tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Η ασφάλεια της Revolut ισχύει και για covid.
Sherut μπορείς να πάρεις έξω από το αεροδρόμιο, δεν χρειάζεται να έχεις κράτηση. Μόλις γεμίσει φεύγει.Πρόκειται να ταξιδέψω τον Φλεβάρη στο Ισραήλ. Φτάνω στο Ben Gurion Παρασκευή απόγευμα, οπότε από ότι καταλαβαίνω δεν λειτουργούν ΜΜΜ. Θέλω να πάω απευθείας Ιερουσαλήμ. Η μόνη λύση μου είναι Sherut από neshertours? Κάνω κράτηση για αυτά? Στο σαιτ τους γράφει ότι δε χρειάζεται, αλλά έχω μια ανησυχία. Κυριακή θα επιστρέψω από Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ. Παίρνω λεωφορείο egged.co.il? Η καλύτερα τρένο? Τέλος, από τελ Αβίβ για Ben Gurion παίρνω λεωφορείο? Έχει και Sherut?
Τα αεροπορικά που έχεις βρει έχουν πολύ καλή τιμή. Το Τελ Αβιβ βέβαια γενικα είναι πολύ ακριβή πόλη (3η ακριβότερη πόλη στον κόσμο το 2022). Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι από Παρασκευή από τη δύση του ηλίου έως το Σαββατο απογευμα δεν λειτουργούν τα ΜΜΜ. Θα σου πρότεινα να πας μόνος σου Ιερουσαλήμ με τρένο αλλά Παρασκευή απόγευμα θα πρέπει να γυρίσεις με sherut γιατί δεν θα δουλεύει το τρένο. Θεωρω πεταμένα λεφτά τα 80 ευρώ για την οργανωμένη εκδρομή, γιατί η παλιά πόλη γυρίζεται εύκολα και μόνοι σας. Για τις ταραχές δεν ξέρω γιατί πήγα τον Ιανουάριο πριν αρχίσουν. Οπως είδα βέβαια που έγινε η επίθεση στη συναγωγή ήταν μακριά από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, οπου θα κινηθείτε εσεις. Το Τελ Αβιβ προλαβαίνεις να το δεις σε μια μέρα και το ίδιο και την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Οπότε φτάνουν οι μέρες που έχεις, αν και ιδανικά θα έπρεπε να γυρίσεις Κυριακή, για να μη χρειαστεί να πάρεις ταξί για το αεροδρόμιο.Για πείτε μου κι εσείς την γνώμη σας
Αναχώρηση από Αθήνα πρωί Πέμπτης, επιστροφή Σάββατο βράδυ,93€/άτομο μετ' επιστροφής
Πρώτη μέρα Τελ Αβίβ, χαλαρές βόλτες κλπ
Δεύτερη μέρα, οργανωμένο tour στην Ιερουσαλήμ,85$/άτομο
Αξίζει τον κόπο και κυρίως τα έξοδα να το τολμήσουμε, ~1000€ το έχω βαφτισει(μεγάλο απωθημενο)? Περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό...
Πως είναι τα πράγματα από θέμα ταραχών;
Στην Ιερουσαλήμ προσφάτως υπήρχαν ταραχές .
Θα πήγαινα Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ γιατί Παρασκευή δεν υπάρχει πρόσβαση στο Αλ Ακσά για τους μη μουσουλμάνους. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του shabbat η πόλη είναι νεκρή και η παλιά πόλη τελείως άδεια. Παρασκευή θα έφευγα για Τελ Αβίβ όπου το shabbat είναι τελείως διαφορετικό εκεί. Πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό μένουν ανοιχτά, υπάρχει η ωραία παραλία, η Jaffa και γενικότερα αν και ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι σημαντικά λιγότερος, δεν αισθάνεσαι βαρεμάρα. Επίσης υπάρχουν και δωρεάν λεωφορεία από Παρασκευή απόγευμα έως Σάββατο απόγευμα στο Τελ Αβίβ όπου κάνουν τις μετακινήσεις πιο εύκολες αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα.Για πείτε μου κι εσείς την γνώμη σας
Αναχώρηση από Αθήνα πρωί Πέμπτης, επιστροφή Σάββατο βράδυ,93€/άτομο μετ' επιστροφής
Πρώτη μέρα Τελ Αβίβ, χαλαρές βόλτες κλπ
Δεύτερη μέρα, οργανωμένο tour στην Ιερουσαλήμ,85$/άτομο
Αξίζει τον κόπο και κυρίως τα έξοδα να το τολμήσουμε, ~1000€ το έχω βαφτισει(μεγάλο απωθημενο)? Περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό...
Πως είναι τα πράγματα από θέμα ταραχών;
Στην Ιερουσαλήμ προσφάτως υπήρχαν ταραχές .
Εμεις πήγαμε Σαββατο πρωί στην Ιερουσαλήμ πριν 20 μέρες και κόσμο είχε φουλ. Ολα τα μαγαζάκια ήταν ανοιχτά, απλά είναι κλειστό τα Σάββατα όλο το σύμπλεγμα του Temple Mount. Επισης, Παρασκευή πρωί που θα κινηθει ο Κωνσταντίνος δεν έχει αρχίσει ακόμη το Shabbat.Θα πήγαινα Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ γιατί Παρασκευή δεν υπάρχει πρόσβαση στο Αλ Ακσά για τους μη μουσουλμάνους. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του shabbat η πόλη είναι νεκρή και η παλιά πόλη τελείως άδεια. Παρασκευή θα έφευγα για Τελ Αβίβ όπου το shabbat είναι τελείως διαφορετικό εκεί. Πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό μένουν ανοιχτά, υπάρχει η ωραία παραλία, η Jaffa και γενικότερα αν και ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι σημαντικά λιγότερος, δεν αισθάνεσαι βαρεμάρα. Επίσης υπάρχουν και δωρεάν λεωφορεία από Παρασκευή απόγευμα έως Σάββατο απόγευμα στο Τελ Αβίβ όπου κάνουν τις μετακινήσεις πιο εύκολες αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα.
Την Παρασκευή πρωί είναι ΟΚ αλλά δεν υπάρχει επίσης πρόσβαση στο Temple Mount. Από τη στιγμή που αρχίσει το Shabbat κλείνουν σχεδόν τα πάντα στην Δυτική Ιερουσαλήμ και το βράδι η πόλη νεκρώνει που δεν είναι απαραίτητα κακό. Κόσμος υπάρχει κυρίως στην Παλιά Πόλη μέχρι να κλείσουν τα μαγαζιά που βρίσκονται στον χριστιανικό, αρμένικο και μουσουλμανικό τομέα που δεν επηρεάζονται από το Shabbat. Το Δυτικό Τείχος είναι μεν ανοιχτό αλλά δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες γιατί σε ζαλίζουν στην παρατήρηση οι ορθόδοξοι Εβραίοι.Εμεις πήγαμε Σαββατο πρωί στην Ιερουσαλήμ πριν 20 μέρες και κόσμο είχε φουλ. Ολα τα μαγαζάκια ήταν ανοιχτά, απλά είναι κλειστό τα Σάββατα όλο το σύμπλεγμα του Temple Mount. Επισης, Παρασκευή πρωί που θα κινηθει ο Κωνσταντίνος δεν έχει αρχίσει ακόμη το Shabbat.
Οχι οι απλοί πιστοί αλλα εντεταλμενοι security σε όλη την πλατεία μας έκαναν συνέχεια παρατήρηση όταν πηγαίναμε απλά να το πιάσουμε το κινητό. Ακομη κι όταν είχα βγει από την πλατεία και το έπιασα για να δω με το gps πού να πάμε, ξανά παρατήρηση γιατί έπρεπε να βγω ένα βήμα πιο δεξιά. Παράνοια...Το Δυτικό Τείχος είναι μεν ανοιχτό αλλά δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες γιατί σε ζαλίζουν στην παρατήρηση οι ορθόδοξοι Εβραίοι.