Pel
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Και πού δεν θέλω;
Αρκεί η κράτηση
Ναι, δεν είχα πρόβλημα ποτέ κι εγώ και κανένας άλλος από όσους ξέρω τουλάχιστον. Ακόμη και ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού κάνεις φορολογική δήλωση έστω και για ελάχιστο εισόδημα πχ τόκους από καταθέσεις (αλλά και για άλλους λόγους που προκύπουν εύκολα, πχ ατομική επιχείρηση, έσοδα από ενοίκιο ακόμη και πάρα πάρα πολύ χαμηλά αν θυμάμαι καλά 600€/χρόνο) και με βάση αυτή μπορείς να βγάλεις πιστωτική. Βασικά ξέρω και περιπτώσεις που έχουν βγάλει και χωρίς να δηλώνουν εισόδημα στην Ελλάδα, θα σου ζητηθούν διάφορα έγγραφα από την τράπεζα και δεν ξέρω αν όλες έχουν τα ίδια κριτήρια ή πλέον με πόση ευκολία την εκδίδουν, αλλά γίνεται, ξέρω και πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Στη θέση σου θα ρωτούσα πρώτα την τράπεζα και μετά το λογιστή για να δεις πώς μπορείς να πληροίς τα κριτήρια.να δηλώσω μια διεύθυνση Αθήνα ,και ξέρεις πολλούς κάτοικους εξωτερικού που το έκαναν ; Μακάρι οι άνθρωποι να μην έχουν θέμα ποτέ τους.
μα αυτό είναι το θέμα πήγα στην Άλφα Μπάνκ ,και με έφτασαν μέχρι την Διευθύνση όπου μίλησα και με είπαν δεν γίνεται , το ίδιο και η λογίστρια. Αλλά, καταλαβαίνω ότι κάτι παίζει για να ξέρεις τόσα άτομα κτλ. οπότε θέλει παραταίρω διερεύνσηΝαι, δεν είχα πρόβλημα ποτέ κι εγώ και κανένας άλλος από όσους ξέρω τουλάχιστον. Ακόμη και ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού κάνεις φορολογική δήλωση έστω και για ελάχιστο εισόδημα πχ τόκους από καταθέσεις (αλλά και για άλλους λόγους που προκύπουν εύκολα, πχ ατομική επιχείρηση, έσοδα από ενοίκιο ακόμη και πάρα πάρα πολύ χαμηλά αν θυμάμαι καλά 600€/χρόνο) και με βάση αυτή μπορείς να βγάλεις πιστωτική. Βασικά ξέρω και περιπτώσεις που έχουν βγάλει και χωρίς να δηλώνουν εισόδημα στην Ελλάδα, θα σου ζητηθούν διάφορα έγγραφα από την τράπεζα και δεν ξέρω αν όλες έχουν τα ίδια κριτήρια ή πλέον με πόση ευκολία την εκδίδουν, αλλά γίνεται, ξέρω και πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Στη θέση σου θα ρωτούσα πρώτα την τράπεζα και μετά το λογιστή για να δεις πώς μπορείς να πληροίς τα κριτήρια.
Θα ρωτησω το λογιστή μου που είναι και με θέση ανάμεσα στους λογιστές και θα σου στείλω pm.μα αυτό είναι το θέμα πήγα στην Άλφα Μπάνκ ,και με έφτασαν μέχρι την Διευθύνση όπου μίλησα και με είπαν δεν γίνεται , το ίδιο και η λογίστρια. Αλλά, καταλαβαίνω ότι κάτι παίζει για να ξέρεις τόσα άτομα κτλ. οπότε θέλει παραταίρω διερεύνση
Σ'ευχαριστώ πολύΘα ρωτησω το λογιστή μου που είναι και με θέση ανάμεσα στους λογιστές και θα σου στείλω pm.
Το να εχει καποιος κατοικος εξωτερικου διευθυνση (και) στην Ελλάδα ειναι αρκετά συνηθισμένο και καθολου μεμπτο καθως μπορεις να εχεις δευτερευουσα κατοικια στην Ελλάδα. Επισης λογιστικα και φορολογικα το να εχεις πιστωτικη απο ελληνικη τραπεζα δεν ειναι μεμπτο (εκτος αν απο τις κινησεις της καρτας φαινεται πως ζεις συνεχως ελλαδα). Απο εκει και περα, οντως η αλφα στις προυποθεσεις της ζηταει να εχεις μονιμη κατοικια στην Ελλαδα και να εχεις ελληνικη ταυτοτητα και ελληνικο κινητο τηλεφωνο. Μονιμη κατοικια στην Ελλαδα δεν μπορει να εχει κατοικος εξωτερικου (ανεξαρτητως του αν κανει φορολογικη δηλωση και στην Ελλάδα) επομενως τυπικα ενας κατοικος εξωτερικου δεν πληρει τα κριτηρια και μια ηλεκτρονικη ας πουμε αιτηση δεν θα προχωρησει καν. Απο εκει και περα θεωρώ πως αν πας απο ενα καταστημα σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις για ελληνες πολιτες-κατοικους εξωτερικου που ζουσαν χρονια στην ελλαδα και εχουν credit risk προφιλ ή (ακομα καλυτερα) προηγουμενη σχεση με την τραπεζα. Αλλα εξαρταται και απο το ποσο θα θελησει να ασχοληθει ο καθε υπαλληλος. Επισης ειχα ακουσει στο παρελθον πως επιτρεπει το ανοιγμα πισωτικης σε κατοικους εξωτερικου εαν παγώσεις ως εξασφαλιση για την τραπεζα ενα ποσο ισο με το πιστωτικο οριο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.Ναι, δεν είχα πρόβλημα ποτέ κι εγώ και κανένας άλλος από όσους ξέρω τουλάχιστον. Ακόμη και ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού κάνεις φορολογική δήλωση έστω και για ελάχιστο εισόδημα πχ τόκους από καταθέσεις (αλλά και για άλλους λόγους που προκύπουν εύκολα, πχ ατομική επιχείρηση, έσοδα από ενοίκιο ακόμη και πάρα πάρα πολύ χαμηλά αν θυμάμαι καλά 600€/χρόνο) και με βάση αυτή μπορείς να βγάλεις πιστωτική. Βασικά ξέρω και περιπτώσεις που έχουν βγάλει και χωρίς να δηλώνουν εισόδημα στην Ελλάδα, θα σου ζητηθούν διάφορα έγγραφα από την τράπεζα και δεν ξέρω αν όλες έχουν τα ίδια κριτήρια ή πλέον με πόση ευκολία την εκδίδουν, αλλά γίνεται, ξέρω και πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Στη θέση σου θα ρωτούσα πρώτα την τράπεζα και μετά το λογιστή για να δεις πώς μπορείς να πληροίς τα κριτήρια.
Επιβεβαιώνω ότι αυτό με το πάγωμα ποσού ίσου με το πιστωτικό όριο ισχύει.Φυσικά δεν βολεύει και δεν έχει νόημα για όλους.Το να εχει καποιος κατοικος εξωτερικου διευθυνση (και) στην Ελλάδα ειναι αρκετά συνηθισμένο και καθολου μεμπτο καθως μπορεις να εχεις δευτερευουσα κατοικια στην Ελλάδα. Επισης λογιστικα και φορολογικα το να εχεις πιστωτικη απο ελληνικη τραπεζα δεν ειναι μεμπτο (εκτος αν απο τις κινησεις της καρτας φαινεται πως ζεις συνεχως ελλαδα). Απο εκει και περα, οντως η αλφα στις προυποθεσεις της ζηταει να εχεις μονιμη κατοικια στην Ελλαδα και να εχεις ελληνικη ταυτοτητα και ελληνικο κινητο τηλεφωνο. Μονιμη κατοικια στην Ελλαδα δεν μπορει να εχει κατοικος εξωτερικου (ανεξαρτητως του αν κανει φορολογικη δηλωση και στην Ελλάδα) επομενως τυπικα ενας κατοικος εξωτερικου δεν πληρει τα κριτηρια και μια ηλεκτρονικη ας πουμε αιτηση δεν θα προχωρησει καν. Απο εκει και περα θεωρώ πως αν πας απο ενα καταστημα σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις για ελληνες πολιτες-κατοικους εξωτερικου που ζουσαν χρονια στην ελλαδα και εχουν credit risk προφιλ ή (ακομα καλυτερα) προηγουμενη σχεση με την τραπεζα. Αλλα εξαρταται και απο το ποσο θα θελησει να ασχοληθει ο καθε υπαλληλος. Επισης ειχα ακουσει στο παρελθον πως επιτρεπει το ανοιγμα πισωτικης σε κατοικους εξωτερικου εαν παγώσεις ως εξασφαλιση για την τραπεζα ενα ποσο ισο με το πιστωτικο οριο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.
ΥΓ: Νομιζω πως ειμαστε εκτος θεματος και πρεπει ολα αυτα τα μηνυματα να μεταφερθουν στο νημα της alpha bonus
Δεν ξέρω πως ανταποκρινεται. Εσύ πάντως και μέχρι 2 ωρες πριν ακυρωνεις με 20ε και παίρνεις όλα τα μίλια και λεφτά πισω αν θες.Έχω κλείσει πτήση για Πεκίνο στις 9/4 με εξαργύρωση μιλίων. Σε περίπτωση που ακυρωθούν οι πτήσεις λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί πως ανταποκρίνεται η εταιρεία;;;
23 €Δεν ξέρω πως ανταποκρινεται. Εσύ πάντως και μέχρι 2 ωρες πριν ακυρωνεις με 20ε και παίρνεις όλα τα μίλια και λεφτά πισω αν θες.
Δεν ξέρω πως ανταποκρινεται. Εσύ πάντως και μέχρι 2 ωρες πριν ακυρωνεις με 20ε και παίρνεις όλα τα μίλια και λεφτά πισω αν θες.
Περιμένω να δω τι θα γίνει γιατί ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση και μετά αποφασίζω... Ευχαριστώ!