Κάποιοι Γάλλοι (όπως και κάποιοι Έλληνες και κάποιοι βάλε-ότι-θες-εδώ) πηδάνε στους σταθμούς που έχουν το σύστημα με τις 3 χαμηλές περιστρεφόμενες μπάρες και δεν πληρώνουν. Εάν έχεις κότσια το κάνεις. Εγώ σαν τουρίστρια δεν το πολύτολμάω αλλά το έχω κάνει λίγες φορές σε Παρίσι και Βαρκελώνη νυχτερινές ώρες σε σταθμούς που δεν υπήρχε κανένας άλλος να με δει. Επίσης, μία φορά οι navigo μου δεν έπιανε στο μηχάνημα, παρόλο που ήταν φορτισμένη κανονικά και οι δύο φίλοι μου είχαν περάσει ακριβώς πριν από μένα με τις δικές τους. Κάποιοι ντόπιοι που μας είδαν να παιδευόμαστε μας είπαν (μετάφραση του φίλου που μένει εκεί και ξέρει αρκετά γαλλικά) ότι συμβαίνει αρκετά συχνά και να πηδήξω τις μπάρες και δεν τρέχει τίποτα. Χαλαρούς δηλαδή τους έκοψα. Ποτέ δεν αποκλείεται όμως να την πατήσεις, και όντως ξένος, θα είναι πιο δύσκολο να ξεμπερδέψεις. Και μη ξεχνάς ότι οι ελεγκτές στο Παρίσι έχουν μηχανηματάκι που διαβάζει την navigo και τους λέει αν την έχεις χτυπήσει πριν από λίγη ώρα ή όχι.Σας παρακαλώ μη με κακοχαρακτηρίσετε αλλά ελληνιές δεν παίζουν σε ότι αφορά το μετρό και τις μετακινήσεις?δηλαδή κάπου διάβασα ένα κολπάκι με τις κάρτες..δηλαδή δεν παίζει να πάρουμε μία visite, και να έχουμε στυλό που σβήνει και να αλλάξουμε τις ημερομηνίες?? Μπατιράκια είμαστε που κερδίσαμε το ταξίδι, και θέλουμε να τη βγάλουμε όσο το δυνατόν οικονομικότερα γίνεται...))
προσπερνώ τον ειρωνικό τόνο σου, και σου λέω απλά ένα ευχαριστώ για τις πολύτιμες και νέες πληροφορίες που μου έδωσες..
Διάβασε τι γράφεις και θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ειρωνία σε αυτά που απαντώ αλλά η σκληρή πραγματικότητα... το ότι είσαι τζαμπατζού στην Ελλάδα μας το είπες και το διαφήμισες και τώρα θες tips να συνεχίσεις το τζαμπατζιλίκι σου και στο εξωτερικό... αν είναι δυνατόν!...και απτην εμπειρία απο το μετρό της αθήνας, θεώρησα ότι ήταν εύκολο...
Το κακό είναι ότι, επειδή δεν υπάρχει τίποτα τζάμπα σε αυτό τον κόσμο, κάποιοι άλλοι (νομοταγείς, ευσυνείδητοι, κορόιδα, πες τους όπως θες...), πληρώνουν εμμέσως και το δικό σου κόμιστρο.Και που είναι το κακό στο να είναι κάποιος τζαμπατζής, όταν φυσικά και δεν έχει για να δώσει ?