Menia21
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Το σχεδιάζω...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Photography trip
01/01/2024 - Καλή χρονιά σε όλους!!!! LOVE MISERY AND YOU WILL BE FINE, διάβασα σε κάποιο φόρουμ για τον χειμώνα στην Ισλανδία. Σήμερα αυτό ταίριαζε απόλυτα. Οι εφαρμογές μου έδειχναν πού υπήρχε πιθανόν πρόβλημα στη διαδρομή μας προς το Νότο. Με ακρίβεια ώρας. Εκανα μια σύγκριση με τα στοιχεία για τον αέρα του Windy και αποφάσισα ότι θα έπρεπε να καθυστερήσουμε λίγο την αναχώρησή μας. Στην περιοχή του Skaftafell έδινε ριπές 11 μποφόρ, δεν το κρύβω ότι ήμουν εγώ που αγχωνόμουν γιατί ο σύζυγος δεν κοίταζε καθόλου τον καιρό, εμπιστευόταν ότι του πω. Επίσης στο Safetravel.is έδινε μωβ δρόμους στα σημεία με τον δυνατό αέρα, δηλαδή very slippery. Επρεπε να παρθεί μια απόφαση. Να αργήσουμε να ξεκινήσουμε. Μετά τις 12 το μεσημέρι οι άνεμοι φεύγανε προς τη θάλασσα. Εβρεχε παγωμένη βροχή, χιονόνερο, πραγματική μιζέρια όμως. Ξεκινήσαμε κατά τις 10.30. Ο δρόμος από το Vik μέχρι το Kirkjubæjarklaustur θα έλεγα ότι ήταν μοναχικός και εν δυνάμει επικίνδυνος. Πηγαίναμε πολύ σιγά, δεν υπήρχε ψυχή, παρακαλούσαμε να δούμε ένα αμάξι να περνάει αλλά τίποτα. Στην αρχή ήταν απλά βρεγμένο το οδόστρωμα, στην εφαρμογή έβλεπα το πότε άλλαζε η κατάσταση του δρόμου σε slippery και προειδοποιούσα το σύζυγο. Ο μαύρος πάγος είναι ο κρυφός εχθρός, τα λάστιχα εύκολα χάνουν πρόσφυση. Ο Νίκος μου είπε ότι δυο φορές το αυτοκίνητο "έφυγε" αλλά το επανέφερε χωρίς φρένο και χωρίς εμείς να το καταλάβουμε και πανικοβληθούμε. Προσπαθούσε να πατάει πάνω στα ίχνη των άλλων αυτοκινήτων, όταν ξέφευγε από τα ίχνη και πατούσε σε χιόνι ή πάγο ακουγόταν ένας ανατριχιαστικός ήχος. Θέλει ψυχραιμία και αργή ταχύτητα. Προχωρούσαμε απελπιστικά αργά, αλλά πραγματικά δεν γινόταν διαφορετικά. Το τοπίο ένας συνδυασμός άσπρου και μαύρου. Πάρτε μια ιδέα.