• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Γυρισαμε λοιπον και εμεις απο Νεα Υορκη, περασαμε καταπληκτικα, μας εκανε πολυ καλο καιρο, κουβαλουσαμε πουλοβερ και τελικα επιαναν τζαμπα κοπο στις βαλιτσες. Ευτυχως δεν εβρεχε οπως ελεγαν οι προγνωσεις! Μας εκανε ιδιαιτερη εντυπωση και εμενα και του αντρα μου ποσο πολυ ευγενικος ηταν ο κοσμος! Ειδικα οι "μαυροι"! Ρωτουσες κατι και σκιζοταν να σε εξυπηρετησουν! Πρωτη φορα τετοιο πραγμα! Μαλιστα μια κοπελα ανεβηκε ολα τα σκαλια απο το μετρο για να μας δειξει τον δρομο που επρεπε να παρουμε! Ολα πολυ καλα! Και για το χαρλεμ εχουμε να πουμε τα καλυτερα!Πολυ ευγενικοι και εκει! Πηγαμε βεβαια Κυριακη πρωι οποτε δεν ξερω βραδυ τι παιζει.... Ειχαμε σκοπο να παμε στη γνωστη εκκλησια (abyssinian ) αλλα αλλα 11:00 που φτασαμε ειχε ηδη ουρα τεραστεια! Οποτε εκει που αρχισαμε να απογοητευομαστε μαθαμε (απο ενα ζευγαρι ισπανους που ειχαμε γνωρισει στο μετρο) για την απεναντι εκλλησια την mother african methodost και πηγαμε εκει τελικα! Ηταν πολυ ενδιαφερον! Δεν ειχαμε ξαναδει κατι τετοιο! Πηγαμε στο empire state building απογευμα και μεχρι να βγαλουμε φωτο αρχισε να δυει ο ηλιος οποτε βγαλαμε και βραδυ!!! (αξιζει η παραπανω ταλαιπωρια στην ουρα τετοια ωρα). Απο broadway ειδαμε το φαντασμα της οπερας και μας αρεσε πολυ παρολο που δεν ειμαστε και πλυ του ειδους! Κολλησαμε στην κυριολεξια στο met και στο φυσικης ιστοριας! Εγω αντεξα 6ωρο στο καθενα αλλα δεινοπαθησα να ξεκολλησω τον αντρα μου που ηθελε να μεινουμε κι αλλο! Ποσο ομως ακομα; Ακομα μας ξετρελαθηκαμε και με το show bing-bank! Αληθεια, γινεται και αλλου κατι τοσο "αληθοφανες-πιστη προομοιωση;"

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι να σου πώ... μπορεί να έπεσες στην εξαίρεση. Από όλα τα ξενοδοχεία, motels κλπ που έχω μείνει στις ΗΠΑ από το 2008 και μετά, μόνο ένα (1) μου έτυχε να μην έχει free wireless (και ήταν στο Las Vegas, οπότε μάλλον δικαιολογείται).
Γράψε 3 εξαιρέσεις και για μένα και σχετικά πρόσφατες: Μια στο Βέγκας (λογικό, δε θέλουν να κάθεσαι στο δωμάτιο, θέλουν να παίζεις στο καζίνο), μια στο Μανχάτταν (δίπλα στο Σέντραλ Παρκ... ενώ στο Χάρλεμ μια χαρά) και μια σε κάποιο ράντζο.

Για τις βαλίτσες μου έχει τύχει να μην τις δέχονται. Εξαιρετικά σπάνιο, αλλά συμβαίνει, ειδικά όταν φοβούνται τρομοκρατικές ενέργειες (π.χ όταν βρισκόμασταν στο Μαρόκο, υπήρχε σχετική εντολή άνωθεν).

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
τελος, μου εκανε εντυπωση το ποσο πολυ χαιροταν ο απλος κοσμος με το "θεμα" με τον μπιν! Συγκεκριμενα, ημαστε σε ενα σουπερμαρκετ εκεινη την ωρα και ακουω τους ταμιες να λενε μεταξυ τους κατι για kill και σον (οτι ειχε μεινει απ το οσαμα μαλλον....), με χαρα μεταξυ τους! Παω στον αντρα μου και του λεω οτι αυτοι λενε οτι καποιος σκοτωθηκε και αυτοι χαιρονται.... Δεν ειχα ακουσει καλα, ηταν και η πολυ βαρια προφορα που ειχαν (αυτο ειναι αλλο θεμα.... ) και μετα οταν πηγαμε ξενοδοχειο μπαινω ιντερνετ και βλεπω για το θεμα.... Ο κοσμος την αλλη μερα, πανηγυριζε με σημαιες στους δρομους.... Τι να πω.... Εμεινα λιγο....

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
εχω και ερωτηση: Σε εστιατοριο που πηγαμε εγραφε και το ελαχιστο φιλοδωρημα που επρεπε να δωσουμε, που ηταν 6 δολαρια. Εμεις ομως δεν το ειδαμε και της αφησαμε 5 δολαρια συμφωνα με τους δικους μας υπολογισμους! Με το που τα βλεπει η σερβιτορα, ξυνιζει τα μουτρα και φευγει. Εμεις επειδη το καταλαβαμε, τη ρωταμε αν ειναι ολα καλα και μας λεει οτι επρεπε να της αφησουμε τουλαχιστον 6 δολαρια. Της δωσαμε αλλα δυο προφανως (σιγα το ποσο) αλλα και παλι δεν ηταν χοντρο που τα ζητησε; Της εξηγήσαμε κιολας οτι ειμαστε τουριστες και δεν ξεραμε!

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
και γω εμεινα λιγο με τη λεξη μαυροι σε " " !!! Ελεος!

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
δεν το ειπα με "κακη" εννοια...

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
ειμαστε ολοι το ιδιο !! Μου ειναι αδιανοητο να διαχωριζει καποιος χρωματα και φυλες! Στο Χαρλεμ πας για το "χρωμα" της συνοικιας και οχι για το "χρωμα" των κατοικων!
Δεν το συνεχιζω αλλο... whatever...

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Ακόμη και τώρα, πολλά ξενοδοχεία, συνεχίζουν να χρεώνουν το wi-fi στο δωμάτιο. Εγώ πήγα πριν 4 μήνες και αυτό ισχύει ακόμη. Το ότι βέβαια υπάρχουν ασύρματα στη γειτονιά και κλέβεις σήμα όπως εδώ, ισχύει (πάλι καλά). Αλλά το δωρεάν ιντερνετ στα δωμάτια δεν ισχύει. Στο loby υπάρχει, αλλά όπως είπε και ο Def τι να το κάνεις αυτό...;
Συμφωνω μαζι σου. Και μεις την πρωτοχρονια πηγαμε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
και γω εμεινα λιγο με τη λεξη μαυροι σε " " !!! Ελεος!
Ευαγγελία μου κι εγώ κόλλησα λίγο όταν το είδα, αλλά νομίζω ότι η Ειρήνη το βάζει εντός εισαγωγικών γιατί, κακά τα ψέμματα, και εκτός εισαγωγικών προσβλητικό θα ήταν (δε λέμε οι μαύροι, οι κίτρινοι κοκ- αφήνω δε το απαράδεκτο ΕΓΧΡΩΜΟΙ). Οπότε αντί να χρησιμοποιήσει το Αφροαμερικανοί (ή οτιδήποτε άλλο είναι politically correct αυτές τις μέρες) βάζει το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο, έστω και λάθος.

Borealis

Member
εχω και ερωτηση: Σε εστιατοριο που πηγαμε εγραφε και το ελαχιστο φιλοδωρημα που επρεπε να δωσουμε, που ηταν 6 δολαρια. Εμεις ομως δεν το ειδαμε και της αφησαμε 5 δολαρια συμφωνα με τους δικους μας υπολογισμους! Με το που τα βλεπει η σερβιτορα, ξυνιζει τα μουτρα και φευγει. Εμεις επειδη το καταλαβαμε, τη ρωταμε αν ειναι ολα καλα και μας λεει οτι επρεπε να της αφησουμε τουλαχιστον 6 δολαρια. Της δωσαμε αλλα δυο προφανως (σιγα το ποσο) αλλα και παλι δεν ηταν χοντρο που τα ζητησε; Της εξηγήσαμε κιολας οτι ειμαστε τουριστες και δεν ξεραμε!
Στα περισσότερα εστιατόρια οι σερβιτόρες-οι δεν δουλεύουν με μισθό και το φιλοδώρημα θεωρείται μέρος της τιμής του φαγητού. Για αυτό το λόγο οι υπολογισμοί στο κόστος θα πρέπει να γίνονται συμπεριλαμβανομενου και αυτού. Γενικά μπορεις να αφησεις ότι θέλεις αλλά οχι κατω απο το 10 τοις εκατό του λογαριασμού στη χειρότερη περίπτωση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα