• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρώτη αλλά από τον... πάτο

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Να το πω πιο απλά. Όταν ζούσα στην Αθήνα έμενα στη Νέα Σμύρνη. Ξεχώριζα τα σκουπίδια μου από τα χαρτιά και γυαλιά, τα φόρτωνα στο αυτοκίνητο και τα πήγαινα στους ειδικούς κάδους στο δήμο Παλαιού Ψυχικού που ήταν ο μόνος που εκείνη την εποχή ξεχώριζε τα σκουπίδια. Πόσοι Αθηναίοι πιστεύετε ότι το έκαναν; Δεν κατέβαινα ποτέ στο κέντρο με το αυτοκίνητο παρά μόνο με το λεωφορείο και το μετρό. Δεν πήρα ποτέ κλήση για παράνομο παρκάρισμα γιατί άφηνα το αυτοκίνητο εκεί που έπρεπε και παρκαρισμένο όπως έπρεπε, όχι να πιάνω 3 θέσεις πάρκιν. Δεν φταίνε οι άλλοι Έλληνες, εμείς όλοι φταίμε για το τι γίνετε σήμερα στους δρόμους και στις πλατίες των πόλεων μας, εμείς φταίμε που τα μπουζούκια είναι γεμάτα και όλοι ξέρουν την Τούλα Μουστοξύδη (τυχαίο όνομα) της εθνικής οδού αλλά αγνοούν τον Ιονέσκο. Εμείς φταίμε που ακούμε τα δελτία ειδήσεων να μας πασάρουν μπούρδες ότι όποιος μπεί στο ιντερνετ αναγκαστικά κατεβάζει πορνογραφικό υλικό. Εμείς φταίμε που πιστεύουμε ότι είμαστε λαός χαρισματικός από μόνος του και δεν χρειάζετε να κάνουμε τίποτα για να φτιάξουμε τα πράγματα γύρω μας.
συμφωνω κι εγω μαζι σου, απολυτα. ειμαι κι εγω σαν εσενα αλλα βλεπω οτι ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη... Πρεπει να μαθουμε να ειμαστε ανθρωποι πρωτα απ' ολα και ισως αν το μεταφερουμε αυτο στην επομενη γενια, η μεθεπομενη να γινει καλυτερη... Προσπαθεις να βοηθησεις καποιον σημερα και ολοι νομιζουν οτι καποιο συμφερον κρυβεται πισω απο τις πραξεις σου. Τους παλιους δεν τους αλλαζουμε πια. τους νεους πρεπει να στοχευουμε και ολους οσους μας πλαισιωνουν, γιατι οτι δινεις παιρνεις.... αν οχι αμμεσα, καποια στιγμη θα το καταλαβουν και θα σου δωσουν... (p.s. ο Δημητρης πιστευω οτι θα ηταν απο τους τελευταιους εδω μεσα που θα ειρωνευονταν);)

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, πέρυσι καταγράφηκαν 5,1 θανατηφόρα τροχαία ανά 10.000...αυτοκίνητα.
Ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι δυο θάνατοι ανά 10.000 αυτοκίνητα.
«Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, η Κίνα κατέχει το αρνητικό αυτό ρεκόρ από το 1996», πρόσθεσε το Νέα Κίνα.
Πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 81.649 άνθρωποι σε τροχαία στην Κίνα, 7.806 λιγότεροι απ΄ό,τι το 2006.
Αιτία για το μεγάλο αριθμό θανατηφόρων τροχαίων είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι, αλλά και η κακή οδήγηση. Οι οδηγοί συχνά αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς ειδοποίηση, αγνοούν τους φωτεινούς σηματοδότες, επιταχύνουν σε λάθος λωρίδα κυκλοφορίας ή κάνουν αναστροφή σε περίπτωση που προσπεράσουν μια από τις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων.

eportal.gr
σας παραθετω μια ακομη πρωτια εκτος ΕΕ στα ατυχηματα, για να μην αισθανομαστε μονοι;)

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και κάτι ελαφρύ
που κολάει εδώ γάντι. :haha:

Last edited by a moderator:

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
πολυ πετυχημενο, μπραβο στην δημιουργικη ομαδα, μπραβο!!! και σε σενα που μας χαλαρωσες ...:clap:

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Ειλικρινά λυπάμαι που κατηγόρησα το Δημήτρη για ειρωνία. Απλά η φράση "Πραγματικα δεν γνωριζω καποιον αλλον που να εχει κανει τοσα πολλα" μου φάνηκε ειρωνική. Στο γραπτό λόγο μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις το ύφος του άλλου. Παρεξήγηση και λάθος μου που δεν ζήτησα επεξήγηση πριν απαντήσω. Δημήτρη συγνώμη!!
Χρηστο,δεν υπαρχει κανενα προβλημα απο μερους μου.Οταν εγραψα οτι δεν γνωριζω καποιον αλλον που να εχει κανει τοσα πολλα το εννοουσα.Μου φανηκαν ''περιεργα'' ολα αυτα που εκανες γιατι ειλικρινα εγω δεν θα τα εκανα.Παντως απο αυτη τη μικρη''αντιπαραθεση'' μας ενα πραγμα καταλαβα,οτι εδω μεσα εχω πραγματικους φιλους που ξερουν ποιος ειμαι χωρις να με εχουν δει ουτε μια φορα.Γι αυτο λοιπον τους ευχαριστω πολυ ολους.:clap:

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραφα οτι δεν μπαίνω στο forum μόνο γιατί μου αρέσουν τα ταξίδια. :clap:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Kαι για να μη μένουμε μόνο στα άσχημα και τα μίζερα που μας τριγυρίζουν, αλλά και επειδή οφείλουμε να τονίζουμε και τα αισιόδοξα και τα ευχάριστα (και πιο πολυ οσοι ασχολούμαστε με παιδια).
Χτες το Γυμνάσιο Καβασίλων Ημαθίας παρακολο'υθησε σε ζωντανή μετάδοση, στην αιθουσα της Σχ. Βιβλιοθήκης την εορταστική εκδήλωση για τα τρία επιτυχή χρόνια της δράσης eTwinningστην Ελλάδα,και την τελετη απονομής των Πανελληνιων βραβείων που εγινε στο Υπ. Παιδειας.
Ο λογος που εκανε την εκδήλωση περισότερο ενδιαφερουσα ηταν οτι το σχολειο πήρε το 1ο Βραβειο ως η καλύτερη eTwinning συνεργασία ελληνικής σχολικής μονάδας για το έτος 2006-2007.
Για την ιστορία η συνεργασία ήταν με σχολειο της Σλοβενίας και ειχε θεμα τον Αθλητισμό.
Περισότερα για τις ηλεκτρονικές αδελφοποιήσεις μεταξύ σχολείων:
http://www.sch.gr/, http://www.etwinning.gr

Last edited by a moderator:

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Αντε Βαγγελη,εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Δημος!!!:haha:

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Με τα τρεξίματα της εβδομάδας δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα σε αυτό το θέμα, αν και το ήθελα.

Δυστυχώς αυτές οι "πρωτιές" είναι μια πραγματικότητα που τη ζούμε καθημερινά και την ξέραμε χωρίς να γίνουν έρευνες. Οι έρευνες απλά την επιβεβαιώνουν.

Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφτηκαν μέχρι τώρα και για την παιδεία και την οικογένεια και τα χαζά άλλοθι του παρελθόντος και την ατομική ευθύνη. Σε αυτό το τελευταίο όμως θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο.

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την ατομική ευθύνη νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο από όλα. Συνήθως οχυρωνόμαστε πίσω από επιχειρήματα του στυλ, μα καλά εγώ θα αλλάξω τον κόσμο ή όλοι το κάνουν, εγώ είμαι το πρόβλημα που πέταξα ένα χαρτάκι στο δρόμο. Κρυβόμαστε πίσω από τη συλλογική ευθύνη και έτσι νοιώθουμε ότι δεν μας αναλογεί μεγάλο μέρος της. Λάθος, για κάθε πράξη που κάνουμε, είτε καλή είτε κακή, μας αναλογεί το σύνολο της ευθύνης και όχι μέρος της.

Έτσι λοιπόν, όπως ήδη έχει γραφτεί, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τον εαυτό μας πρώτα από όλα. Τα άλλα σιγά σιγά θα έρθουν. Και σίγουρα πρέπει να το μεταφέρουμε - διδάξουμε - μάθουμε στα παιδιά. Όπου βέβαια, ο καλύτερος και ο πιο διδακτικός τρόπος είναι και πάλι, απλά να το κάνουμε και φυσικά να τους εξηγούμε το γιατί. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια (τα λέω καλά κύριε καθηγητή; ).

Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, είναι υπεύθυνος για το 100% των προβλημάτων κάθε φορά που κάνουμε το παραμικρό, το ελάχιστο, που επιβαρύνει την κατάσταση.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Καλημέρα φίλοι μου καλοί!
Ετοιμάζομαι για μια βόλτα μέχρι Πάτρα μεριά και έτσι δεν έχω χρόνο. Θέλω να μεταφέρω μόνο μια δυο αισιόδοξες εικόνες που είχα τις τελευταίες ημέρες. Με την απεργία την ΠΟΕ-ΟΤΑ οπως είδαμε όλοι γέμισε ο τόπος σκουπίδια. Γύρω από τους κάδους λόφοι. Εδώ στο Νέο Ηράκλειο που ζω παρατήρησα τα εξής. Οι κάδοι της ανακύκλωσης που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια, γεμάτοι κι αυτοί αλλά όχι σκουπίδια (τουλάχιστον αυτοί που παρατήρησα εγώ). Μόνο υλικά συσκευασιών. Μόλις άρχισαν να τα μαζεύουν την άλλη μέρα ξαναγέμισαν οι κάδοι, πράγμα που σημαίνει οτι αρκετοί κρατήσαμε τουλάχιστον ένα μέρος από τα σκουπίδια μας στα μπαλκόνια. Δεν λέω ότι λύσαμε κάποια προβλήματα αλλά αυτές οι εικόνες ήταν μια σπίθα στη γενικότερη μαυρίλα μας.
Εις το επανειδείν (see you ελληνικά):haha:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μα καλά, γείτονες είμαστε; Κι'εγώ με το Θάνο Νέο Ηράκλειο είμαστε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα