Πρώτη φορά εξωτερικό

Peruvianos17

Member
Καλησπέρα σε όλους,σε δύο βδομάδες περίπου πετάω για Γερμανία και συγκεκριμένα Στουτγκάρδη.Θα ανέβω πρώτη φορά σε αεροπλάνο και θα ταξιδέψω μόνος προκειμένου να δω συγγενείς.
Καθώς δε το έχω επιχειρήσει άλλη φορά θα ήθελα οποιαδήποτε συμβουλή στο τι να προσέξω κλπ.Επισης,θα ταξιδέψω με backpack.

Billouk

Member
Μας γυρνάς χρόνια πίσω...

Να έχεις πάντα φορτισμένο κινητό, αγορασμένο πακέτο ομιλίας και internet καθώς τυχόν δωράκια που δίνουν στα καρτοκινητά δεν δουλεύουν στο εξωτερικό.

Στο backpack να φροντίσεις να τηρείς το όριο των υγρών (να μην έχεις μπουκαλάκια άνω των 100ml) και νερό να αγοράσεις αφού περάσεις τον έλεγχο! Εννοείται ότι το σακίδιο θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες τις αεροπορικής που ταξιδεύεις.

Καλά να περάσεις!

Peruvianos17

Member
Μας γυρνάς χρόνια πίσω...

Να έχεις πάντα φορτισμένο κινητό, αγορασμένο πακέτο ομιλίας και internet καθώς τυχόν δωράκια που δίνουν στα καρτοκινητά δεν δουλεύουν στο εξωτερικό.

Στο backpack να φροντίσεις να τηρείς το όριο των υγρών (να μην έχεις μπουκαλάκια άνω των 100ml) και νερό να αγοράσεις αφού περάσεις τον έλεγχο! Εννοείται ότι το σακίδιο θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες τις αεροπορικής που ταξιδεύεις.

Καλά να περάσεις!
Φαντάζομαι τι ωραίες αναμνήσεις.Για το κινητό εννοείται και θα έχω μαζί μου και ένα powerbank.Κατι υγρό δε νομίζω να πάρω μαζί μου αλλά καλά κάνεις που το αναφερεις διότι πολλοί το παραλείπουν.
Όσον αφορά,το μπουκαλάκι με το νερό θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:αν έχω μαζί μου αδειο μπουκάλι πριν περάσω τον έλεγχο θα μου το πάρουν; και αν ναι υπάρχει περίπτωση να μη το πάρουν ας πούμε;

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουάλα Λουμπούρ->Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
it happened !2024 Japan
Φαντάζομαι τι ωραίες αναμνήσεις.Για το κινητό εννοείται και θα έχω μαζί μου και ένα powerbank.Κατι υγρό δε νομίζω να πάρω μαζί μου αλλά καλά κάνεις που το αναφερεις διότι πολλοί το παραλείπουν.
Όσον αφορά,το μπουκαλάκι με το νερό θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:αν έχω μαζί μου αδειο μπουκάλι πριν περάσω τον έλεγχο θα μου το πάρουν; και αν ναι υπάρχει περίπτωση να μη το πάρουν ας πούμε;
Καλημέρα και από εμένα, μπορείς να έχεις πλαστικό μπουκάλι άδειο , και να το γεμίσεις μετά. Ή αν δεν έχεις τελείως να αγοράσεις αφού περάσεις τον έλεγχο αν διψάς τόσο.
Αν έχεις Revolut + eSIM κινητό , μπορείς να αγοράσεις μέσω Revolut ακόμα και τώρα, από Ελλάδα DATA και να ενεργοποιήσεις την eSIM μόλις φτάσεις και έτσι θα έχεις δεδομένα.
Αλλιώς αν είσαι Whatsup/Cosmote τα ΜΒ που έχεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ,κανονικά (δεν ξέρω για άλλες εταιρείες).

Δεν έχει πολλά πράγματα να προσέξεις. Ακουστικά να έχεις , να βάλεις καμία μουσικούλα καμία ταινία στο κινητό κτλ . ή ακόμα και αν έχεις κανένα tripod μίνι για κινητό έτσι ώστε να το βάλεις μπροστά σου , στο πορτάκι που ανοίγει και να μη το κρατάς για να μη κουραστείς :)

Αυτά,και καλό ταξίδι :)

paefstra

Member
Αν έχεις Revolut + eSIM κινητό , μπορείς να αγοράσεις μέσω Revolut ακόμα και τώρα, από Ελλάδα DATA και να ενεργοποιήσεις την eSIM μόλις φτάσεις και έτσι θα έχεις δεδομένα.
Γερμανια παει, μια χαρα θα εχει κινητο και ευρω. Τι τον αγχωνετε με revolut και e sim. Τελειως αχρειαστα.
Φιλε κινητο και λεφτα αν εχεις μαζι και μετρημενη την αποσκευη σε κιλα και ογκο δεν χρειαζεσαι τιποτε. Ο,τι σου λειψει θα το παρεις κι απο κει, δεν πας Αφρικη.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλημέρα.
Τι μου θύμισες τώρα...
22 χρονώ πρώτο ταξίδι με την Air Greece (όσοι θυμούνται..) για Αθήνα από Θεσ/νικη και μετά την Tunis Airlines για Τύνιδα. Ούτε Ευρώπη πρώτο ταξίδι, ούτε τίποτα..

Γράφω συμπληρωματικά με αυτά που θα σου γράψουν και οι άλλοι συνταξιώτες.

Το ταξίδι σου είναι εύκολο.
Θα πρότεινα -αν και δεν είναι απαραίτητο- να είσαι δυο (2) ώρες πιο νωρίς στο αεροδρόμιο για να κατοπιστείς πως κινείται κάποιος στον χώρο, που παραδίνεις αποσκευές, αλλά και από ποια θύρα (gate) θα επιβιβαστείς. Αν έχεις τελικά χρόνο, κάνε και καμιά βόλτα στα μαγαζιά, πιες/φάε κάτι, δες την κίνηση, τον κόσμο.
Ήδη το ταξίδι σου έχει ξεκινήσει!
Θα επιβιβαστείς μετά τους ελέγχους και θα ταξιδέψεις, δεν έχεις να κάνεις τίποτε αυτό το διάστημα.
'Οταν θα αποβιβαστείτε, μετά από λίγο που θα περπατάτε έξω από την φυσούνα, δες που πάνε οι υπόλοιποι συνεπιβάτες σου για την παραλαβή των αποσκευών σας. Κάποιοι που κάνουν συχνά το ταξίδι ή ξέρουν/έχουν πληροφορηθεί ενωρίτερα, πάνε κατευθείαν στον ιμάντα των αποσκευών. Πρόσεχε τις φωτεινές ή και μη ταμπέλες/οθόνες για baggage claim.
Αν είσαι μόνο με backpack και το 'χεις μαζί σου, δεν χρειάζεται το παραπάνω.
Τέλος, πάλι σε φωτεινές ή και μη ταμπέλες/πινακίδες/οθόνες, θα δεις exit to .......(train, rail, bus, from terminal to .....strasse), δλδ. έξοδος προς ό,τι μεταφορικό είναι εκεί ή στον δρόμο έξω από το αερ/μιο.
Εκεί μάλλον θα σε περιμένουν και οι δικοί σου.
Σου εύχομαι να απολαύσεις το πρώτο σου ταξίδι με αεροπλάνο και να έχεις τις ωραιότερες αναμνήσεις απ' αυτό.
:)

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουάλα Λουμπούρ->Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
it happened !2024 Japan
Γερμανια παει, μια χαρα θα εχει κινητο και ευρω. Τι τον αγχωνετε με revolut και e sim. Τελειως αχρειαστα.
Φιλε κινητο και λεφτα αν εχεις μαζι και μετρημενη την αποσκευη σε κιλα και ογκο δεν χρειαζεσαι τιποτε. Ο,τι σου λειψει θα το παρεις κι απο κει, δεν πας Αφρικη.
revolut+eSIM το είπα γιατί μέσω revolut αγοράζεις eSIM της revolut ,γιατί μπορεί να έχει κανένα συμβόλαιο περίεργο τηλεφωνίας που το roaming δεν τον πιάνει (ναι το έχω δει εν έτη 2025) για αυτό το είπα. Αλλιώς, δεν χρειάζεται.
Εγώ ,με το whatsup κανονικά είχα roaming παντού, δεν μπορώ να ξέρω όμως τι έχει ο κάθε ένας.

paefstra

Member
revolut+eSIM το είπα γιατί μέσω revolut αγοράζεις eSIM της revolut ,γιατί μπορεί να έχει κανένα συμβόλαιο περίεργο τηλεφωνίας που το roaming δεν τον πιάνει (ναι το έχω δει εν έτη 2025) για αυτό το είπα. Αλλιώς, δεν χρειάζεται.
Εγώ ,με το whatsup κανονικά είχα roaming παντού, δεν μπορώ να ξέρω όμως τι έχει ο κάθε ένας.
Αν χρειαστει οι συγγενεις του θα του βγαλουν γερμανικη καρτα sim.
Το κανετε περιπλοκο χωρις λογο. Οταν πας σε συγγενεις θες μονο κινητο, λεφτα και νερακι.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Πας σε ευρωπαϊκή χώρα που εχουμε το ιδιο νομισμα και μπορεις να κάνεις κανονικά χρηση των δεδομενων σου σχεδον στο σύνολο. Ρωτα την εταιρεία σου να σου πει ακριβως. Οταν εχεις δεδομένα εχεις ολη την πληροφόρηση στο κινητό σου οπότε μην φοβάσαι τίποτε. Το μονο που θα σου έλεγα ειναι να εχεις βγαλεις ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Το κάνεις και μονος σου απο το link που σου γραφω παρακάτω ή αλλιώς πας σε ενα ΚΕΠ. Ταυτότητα και το ΑΜΚΑ σου χρειαζεται μονο. Καλα ταξίδια!!

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/europaike-karta-asphalises-astheneias

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουάλα Λουμπούρ->Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
it happened !2024 Japan
Πας σε ευρωπαϊκή χώρα που εχουμε το ιδιο νομισμα και μπορεις να κάνεις κανονικά χρηση των δεδομενων σου σχεδον στο σύνολο. Ρωτα την εταιρεία σου να σου πει ακριβως. Οταν εχεις δεδομένα εχεις ολη την πληροφόρηση στο κινητό σου οπότε μην φοβάσαι τίποτε. Το μονο που θα σου έλεγα ειναι να εχεις βγαλεις ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Το κάνεις και μονος σου απο το link που σου γραφω παρακάτω ή αλλιώς πας σε ενα ΚΕΠ. Ταυτότητα και το ΑΜΚΑ σου χρειαζεται μονο. Καλα ταξίδια!!

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/asphalise/europaike-karta-asphalises-astheneias
ότι καλύτερο αυτό και πιο βασικό από όλα. Όντως! Μπράβο.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Αν χρειαστει οι συγγενεις του θα του βγαλουν γερμανικη καρτα sim.
Το κανετε περιπλοκο χωρις λογο. Οταν πας σε συγγενεις θες μονο κινητο, λεφτα και νερακι.
...... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! Θέλεις και τα πεσκέσια από την πατρίδα ντε ! κανα ούζο, κανα γλυκό, μ' αδεια χέρια θα πάς ? τι είμαστε ? ...... :bleh:

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
...... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! Θέλεις και τα πεσκέσια από την πατρίδα ντε ! κανα ούζο, κανα γλυκό, μ' αδεια χέρια θα πάς ? τι είμαστε ? ...... :bleh:
Κανά κασέρι, να πάει μαζί...
Τώρα μου θύμησες τον Hannes, τον δάσκαλο στα Γερμανικά που έκανε τις μεγαλύτερες τάξεις,
και το πήγαινε το... ποτό:
Τον ρωτούσαμε:
- Hannes, was trinken wir spaeter? (δλδ.: Hannes, τι θα πιούμε μετά; ;)
- Gefaellt mir... τσιπουγάκι! (Μ'αρέσει το.. τσιπουγάκι)
απαντούσε..

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.587
Νεότερο μέλος
Rodo