• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη

el_kouve

Member
Serginio καλησπέρα .. είχαμε μιλήσει προ 2 μηνών όταν ψαχνόμουν για το που να μείνω .. τελικά επέλεξα το Next to που είναι στη rosselo πάνω από το σταθμό μετρό diagonal .. λοιπόν αύριο έρχομαι Βαρκελώνη .. φτάνω 17:00 το απόγευμα .. από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο πω με μετρό ή λεωφορείο ;; Επίσης στο αεροδρόμιο μόλις φτάσω θα πω στα μηχανήματα tub να βάλω το κουπόνι για να μπαίνω παντού μέχρι τις 28/11 που θα κάτσω .. μου κόστισε 31,5€

Αυτή τη κάρτα με τα 31,5€ θα τη χτυπώ πάντα όταν θα μπαίνω στα μετρό στα λεωφορεία ;; Ή δε χρειάζεται ;;;

Last edited by a moderator:

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Αυτή τη κάρτα με τα 31,5€ θα τη χτυπώ πάντα όταν θα μπαίνω στα μετρό στα λεωφορεία ;; Ή δε χρειάζεται ;;;
Δε κατάλαβα σε ποια κάρτα αναφέρεσαι και δε ξέρω να σου απαντήσω.
Για το αεροδρόμιο σίγουρα πας με aerobus μέχρι plaza espanya και μετά γραμμή L3. Βλέπω πας και με refne.
Δεν είμαι τόσο εξοικοιωμενος για να σου πω τη συντομότερη διαδρομή.
Κάτσε να δούμε τι θα πούνε και οι άλλοι.Επισης δε ξέρω αν αυτή η κάρτα ισχύει και για μετακίνηση από αεροδρόμιο.

el_kouve

Member
Τι είναι το refne ?? Η κάρτα αυτη είναι στα κόκκινα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων της TMB στο σταθμό του μετρό.Εισαγάγω τον κωδικό κουπονιού για να εκτυπώςω τις κάρτες Hola Barcelona Travel Card.

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Εννοείς τη Hola Barcelona Card.Καλυπτει την μετακίνηση με μέτρο από αεροδρόμιο,οπότε θα πάρεις σιγουρα μέτρο απο αεροδρόμιο.
Θα αλλάξεις κάπου που να έχει ανταπόκριση με την L3.Λογικα μέτρο γραμμή L9 και αλλαγή στη Zona Universitaria για γραμμή L3 και κατεβαίνεις Diagonal.
Για το μέτρο σίγουρα τη σκαναρεις (όπως στο μετρό της Αθήνας) για να ανοίξουν οι μπάρες. (Refne είναι τρένα)

el_kouve

Member
Κατάλαβα .. κ στα λεωφορεία λογικά τη δείχνω στον οδηγό .. μένω σε καλό σημείο ε ;; Αύριο λογικά στο ξενοδοχείο θα είμαι 6 το απόγευμα .. που θα πήγαινες εσυ στη θέση μου αύριο από τις 7 πες το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα ;;; Διάβασα ότι το μετρό λειτουργει συνέχεια το Σάββατο απλά δε ξέρω αν εννοεί από Παρασκευή προς Σάββατο ή Σάββατο προς Κυριακή

Jimmy4

Member
Προταση ελευταιο ποτακι βραδυ Μπαρσελονετα;
Σκεφτομαι να μπλεξω μ αυτα τα κλαμπ αλλα διαβαζω κριτικες νεολαια- αγγλοι κτλ και ξενερωνω
Εχουμε και να φυγουμε νωρις πρωι- ειναι και αυτο- ποσο να ξενυχτησεις
μαλλον ειτε σε εστιατοριο ειτε καπου αλλου;

Μετρο ολη μερα Σαββατο προς Κυριακη...
Εμεις φτασαμε αργοτερα απ οτι φανταζομασταν και πηγαμε μπαρσελονετα βραδυ φαι 7portes και βολτα...

Ισως προλαβεις και κατι αλλο πχ gracia ή μπορν

Passeig Gracia μου αρεσε πολυ.. τα σπιτια του gaudi και αγορα.. εμπορικο και τα μεγαλα καταστηματα αλλα και τα μικρα

panpan

Member
τελικά επέλεξα το Next to που είναι στη rosselo πάνω από το σταθμό μετρό diagonal .. λοιπόν αύριο έρχομαι Βαρκελώνη .. φτάνω 17:00 το απόγευμα .. από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο πω με μετρό ή λεωφορείο
Με το μετρό του αεροδρομίου μέχρι το τέλος της γραμμής και μετεπιβίβαση στην γραμμή L3.Κατεβαίνεις στάση
Diagonal.
Αυτή τη κάρτα με τα 31,5€ θα τη χτυπώ πάντα όταν θα μπαίνω στα μετρό στα λεωφορεία
Ναι.
Κατάλαβα .. κ στα λεωφορεία λογικά τη δείχνω στον οδηγό ..
Πίσω από τον οδηγό υπάρχει μηχάνημα που την τοποθετείς.

