Dimspace23
Member
Καλημέρα και καλές γιορτές να έχεις. Καταπληκτική χώρα το Μαρόκο, το επισκέπτομαι συχνά, θα περάσεις υπέροχα! Λοιπόν όσον αφορά το πρόγραμμα, νομίζω ότι θα πρέπει να αφαιρέσεις κάτι, π. χ. η απόσταση από Μαρακές για Σεφσαουεν (μπλε πόλη) είναι 10 ώρες, επίσης η διαδρομή Φεζ - Μαρακές μέσω Μερζούγκα, χρειάζεται τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις, μια στην έρημο και μια στο ενδιάμεσο από έρημο για Μαρακές (Boumalne, Aït Ben Haddou, Ouarzazate, Rose Valley), υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη στην διαδρομη και αν πάτε σερί από έρημο για Μαρακές δεν θα έχετε το χρόνο να τα δείτε. Επίσης και οι αποστάσεις είναι μεγάλες, υπολόγιζε γύρω στις 9 ώρες από Φεζ για έρημο και άλλο τόσο από έρημο για Μαρακές. Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, εαν έχετε εμπειρία στην οδήγηση σε κάποια αντίστοιχη χώρα, έχει καλώς, αν όχι καλύτερα να πάρετε κάποιον επαγγελματία οδηγό και αυτό γιατί οι περισσότεροι Μαροκινοί οδηγοί είναι δημόσιος κίνδυνος, δεν ξέρουν ούτε τα βασικά από οδηγική συμπεριφορά! Εαν σας παίρνει οικονομικά, σου συνιστώ με κλειστά μάτια να κάνετε το ταξίδι σας με επαγγελματία οδηγό. Εγώ κάθε φορά που επισκέπτομαι το Μαρόκο, χρησιμοποιώ κάποιο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, μπορώ να σου δώσω τα στοιχεία του αν θέλεις να ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες.Καλησπερα και καλες γιορτες! Εχουμε κανονισει ταξιδι με τον φιλο μου 25 ιανουαριου μεχρι 1 φεβρουαριου για να παμε στο μαρακες! Ηθελα την αποψη σας οσον αφορα το ταξιδι! Σκεφτομασταν να καθομασταν 25 που φτανουμε μεσημερι και 26 ολη μερα στο μαρακες και μετα να νοικιαζαμε αμαξι! Ειναι ευκολο εκει να οδηγησεις ή καλυτερα να παρουμε οδηγο;; Ακομα σκεφτομασταν μηπως πηγαιναμε 27 πρωι στην μπλε πολη και μεναμε εκει για μια μερα και επειτα 28 μεσημερι να ξεκιναγαμε για φεζ και να μεναμε μεχρι 29 και απο εκει να πηγαιναμε στην ερημο μερζουγκα 29-31 οπου θα επιστρεφαμε μαρακες για να φευγουμε 1 με την πτηση μας απο εκεο! Θεωρειται εφικτο αυτο το ταξιδι; Εχετε να μας προτεινεται κατι αλλο;
Να προσθεσουμε ή να αφαιρεσουμε κατι;
Last edited by a moderator: