Pel
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Και πού δεν θέλω;
Κανείς δεν μίλησε για οικονομία μιας διανυκτέρευσης. Όταν παω ταξίδι σε άλλη ήπειρο, και δεν ξέρω αν θα έχω την ευκαιρία να ξαναπατήσω το πόδι μου, όχι, δεν θα προτιμήσω έναν κανονικό ύπνο σε κρεβατάρα. Θα πάρω την τελευταία πτήση επιστροφής που μπορώ, για να μεγιστοποιήσω τον χρόνο που θα κάτσω στη χώρα που δεν ξέρω αν θα έχω την τύχη να ξαναβρεθώ.1) Χιλιες φορες καλυτερα να στριμωξω λιγοτερο το ταξιδι και να βγαλω νια νυχτα κανονικου υπνου σε κρεβαταρα παρα στις συνθηκες του αεροπλανου με πρησμενα ποδια απο την πιεση του αερα και τα αυτια κουδουνια. Ενα business τρωει τοσες χιλιαδες μιλια που ειμαι βεβαιη οτι δεν αντιστοιχει σε μια νυχτα υπνου που κανει καποιος οικονομια.
Όταν όμως για να γίνει αυτό σημαίνει ότι έχω τραβήξει την άδεια απ' τα μαλλιά και ότι πρέπει να είμαι στη δουλειά 4 ώρες μετά την προσγείωση, το να έχω ρίξει το κάθισμα στη business (για την οποία δεν πλήρωσα τίποτα εκτός από πόντους) για μένα κάνει τεράστια διαφορά. Όχι τα κρασιά που με κερνάει ο αεροσυνοδός χαμογελώντας, αλλά ο οριζόντιος ύπνος.
Όταν γύρισα από Κούβα, έκλεισα business (τυχαία, γιατί ήταν η μόνη διαθέσιμη με μίλια) το σκέλος της μεγάλης πτήσης Μπογκοτά - Βαρκελώνη. Έριξα το κάθισμα και κοιμήθηκα 7 ώρες. Μετά πήρα ωραιότατα μια πτήση της Ryanair, έφτασα Αθήνα, σε 3 ώρες ήμουν δουλειά και η μέρα κύλησε ομαλά, χωρίς να παραπατάω από τη νύστα και την κακουχία.
Η διαφορά στα μίλια ήταν μερικές χιλιάδες και προσωπικά θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο.
Added benefit: ο μπουφές στην Μπογκοτά, κι ας ήταν τύπου κέτερινγκ. Δεν θα έκλεινα ποτέ business για να γλυτώσω τα λεφτά της τυρόπιττας, ακριβώς γιατί δεν συμφέρει η αναγωγή των μιλίων προς την αξία μιας τυρόπιττας.
Αλλά εν προκειμένω, η εξίσωση ήταν:
επιπλέον μίλια της business = μια επιπλέον μέρα στην Αβάνα + οριζόντιος ύπνος + μπουφές