μένω σε καλό σημείο ε
Ναι

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Κατάλαβα .. κ στα λεωφορεία λογικά τη δείχνω στον οδηγό .. μένω σε καλό σημείο ε ;; Αύριο λογικά στο ξενοδοχείο θα είμαι 6 το απόγευμα .. που θα πήγαινες εσυ στη θέση μου αύριο από τις 7 πες το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα ;;; Διάβασα ότι το μετρό λειτουργει συνέχεια το Σάββατο απλά δε ξέρω αν εννοεί από Παρασκευή προς Σάββατο ή Σάββατο προς Κυριακή
Ανακεφαλαιώνω για αεροδρόμιο:
Airport Terminal 2->L9->Zone Universitaria/Trinitat Nova->μετεπιβίβαση L3 ->στάση Diagonal
Επίσης μου βγάζει
Airport Terminal 2->L9->Collblanc->μετεπιβίβαση L5 ->στάση Diagonal

update:Ωραία το διευκρίνισε και ο ειδικός @panpan :)
Το δωμάτιο δε ξέρω, αλλά η περιοχή είναι κεντρική και σούπερ.
Για το πρώτο βράδυ ήδη απαντήθηκε νομίζω.
Αξίζει και μια βραδινή επίσκεψη Sagrada πάντως να τη δεις φωτισμένη. Στάση μετρό έχει ακριβώς από κάτω

Last edited:

el_kouve

Member
Νομίζω έχεις δίκιο serginio .. είδα το χάρτη με τις γραμμές μετρό κ παρατήρησα ότι από diagonal περνάει η πράσινη L3 κ η μπλε L5.. για sagrada σε ποια στάση μετρό κατεβαίνω κ ποια γραμμή παίρνω από diagonal ;;

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Ανακεφαλαιώνω για αεροδρόμιο:
Airport Terminal 2->L9->Zone Universitaria/Trinitat Nova->μετεπιβίβαση L3 ->στάση Diagonal
Επίσης μου βγάζει
Airport Terminal 2->L9->Collblanc->μετεπιβίβαση L5 ->στάση Diagonal

update:Ωραία το διευκρίνισε και ο ειδικός @panpan :)
Το δωμάτιο δε ξέρω, αλλά η περιοχή είναι κεντρική και σούπερ.
Για το πρώτο βράδυ ήδη απαντήθηκε νομίζω.
Αξίζει και μια βραδινή επίσκεψη Sagrada πάντως να τη δεις φωτισμένη. Στάση μετρό έχει ακριβώς από κάτω
Επίσης κοντά σχετικά σε σένα (ανάμεσα στο ξενοδοχειο σου και στη Sagrada) υπάρχει ένας ωραιότατος φούρνος https://teixidobarcelona.com/ που μπορεί να μην είναι το καλύτερο στη Βαρκελώνη, αλλά σίγουρα θα φας σαν ντόπιος (https://www.instagram.com/teixidobarcelona/)

Attachments

el_kouve

Member
Θα πάω στο φούρνο.. στάνταρ!! Επίσης μου είπαν να πάω για φαγητό κ ποτό στο Restaurant Carpe Diem Lounge Club που είναι στην οδό Passeig Marítim de la Barceloneta, 32

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Νομίζω έχεις δίκιο serginio .. είδα το χάρτη με τις γραμμές μετρό κ παρατήρησα ότι από diagonal περνάει η πράσινη L3 κ η μπλε L5.. για sagrada σε ποια στάση μετρό κατεβαίνω κ ποια γραμμή παίρνω από diagonal ;;
Με το που φτάσεις θα βρεις χάρτη μετρό και θα τον κουβαλάς συνέχεια. Σίγουρα θα έχει και στο ξενοδοχείο.
Τη δεύτερη μέρα θα χεις μια καλή εικόνα πως θα μετακινείσαι.
Επίσης κατέβασε μια εφαρμογή τύπου moovit ή αν εχεις mb google maps.
Bookmark τη σελίδα μετρο/λεωφορείων https://www.tmb.cat/en
Επειδή είσαι κοντά σε στάση, με μια μετεπιβίβαση το πολυ φτάνεις παντού. Με λίγη προσοχή μετακινείσαι πανεύκολα.
Μη διστάσεις να κινηθείς και με λεωφορείο για να βλέπεις και την πόλη. Αν θυμάμαι καλά ο σταθμός Diagonal επειδή είναι ίσως και ο πιο κεντρικός έχει πολύ περπάτημα για να αλλάξεις γραμμή. Θυμάμαι περπατούσαμε ώρα και είχε απίστευτη ζέστη.
Για Sagrada από Diagonal με L5 σε δύο στάσεις.
H Passeig de Gracia είναι από τους πιο κεντρικούς δρόμους (καταλήγει Ramblas και παραλία), έχει τα πιο ακριβά μαγαζιά και επίσης έχει σημαντικά κτίρια (Mila,Batllo).
Καλά να περάσετε

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills