Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Τουρισμός για Όλους

zagreli

Member
copy απο
OΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ EVOUCHER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τι ποσό δικαιούμαι;

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνετε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της τιμής που δηλώθηκε από τον πάροχο για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Το ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση είναι τριάντα ευρώ (30€) με προϋπόθεση την διαμονή τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

δηλαδη

παραδειγμα 1ο : αν ο παροχος δηλώνει πχ 25 ευρω κατα ατομο τη μερα και ειναι για 4κλινο (δηλαδη 1 δικαιούχος και 3 ωφελούμενοι) τοτε κανονικά ειναι 4 ατομα χ 25 χ 4 βραδια =400 αρα πληρωνεις τα μισα 200

παραδειγμα 2ο:
αν ο παροχος δηλώνει πχ 40 ευρω κατα ατομο τη μερα και ειναι για 4κλινο τοτε κανονικά ειναι 4 ατομα χ 40 χ 4 βραδια =640 και επειδη το ανωτατο οριο επιδότησης ειναι στο ποσο μέχρι 30 τοτε θα πληρωσεις 400 (640-4 ατομαχ4μερεςχ30χ50%) ... φοβερη εξίσωση...
οχι για να μη λέτε "που θα μου χρειαστούν εμένα τα μαθηματικά;;"... βρε το κρατος πάντα βρισκει τροπο να σου "ακονίζει" το μυαλό..
Για τουριστικά γραφεία αφορά το παραπάνω από ότι είδα.

Τα παραδείγματα για δικαιούχους από τις OΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ EVOUCHER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
•Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 30€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 6€/το άτομο την ημέρα και επιδότηση 24€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 30€.

•Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 25€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 5€/το άτομο/την ημέρα και επιδότηση 20€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 25€.

•Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο/την ημέρακαι επιδότηση 30€/την ημέρα το άτομο. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι 10 ευρώ και η επιδότηση είναι 30€.

chrisbd

Member
ναι για φετος ειναι αυτό... κοιτουσα το περσινό να παρει η ευχή..

Τι ποσό δικαιούμαι; Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνετε κράτηση. Από 20.04.2021 έχετε τις παρακάτω επιλογές αξιοποίησης του e-voucher που έχετε στα χέρια σας: • 2 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή • 3 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ***ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις χωρίς συμμετοχή, επιδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού σε ποσοστό 100%. • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 50€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο την ημέρα. • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 60€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 20€/το άτομο την ημέρα. ή • 4 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο ***ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 30€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 6€/το άτομο την ημέρα και επιδότηση 24€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 30€. • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας έως 25€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 5€/το άτομο/την ημέρα και επιδότηση 20€/το άτομο/την ημέρα. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι μηδέν (0) και η επιδότηση είναι 25€. • Σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 40€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορείτε να κάνετε 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 10€/το άτομο/την ημέρα και επιδότηση 30€/την ημέρα το άτομο. Αν ανήκετε σε κατηγορία ΑΜΕΑ η συμμετοχή σας είναι 10 ευρώ και η επιδότηση είναι 30€....

δηλαδη ακομα καλύτερο.. για 4 μερες 80% επιδοτηση για λιγοτερες 2 ή 3 μέρες 100% για εως 30 ευρω κατα ατομο την ημέρα.. pas mall..

Mikes

Member
Καπως ετσι ειναι οπως ειπαν παραπανω...και λεω "καπως ετσι" γιατι ετυχα σε 2 περιπτωσεις οπου ο ενας ειχε τιμη επιδοτησης 25ε/ατομο και ζητησε για 4 βραδυα 120ε(τιμη δωματιου στο βοοκινγκ 70€)...και κανοντας τους υπολογισμους του, απαντησε:280-(2 voucher)160=120ε ειναι η διαφορα...επισης αλλος με 40ε/ατομο που ειχε δηλωσει με τιμη δωματιου στο site 58€,ζητησε 160ε για 4 βραδυα...αυτους τους κοβεις εννοειετε, και σε καθε περιπτωση παιρνεις τηλ και ρωτας

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Καπως ετσι ειναι οπως ειπαν παραπανω...και λεω "καπως ετσι" γιατι ετυχα σε 2 περιπτωσεις οπου ο ενας ειχε τιμη επιδοτησης 25ε/ατομο και ζητησε για 4 βραδυα 120ε(τιμη δωματιου στο βοοκινγκ 70€)...και κανοντας τους υπολογισμους του, απαντησε:280-(2 voucher)160=120ε ειναι η διαφορα...επισης αλλος με 40ε/ατομο που ειχε δηλωσει με τιμη δωματιου στο site 58€,ζητησε 160ε για 4 βραδυα...αυτους τους κοβεις εννοειετε, και σε καθε περιπτωση παιρνεις τηλ και ρωτας
Έκλεισα στο Πήλιο για 4 διανυκτερεύσεις 2 άτομα. Μου είπε για 3 διανυκτερευσεις δεν πληρώνω τίποτα. Για 4 πληρώνω ουσιαστικά την 4η διανυκτέρευση, δηλ. 40 ευρώ το άτομο, σύνολο 80 + κάτι ψιλά φόρους.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Έκλεισα στο Πήλιο για 4 διανυκτερεύσεις 2 άτομα. Μου είπε για 3 διανυκτερευσεις δεν πληρώνω τίποτα. Για 4 πληρώνω ουσιαστικά την 4η διανυκτέρευση, δηλ. 40 ευρώ το άτομο, σύνολο 80 + κάτι ψιλά φόρους.
Το voucher γράφει πάνω για πόσες μέρες και πόσα λεφτά είναι η επιδότηση, αλλάζει δηλ. για κάθε άτομο ή είναι standard αυτό;
Έχω ανοίξει της μάνας μου αλλά δε βλέπω κάτι που να λέει για μέρες και λεφτά.

jimp

Member
Όταν το voucher λέει δυο ονόματα δεν είναι 30 ευρώ για τον καθένα; Ένας κωδικός για τον δικαιούχο (εμένα) και το ωφελούμενο μέλος (η γυναίκα μου). Καλά δεν τα λέω;

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Όταν το voucher λέει δυο ονόματα δεν είναι 30 ευρώ για τον καθένα; Ένας κωδικός για τον δικαιούχο (εμένα) και το ωφελούμενο μέλος (η γυναίκα μου). Καλά δεν τα λέω;
Καλα τα λες

paefstra

Member
Ναι. Σε δικλινο των 60 ευρω, δεν πληρωνεις τιποτε για 3 νυχτες.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το voucher γράφει πάνω για πόσες μέρες και πόσα λεφτά είναι η επιδότηση, αλλάζει δηλ. για κάθε άτομο ή είναι standard αυτό;
Έχω ανοίξει της μάνας μου αλλά δε βλέπω κάτι που να λέει για μέρες και λεφτά.
Δεν γράφει μέρες ούτε χρήματα. Ακολουθείς τις οδηγίες που έγραψαν τα μέλη πιο πριν και το #446.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δεν γράφει μέρες ούτε χρήματα. Ακολουθείς τις οδηγίες που έγραψαν τα μέλη πιο πριν και το #446.
Ναι ξερω, εχω ηδη μιλησει με καταλυμα και τα εχουμε βρει, απλα επειδη δεν εχω ιδεα απο vouchers τετοιου ειδους ειπα μηπως εκανα καμια γκαφα (παλι).

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ναι ξερω, εχω ηδη μιλησει με καταλυμα και τα εχουμε βρει, απλα επειδη δεν εχω ιδεα απο vouchers τετοιου ειδους ειπα μηπως εκανα καμια γκαφα (παλι).
Το ίδιο έκανα κι εγώ. Μίλησα με το κατάλυμα και μετά επιβεβαίωσα αυτά που μου είπε με τους όρους του προγράμματος.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Μην μου αγχώνεσαι γλυκιά μου mikrh tsopana.Είναι πολύ απλή η διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

1)Bρίσκεις τον προορισμό και τα διαθέσιμα καταλύματα απο το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ- ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ.
2) Τσεκάρεις την τιμή συνεργασίας που δίνει το εκάστοτε κατάλυμα για την περίοδο και τον τύπο του δωματίου που σε ενδιαφέρει.
3) Παίρνεις απευθείας τηλέφωνο χωρίς να αναφέρεις καθόλου το voucher και ρωτάς διαθεσιμότητα και τιμή για την περίοδο που σε ενδιαφέρει.
4)Κάνεις κράτηση και τους αναφέρεις την ύπαρξη voucher εφόσον σου κάνουν δεκτή την κράτηση.

Οι διαφορές για του διακιούχους φέτος και για όσους κάνουν χρήση των περσινών ή φετεινών vouchers είναι πως για 2 η 3 διανυκτερεύσεις η επιδότηση είναι 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο, ενώ για τις 4 διανυκτερεύσεις η επιδότηση είναι 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο.

Παράδειγμα:
Βρίσκει η μανούλα κατάλυμα για 3 διανυκτερεύσεις με τιμή συνεργασίας 40€ ανά διανυκτερευση. Κάνει χρήση του voucher χωρίς καμμία απολύτως συμμετοχή.
Στην περίπτωση όμως που της γυάλισε κάτι ακριβότερο με τιμή συνεργασίας 50€/το άτομο ανά διανυκτέρευση τότε πληρώνει την διαφορά των 10€ ανά διανυκτεύρευση και άνα άτομο αν έχει παρέα και άλλον διακαιούχο.

Για 4 διανυκτερεύσεις όπου ή επιδότηση είναι στο 80% και αντίστοιχα με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο και σε κατάλυμα με τιμή συνεργασίας 30€/το άτομο ανά διανυκτέρευση μπορεί να κάνει 4 διανυκτερεύσεις με συμμετοχή 6€/το άτομο την ημέρα και επιδότηση 24€/το άτομο/την ημέρα.

Ελπίζω να βοήθησα και καλές διακοπές στην μανούλα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom