• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρώτη αλλά από τον... πάτο

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μου φάνηκε ειρωνικό και γιαυτό το είπα. Δέχομαι όμως ότι έκανα λάθος και σου ζητώ και εγώ συγνώμη.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και προσωπικά οι "επιτυχίες" δεν μπορούν να με αγγίξουν σε βαθμό του να ξεχάσω τις αρνητικές πρωτιές. Δυστυχώς δεν νομίζω οτι μπορούν να γίνουν πολλά. Γαλουγηθήκαμε στην κακογουστιά που προέκειψε μετά την περίοδο ανέχειας των δεκαετιών 50 και 60 και κυρίως στον "ωχαδερφισμό", εθνικό μας πλέον χαρακτηριστικό.
Μπαίνω πολλές φορές την ημέρα στο forum όχι μόνο γιατί λατρεύω τα ταξίδια αλλά γιατί σε μεγάλο βαθμό βρίσκω αυτό το "επίπεδο" που λείπει από τη ζωή μας. και δεν είναι ασχετο, κατά τη γνώμη μου, από την αγάπη μας για το ταξίδι και από τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει από αυτά.
Να σημειώσω πάντως οτι ούτε εγώ δεν είδα κάποια ειρωνία στο post του Δημήτρη. Γενικά δεν έχω δει στο forum μεμπτή συμπεριφορά. Δεκτές οι συγνώμες εκατέρωθεν και βουρ για νέα postαρίσματα. :)

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Συγχωρήστε με, αλλά τα δύσκολα στα οποία στεκόμαστε όρθιοι ποια είναι; δε φαντάζομαι να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι νίκες στα αθλήματα και τη γιουροβίζιον;
Αγαπητέ Δευκαλίωνα η πρώτη μου σκέψη δεν ήταν ακριβώς αυτά που προανέφερες,αλλά κάποια γεγονότα από τη σύγχρονη Ιστορία μας,που όντως σταθήκαμε όρθιοι.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η σύγχρονη Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο του κουβά ,αν μη τι άλλο εμείς την απαρτίζουμε.:)

katerina

Member
Αγαπητέ Δευκαλίωνα η πρώτη μου σκέψη δεν ήταν ακριβώς αυτά που προανέφερες,αλλά κάποια γεγονότα από τη σύγχρονη Ιστορία μας,που όντως σταθήκαμε όρθιοι.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η σύγχρονη Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο του κουβά ,αν μη τι άλλο εμείς την απαρτίζουμε.:)
οχι βεβαια δεν βρισκεται στο πατο του κουβα αλλα υπαρχουν καποια πραγματα οπως αυτα που ανεφερα που δεν μας κανουν κ τοσο περηφανους...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το τι γίνεται από εδώ και πέρα το ξέρουμε όλοι. Όταν αναγνωρίζεις το πρόβλημα ξέρεις και πως να συνεισφέρεις στη λύση του. Το δέντρο κάποια στιγμή γίνετε δάσος. Όταν απλά περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι πρώτα τότε δεν αλλάζει τίποτα.
Όλο το τόπικ είναι αυτή η κουβέντα. Θα μιμηθώ τον αγαπητό greeklad και τον φίλο μου τον Michael Jackson και θα πω μόνο

"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change". :)

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Όταν αναγνωρίζεις το πρόβλημα ξέρεις και πως να συνεισφέρεις στη λύση του. Το δέντρο κάποια στιγμή γίνετε δάσος. Όταν απλά περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι πρώτα τότε δεν αλλάζει τίποτα.
Φίλε greeklad έκανες πολύ καλά και εντόπισες τα προβλήματα, δίνοντας ταυτόχρονα και τις λύσεις.
Κάποια σκόρπια σχόλια.
  • Μήπως η προσπάθεια αναγνώρισης των προβλημάτων και επομένως και η λύση τους πρέπει να ξεκινήσει απ το σχολείο και την παιδεια γενικότερα;
  • Η παθητικότητα, ο ωχαδερφισμός, ο αυτοθαυμασμός και η χωρις μέτρο προγονοπληξία ειναι απ τις αρρώστειες της κοινωνίας μας.
  • Οι ( προσκαιρες ) πρωτιές και "επιτυχίες" μας ειναι στάχτη στα μάτια (στην καλύτερη περίπτωση)
  • Αν και δόθηκαν οι εξηγήσεις, καλως τον πηρε το παράπονο τον Δημήτρη. Ειναι απ τα πιο "ευγενή" παιδιά του φόρουμ

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ειλικρινά λυπάμαι που κατηγόρησα το Δημήτρη για ειρωνία. Απλά η φράση "Πραγματικα δεν γνωριζω καποιον αλλον που να εχει κανει τοσα πολλα" μου φάνηκε ειρωνική. Στο γραπτό λόγο μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβεις το ύφος του άλλου. Παρεξήγηση και λάθος μου που δεν ζήτησα επεξήγηση πριν απαντήσω. Δημήτρη συγνώμη!!

Στο κομμάτι της παιδείας συμφωνώ απόλυτα. Πίσω όμως από την παιδεία δεν βρίσκεται μόνο το υπουργείο παιδείας, βρίσκονται άνθρωποι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς. Αν το μικρό σου το μάθεις όπως το σκυλί σου τότε και αυτό με τη σειρά του θα μεταφέρει τη γνώση του. Θα το πω πάλι, θέλει χρόνο η αλλαγή συνηθειών.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στο κομμάτι της παιδείας συμφωνώ απόλυτα. Πίσω όμως από την παιδεία δεν βρίσκεται μόνο το υπουργείο παιδείας, βρίσκονται άνθρωποι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς. Αν το μικρό σου το μάθεις όπως το σκυλί σου τότε και αυτό με τη σειρά του θα μεταφέρει τη γνώση του. Θα το πω πάλι, θέλει χρόνο η αλλαγή συνηθειών.
Θα μιλήσω σαν εκπαιδευτικός. Το παιδί που φτάνει στα 6 του στο Δημοτικό, στα 12 στο Γυμνάσιο (άστο λύκειο είναι πια πολύ αργά) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό διαμορφωμένος χαρακτήρας. Βασικό ρόλο θα παίξει το πρώτο και κυριότερο στη ζωή όλων μας πρότυπο. Ο γονιός. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ το ρόλο του εκπαιδευτικού. Αν το πίστευα αυτό θα είχα φύγει εδώ και πολύ καιρό απ'αυτή τη δουλειά. Διαμορφώνουν όμως ένα χαρακτήρα και έρχεται μετά και το πλασάρισμα του life style από την τηλεόραση και έρχεται και δένει το πράγμα. Προσπαθείς μετά να διώξεις πρότυπα και συνήθειες, πράγμα σχεδόν αδύνατο, για να φτιάξεις νέα. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος μόνο και μόνο γιατί βλέπω παιδιά και οικογένειες που το παλεύουν. Και θα πω και κάτι που ισως σε κάποιους φανεί ακραίο. Πολλές από τις οικογένειες που το παλεύουν είναι με γονείς που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και μάλιστα οικογένειες αλλοδαπών. Ίσως γιατί, όπως συνηθίζουμε ναλέμε εμείς οι "προηγμένοι", αυτοί στις χώρες τους βρίσκονται 50 χρόνια πίσω, τότε δηλαδή που είχαμε και εμείς σα κοινωνία αξίες που σήμερα τις έχουμε σνομπάρει σαν "οπισθοδρομικές". Συγχωρήστε τη φλυαρία μου αλλά μαθαίνεις πολλά όταν κάνεις "παρέα" κάθε μέρα με παιδιά. Μεγάλο ΣΧΟΛΕΙΟ το σχολείο!

MARI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Montenegro-Kroatia
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΚΙΝΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ
Όταν δεν πάνε καλά .....οι δουλειές...!!!!

Ρεκόρ αρνητικών... πρωτιών κατέχει η Ελλάδα, η οποία μέσα σε μόνο λίγες μέρες βρέθηκε να «φιγουράρει» ως η χώρα με το υψηλότερο επίπεδο παιδικής παχυσαρκίας στις χώρες της ΕΕ, αλλά και με την τρίτη πιο βρώμικη πρωτεύουσα των «27».
Οι δύο πρόσφατες αρνητικές επιδόσεις δεν είναι οι μοναδικές που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Κοινωνικοί δείκτες, μετρήσεις υγείας και τεχνολογίας μάς κατατάσσουν στις χειρότερες θέσεις της ευρωπαϊκής λίστας, ακόμα και της παγκόσμιας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ψηφιακώς... αναλφάβητοι

Πρωταθλήτρια στη μη χρήση του Διαδικτύου εξακολουθεί να είναι η «ψηφιακά πρωτόγονη» Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Στην Ελλάδα, μόλις το 25% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ, ποσοστό το οποίο σκαρφαλώνει στο βάθρο των χαμηλότερων επιδόσεων της «γηραιάς ηπείρου» συνοδεύοντας τα «μετάλλια» της Βουλγαρίας («χρυσό» με 19%) και της Ρουμανίας («ασημένιο» με 22%).

«Πάτος» είναι η χώρα μας και ως προς την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας, καθώς με ποσοστό 6,8% ισοφαρίζει την Πολωνία (6,8%) και χάνει την πρωτιά από τη Ρουμανία (6,6%), τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη των «27» αγγίζει το 18,2%. Μόλις το 4% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο στον χώρο της εκπαίδευσης και το 4,7% επισκέπτεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των δημοσίων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, μόνο το 28% των Ελλήνων σερφάρουν on line κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα, το 36% έχει χρησιμοποιήσει κάποια μηχανή αναζήτησης, το 26% έχει στείλει e-mail και μόλις το 5% προέβη σε κάποια αγορά μέσω του Διαδικτύου το τελευταίο τρίμηνο. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα μικρότερα ποσοστά στην Ευρώπη, εάν εξαιρεθούν οι νεοεισελθούσες Ρουμανία και Βουλγαρία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Καθ υποτροπήν παραβάτες

Ακόμη μια αρνητική πρωτιά έχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, σχετική με τις παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλιο του 2007 υπήρχαν ανοιχτές 58 υποθέσεις πιθανολογούμενων ή διαπιστωμένων παραβάσεων της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη χώρα μας. Θλιβερό ρεκόρ κατέχει η Ελλάδα και στις συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Greenpeace. Με βάση τον ετήσιο αριθμό των ημερών, κατά τις οποίες ο βαθμός ρύπανσης ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, 6 ελληνικές πόλεις βρίσκονται μέσα στη δεκάδα. Πρώτη κατατάσσεται η Θεσσαλονίκη και δεύτερη η Αθήνα.

ΤΡΟΧΑΙΑ
Πρώτοι σε νεκρούς - τραυματίες

Βάσει των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ (Eurostat), η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών σε τροχαία ατυχήματα. Θλιβερή πρωτιά κατέχουμε και στα ποσοστά τραυματιών και θανάτων μοτοσικλετιστών, αφού το 20% των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα είναι με δίκυκλα, ενώ η χώρα μας εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό τραυματιών και θανάτων μοτοσικλετιστών στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων. «Πρωτιά» καταλαμβάνει η χώρα μας και στα αυτοκινητικά με θύματα πεζούς.

ΥΓΕΙΑ
Θεριακλήδες και παχύσαρκοι

Εκτός από την παχυσαρκία, την πρώτη θέση κατέχουμε και ως οι... θεριακλήδες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Ελληνες καπνίζουν κατά μέσο όρο 3.000 τσιγάρα τον χρόνο έκαστος. Μία ακόμη αρνητική πρωτιά επιβεβαίωσαν πρόσφατα πανεπιστημιακές έρευνες, καθώς και έγκυροι διεθνείς οργανισμοί: Οι Ελληνες αγχώνονται περισσότερο σε σύγκριση με τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η βασικότερη αιτία που προκαλεί άγχος στους Ελληνες είναι η εργασία. Πρώτη στην Ευρώπη είναι η χώρα μας και στους θανάτους από χρήση ναρκωτικών το 2006, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Τοξικομανία. Την τελευταία τριετία, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με ρυθμό που ξεπερνά το 30%. Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών που κάνουν αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Πρώτη στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο έρχεται η χώρα μας στις εκτρώσεις. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες γίνονται ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί λένε ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000. Σαράντα χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πτυχιούχοι στην ανεργία

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ καταλαμβάνει η Ελλάδα στους άνεργους πτυχιούχους. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας, ενώ βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο σε ποσοστό πτυχιούχων (στην Ελλάδα το 20,6% είναι άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 22,4%), κατέχει την πρώτη θέση (7%) στο ποσοστό ανεργίας ατόμων υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Μία ακόμη έρευνα, αυτή του Κέντρου Μελέτης Ευρωπαϊκής Πολιτικής καταδεικνύει πως οι Ελληνες είναι οι πλέον υπερχρεωμένοι της ΕΕ, με τα καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα να αποτελούν το 13,11% του ΑΕΠ. Η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας, ανέρχεται περίπου στο 20%. Την πρωτιά έχει η χώρα μας και στο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων. Το τρίτο τρίμηνο του 2007 ανήλθε στο 22,6% -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

εθνος

Εμένα μου μάθανε το εξής κάποιοι του Δικαστικού Κύκλου..... με Σπουδαίες Θέσεις έως και σήμερα : """""Όταν δεν πάνε καλά οι δουλειές στο "μπ....λο" δεν αλλάζουμε ΣΕΝΤΟΝΙΑ "π...νες" αλλάζουμε..."""""
.... Εάν κάποιος ενοχληθεί ή θίγεται η αισθητική του sorry... απλώς τα μετέφερα....:bleh::bleh::bleh::bleh:

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εμένα μου μάθανε το εξής κάποιοι του Δικαστικού Κύκλου..... με Σπουδαίες Θέσεις έως και σήμερα : """""Όταν δεν πάνε καλά οι δουλειές στο "μπ....λο" δεν αλλάζουμε ΣΕΝΤΟΝΙΑ "π...νες" αλλάζουμε..."""""
.... Εάν κάποιος ενοχληθεί ή θίγεται η αισθητική του sorry... απλώς τα μετέφερα....:bleh::bleh::bleh::bleh:
Συγχωρήστε με αλλα δεν το έπιασα...:roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα