σακίδιο,θήκη λαπτοπ..κάτι...
Τηλεφωνικά έλαβα απάντηση για 8 κιλά βαλίτσα + την τσάντα... ισχύει;

Καμία πρόταση;;
Επειδή είναι μια εβδομάδα διαμονή,νιώθω ψιλο-ανασφαλής με τα όρια αποσκευών..αν είναι και σας φαίνεται ''ακατόρθωτο'' να κλείσω online τουλάχιστον βαλίτσες φθηνότερα..

και κατι τελευταίο,σακουλάκι για τα υγρά λαμβάνω στο τσεκ-ιν; αν οχι που βρίσκω;..

Ευχαριστώ!
Στην Aegean συνήθως δεν έχεις πρόβλημα με την 8κιλη βαλίτσά+τσάντα+λαπτοπ.΄Εχει σακουλάκι στο check-in.

Giannisma

Member
Καλημέρα,
Και η ryan δίνει στο τσεκ ιν σακουλάκι η όχι;μπορώ βέβαια να κρατήσω αυτό της Aegean στο ταξίδι μετά την Αθήνα για Σοφία.

Η βαλίτσα είναι γύρω στα 2-2.5 κιλά άδεια..άρα γύρω στα 6 θα μπορώ να προσθέσω.στο σακίδιο Θέλω να βάλω ένα ζευγάρι παπυτσια μόνο..η αν κάτι δε χωρέσει βαλίτσα.

Οποία συμβουλή δεκτή

fotast

Member
Καλημέρα,
Και η ryan δίνει στο τσεκ ιν σακουλάκι η όχι;μπορώ βέβαια να κρατήσω αυτό της Aegean στο ταξίδι μετά την Αθήνα για Σοφία.

Η βαλίτσα είναι γύρω στα 2-2.5 κιλά άδεια..άρα γύρω στα 6 θα μπορώ να προσθέσω.στο σακίδιο Θέλω να βάλω ένα ζευγάρι παπυτσια μόνο..η αν κάτι δε χωρέσει βαλίτσα.

Οποία συμβουλή δεκτή
Το σακουλάκι το παίρνεις από τον έλεγχο ασφαλείας.Δεν έχουν σχέση οι αεροπορικές.Δεν ξέρω αν δίνουν όλα τα αεροδρόμια.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
που μπορώ να βρω τότε να αγοράσω
Μπορείς να βρεις και σε σουπερ μαρκετ, αρκεί να έχει χωρητικότητα 1 λίτρο.
Για να μην αγοράζεις, μπορείς να βάλεις τα μπουκαλάκια σου σε κοινό σακουλάκι και όταν φτάσεις στον έλεγχο ασφαλείας, να ζητήσεις το ειδικό σακουλάκι με το zip και να τα μεταφέρεις σε αυτό εκείνη τη στιγμή (συνήθως υπάρχει υπάλληλος που έχει σακουλάκια, πριν ακριβώς από τον έλεγχο).

Barbietak

Member
Καλησπερα σε ολα τα μελη και καλως σας βρηκα!
Οπως καταλαβατε κι απο τον τιτλο ειμαι εντελώς αρχαρια σε οτι αφορα τα ταξίδια καθως η μοναδική φορα που μπηκα σε αεροπλανο ηταν περιπου στα 6-7 μου χρονια κι αυτο σε πτηση εσωτερικου .
Ταξιδι-ονειρο για μενα ειναι εδω και πολλα χρονια η Νεα Υορκη κι ελπιζω μια μέρα να καταφερω να το κανω.
Στο θεμα μας λοιπον..
Θα ηθελα να με διαφωτισετε σχετικα με τα πρωτα σταδια ενος ταξιδιου.
Βασικα οι low bugdet αεροπορικες που ξεκινουν τις τιμες τους απο Χ€ ειναι γενικα μια ασφαλης επιλογη; Επισης θα ηθελα διευκρίνηση σχετικα με τις βαλιτσες. Τι επιτρεπεται στην καμπινα (μια 10κιλη αν δεν κανω λαθος η οποια χρεωνεται εξτρα απο το εισητηριο;) και τι αλλο και πως χρεωνονται;
Μην πειτε οτι δεν σας προειδοποίησα για την ασχετοσυνη μου!
Καθε πληροφορια καλοδεχουμενη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα