• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση στο Παρίσι

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Καλή Χρονιά!!! Μη χάσεις το εστιατόριο L'avenue L&rsquo;Avenue στην περίφημη οδό Montaigne με τους οίκους μόδας :xmas_cheesygrin: Η τιμή του είναι γύρω στα 50 ευρώ το άτομο αλλά αξίζει πραγματικά! Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα! Το καλύτερο φαγητό που φάγαμε στο Παρίσι ήταν εκεί και μακάρι να το ήξερα νωρίτερα..θα πήγαινα κάθε μέρα! Αν πάτε να πάρεις την πάπια και να τη συνοδεύσεις με πουρέ...θα με θυμηθείς!

dimitra2g

Member
τις τιμές για molin rouge εδώ:
http://www.moulinrouge.fr/reservations/indexgb.html
Τελευταια ερώτηση θα ήταν καλό να πάμε πιο νωρίς μήπως εξασφαλίσουμε θέση με καλό οπτικό πεδίο (μιλάω να παρακολουθήσουμε απο το bar) ή μας βάζουν όπου οι ίδιοι κρίνουν....
Αυτά...
Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

dimitra2g

Member
και συνεχίζοντας να συγκεντρώνω προτάσεις άλλων μελών του φορουμ για γαγητό και διασκέδαση για να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα θέμα και για να μην διαβάσει τόσες ώρες όσες εγώ παραθέτω τα κάτω:
1) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΕΛ:
2) στο L'Horloge στην περιοχη St.Germain de Pres οχι τρελα κοντα στο χοτελ ,αλλα το πας και με το ποδι.Βρισκεται στην 72, rue du Cherche Midi. Οικονομικο bistro με πολυ ομορφη ατμοσφαιρα
3) Πανω στην st. Germain δεν θυμαμαι αριθμο, αλλα ειναι ακριβως εκει που η st.Michael συναντα την st.Germain στο σταθμο του μετρο Clunny.
Crepulesche το ονομα του μαγαζιου(ψαχνω να βρω το site και δυστυχως δεν εχει!)
Αλλο ενα ,boulangerie αυτη τη φορα ,ειναι και το Le Boulanger de Monge στην 123, rue Monge παλι στο Quartier Latin . Εχει ωραιες ταρτες(σοκολατα-πραλινα μμμμμ)
4) ΔΑΦΝΗ: Στο saint germain θα σου προτεινα το cafe latin...μη κοιτάς που λέει cafe...τα περισσοτερα καφε στο παρισι σερβιρουν και φαγητο ....είχαμε φάει πολύ ωραια και σε λογικές τιμές(για παρισι)
η διεύθυνση είναι 30, Rue Saint Andre des Arts
- μια φορά έφαγα .....ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς και το μενου που προτεινε το εστιατόριο ήταν 50 ευρω το άτομο....δεν ξέρω αν έχεις βρεθει παραμονή πρωτοχρονιάς στο παρισι αλλα το τι τιμές είδα και άκουσα δεν περιγράφεται....και μάλιστα σε κάτι μαγαζιά που ουτε τσαμπα δε πήγαινα...για αυτο και το κατοσταρικο για δυο άτομα(+τα ποτα φυσικά΄) για χαρα μου φανηκε λογω της ημέρας....υποθετω ότι σε άλλες περιοδους το μενου ανα ατομο θα είναι γύρω στα 25-30 ευρω(δική μου βέβαια αυθαιρετη εκτιμηση...) πάτνως το φουά γκρα (πολύ καλο το συγκεκριμένο)με τα καραμελωμένα κρεμυδια και τις φρυγανισμένες φετες ψωμι ,καθως και την πάπια με σάλτσα κάτι που δε θυμαμαι(η ερση θα ξέρει σιγουρα) ήταν φοβερά...και το desert αρκετά καλο
- 5)fratenet7 σελ 12 θεμα προγραμμα 6 ημερες στο παρισι: να φατε σιγουρα croq monsieur
5)ΘΕΜΑ: Προτείνετε μου σας παρακαλώ cafe και bars στο Παρίσι, CABAMARU
Δεκτά και εστιατόρια οικονομικά και αξιοπρεπή( 25 ευρώ περίπου το άτομο)εκτός από το chartier που το γνωρίζω ήδη. Αυτά που έχω υπόψιν μου από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι μια πιάτσα κοντά στην πλατεία place d'itale και συγκεκριμένα πιο πολύ στους δρόμους rue des cinq diamants και la butte aux cailles.Επίσης διάβασα ότι στο ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ έχει αρκετά μαγαζιά όπως και στο TROCADERO και πως το κορυφαίο μέρος αυτή την περίοδο είναι το ΜΑΡΑΙ.Αυτό που δεν γνωρίζω βέβαια είναι σε ποιους δρόμους αυτών των περιοχών είναι αυτά τα μαγαζιά.
-TRAVEL STORY: Les Fr?res Blanc | Le Procope σου προτεινω αυτο το εστιατοριο,θα μεινεις ικανοποιημενος πιστευω.30 ευρω το ατομο υπολογιζε. ΩΡΑΙΟ 9/2010
- Λοιπον αφηνω τους αλλους να σου πουν που θα ΠΑΣ,αλλα εγω θα σου πω που ΔΕΝ θα ΠΑΣ!!

caffe BASTILLE,πανω στη κεντρικη πλατεια της Βαστιλλης..Και μη ρωτησεις το γιατι,απλα ριξε μια ματια εδω..

http://www.travelstories.gr/social-f...%F1%EF%F5.html

Οκ για να γινω πιο σαφης ηταν αργα το βραδυ,1++,ωρα που βαρανε
- Πάντως μια που άνοιξα το θέμα να πω ότι βρήκα και αυτό εδώ το άρθρο που είναι σχετικό και έχει μέσα στην λίστα του εστιατόρια οικονομικά και καλά και αναφέρει και το Le deci που έχει αναφερθεί από άλλο μέλος μέσα στο forum.
Cheap Places to Eat in Paris – Parislogue’s 10 Favorite | WhyGo Paris
- Προτείνω Caf&eacute; de Flore στη γωνία της Boulevard Saint-Germain και Rue St. Benoit
(γνωστό και παλίο καφέ του Παρισιού)- Ευχαριστώ.Έψαξα πληροφορίες για αυτό το μαγαζί.Η μπύρα των 330ml έχει 8.5 Ευρώ!!!Αναλογικά αν το δεις η μπύρα που πλήρωσε ο thimios(13 Ευρώ 1Λίτρο) μπροστά σε αυτήν είναι φθηνή.και μετά λέμε ότι είναι ακριβές οι Ελληνικές οι καφετέριες. Εδώ έχει κατάλογο
Menu Le Caf? de Flore
Πάντως διάβασα ότι φημίζεται και για την καλή του σοκολάτα
- Σοκολάτα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην Angelina Rue de Rivoli 226. Το απόλυτο must. Μπροστά στη θεϊκή σοκολάτα της οι άλλες είναι απλώς...σοκολάτες- Πολλοί λένε ότι έχει την καλύτερη σοκολάτα του κόσμου!!!
http://www.virtualtourist.com/travel...lina-BR-1.html- Angelina για μλφέιγ και καυτη σοκολάτα!!!(20 ε συνολο)
-HAPINESS ΣΕΛ2: kabamarou, το δικό μου ''must'' ΓΙΑ ΚΡΑΣΙείναι το Le Baron Rouge. Δες εδώ κριτική και εδώ. Δεν έχω προλάβει ακόμα να το γράψω στην ταξιδιωτική μου ιστορία, αλλά σκοπεύω να κάνω δυθυραμβικά σχόλια!!! Πρόκειται για κρασοπουλιό απίθανο! Παρόλο που έχεις παιδιά, θα σου πρότεινα να μην το χάσεις, και να τα πάρεις μαζί σου να τα ποτίσεις μια γουλιά κόκκινο κρασάκι Εάν μάλιστα καταφέρετε να προγραμματίσετε να πάτε Κυριακή πρωί, όπως κάναμε εμείς, μπορείτε να κάνετε μία βολτίτσα στην διπλανή λαϊκή αγορά της Αλίγκρε που έχει φρούτα και λίγα υπαίθρια παλαιοπωλεία, στυλ Μοναστηράκι
-LULLU ΣΕΛ 2: ενα ιδιαιτερο μπαρ-εστιατοριο ειναι το hard rock
Hard Rock Cafe Paris
14 Boulevard Montmartre
Paris 75009,
- ΣΕΛ 3Γράφω και 2 εστιατόρια που έχω καταλήξει μέχρι στιγμής για να υπάρχουν

το le procope που μου προτάθηκε φαίνεται σχετικά οικονομικό και με καλό φαγητό από τα σχόλια που έχω διαβάσει από αναζήτηση αν και το οικονομικό παίζεται γιατί άλλοι φάγανε με 60 ευρώ το άτομο και άλλοι γράφουνε ότι φάγανε με 25 ευρώ αλλά θα παίζει ρόλο φαντάζομαι και το τι θα παραγγείλεις.

Το άλλο είναι το L'AmisAntre στην 9 rueBouchut κοντά στον πύργο του Αιφελ αλλά σε αυτό χωρίς κράτηση μόνο από Δευτέρα έως Τετάρτη κάθεσαι ενω σ/κ είναι κλειστό(θα μας τρελάνουν αυτοί οι Γάλοι )

-TRAVEL STORY:ΣΕΛ 3: το le procope οπως και τα περισσοτερα εστιατορια στο Παρισι,εχουν μενου(συνηθως με σαλατα ή ορεκτικο ή επιδορπιο,κυριως πιατο και κατι να πιεις)με μια συγκεκριμμενη τιμη.στο συγκεκριμμενο μαγαζι αυτο κοστιζε 30 ευρω
-BLACK MAMBA ΣΕΛ.3: Kabamarou,
σου γράφω τώρα (επειδή τώρα ξετρύπωσα από το εξοχικό μου τις σημειώσεις μου για Παρίσι) καποια budget εστιατόρια. Να θυμάσαι ότι ίσως σε συμφέρει να παραγγέλνεις το μενού τις ημέρας που περιλαμβάνει κυριως πιάτο και/η πρώτο και/ή επιδόρπιο. Επίσης πολλά από τα γαλλικά μαγαζιά τείνουν να έχουν φτηνότερες τιμές το μεσημέρι παρά το βράδι . Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Le Petit Vatel5 rue Lobineau 75006Area: Saint Germain des Pres Tel : 01 43 54 28 49Metro : Mabillon line10 (μενου 3 πιάτων 20-30 ευρώ - πολύ καλά για την περιοχή)
Nos ancetreslesgaulois Nos Ancetre Les Gaulois Πλάκα έχει! Γαλατική κουζίνα (που'σαι Οβελίξ). Φιξ μεγάλο μενού και όσο βαρελίσιο κρασί θες 40 ευρώ.
Είναι στο νησάκι St Louis
Le Trumilou Accueil- Restaurant Le Trumilou Στο Marais. Kαλή κουζίνα, από περιβάλλον τίποτα το ιδιαίτερο. Μενού 3 πιάτων 20 ευρώ
Perraudin Restaurant RESTAURANT PERRAUDIN - 75005 Paris - Κλασικό bistrot της αριστερής όχθής με καλές τιμές.
Le petit prince Le Petit Prince de Paris, Restaurant Le Petit Prince de Paris France Όμορφη ατμόσφαιρα, γαλλική κουζίνα
A la petite chaise RESTAURANT PARIS - A LA PETITE CHAISE- LE PLUS VIEUX RESTAURANT DE PARIS VIIe arr. Νορμάλ τιμές (μενου 3 πιατων 31 ευρώ), ωραίο μαγαζί με γαλλική κουζίνα
Vagenende Restaurant Vagenende - Home Πολύ καλό, κλασικά γαλλικό, στο μενού και θαλασσινά και οικονομικό (20-23 ευρώ 3 πιατα).Και κεντρικότατο Blvd St Germain.
Polidor Accueil - Restaurant Polidor παραδοσιακό bistrot me menu απο 22- 32 ευρώ.
Φυσικά υπάρχουν πολύ πιο ακριβά και "καλύτερα" εστιατόρια στο Παρίσι. Εδώ έχω αναφέρει κάποια που βρίσκονται στο budget σου και θα σε βοηθησουν να πάρεις μια γευση από γαλλική κουζίνα. Έτσι κι αλλιώς στο Παρίσι και μπαγκέτα στο δρόμο να φας είναι εμπειρία που θα την απολαύσεις!
-CABAMARU: Πήγα τελικά στο Le petit prince.
Πολή ωραία ατμόσφαιρα όντως.Το φαγητό ήταν καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.Έχω φάει καλύτερα σε ταβέρνες με 15 ευρώ.Ωστόσο ήταν μια καλή παριζιανική εμπειρία και αυτή

dimitra2g

Member
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ TOPICS TOY FORUM ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΙΣΙ
Απο αεροδρομιο μας περιμενε minibuσ απο το ξενοδοχειο.(Εταιρεια ειναι που συνεργαζετε με τα ξενοδοχεια). Τα περισσοτερα εχουν αυτη την επιλογη με σχετικα καλη χρεωση ανα ατομο.(6 ατομα ειμαστε κ βγηκε κανα 15Ε αν θυμαμαι καλα)(ρωτα στο ξενοδοχειο με ενα τηλεφωνακι για την υπηρεσια)
1)Επίσης από εδώ μέσα είδα πως καλύτερα είναι να πάρω την κάρτα Pass Navigo D&eacute;couverte για metro rer κτλ που συμφέρει περισσότερο, από ότι είδα από site πρέπει να έχουμε μαζί μας και από 1 φωτογραφία ισχύει?

Επίσης επειδή και στο δικό μας νέο μουσείο στην Ακρόπολη έχει πολύ κόσμο και είχα κλείσει τα εισιτήρια online με αποτέλεσμα να γλυτώσω πολύ χρόνο καλό θα ήταν να το κάνω για το Λούβρο και τις Βερσαλλίες από εδώ online ή θα βρω να τα κλείσω από κάποιο πρακτορείο από το Παρίσι και αν ναι ξέρουμε που?

Ευχαριστώ πολύ.

2)Η κάρτα Navigo ισχύει από Δευτέρα έως Κυριακή. Πωλείται από την προηγούμενη Παρασκευή έως και την Πέμπτη της εβδομάδας που θα χρησιμοποιηθεί.
Δηλαδή αν την αγοράσεις την Παρασκευή, θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από την επόμενη Δευτέρα. Οπότε, δεν σε καλύπτει για όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στο Παρίσι.

Δες εναλλακτικά, αν σε εξυπηρετεί η paris visite.

3)Τελικά για εισιτήρια λέω να παίρνω ανά 10 και όσα χαλάσω μου φαίνεται ακριβό το paris visit pass 50 ευρώ και είναι για 5 μέρες την έκτη τι θα κάνω θα πάω περπατώντας στο αεροδρόμιο....
Επίσης θα πάρω οπωσδήποτε το paris museum pass για 2 μέρες που θα πάω λούβρο και βερσαλίες. Αυτό μπορώ να το πάρω από σταθμό metro ή από το ξενοδοχείο?
Επίσης τα εισιτήρια για να μπω στην disneyland θα μπορώ να τα αγοράσω από πριν για να μην πάω και περιμένω μέχρι να βγάλουμε εισιτήρια. Επίσης για disneyland το κάθε εισιτήριο έχει ένα fastpass? Γιατί είδα από ebay ότι μπορείς να πάρεις 10 fastpass με κάνα 10ευρω αξίζει?
Πολλές ερωτήσεις αλλά έχω ένα θέμα που θέλω να τα προγραμματίζω όλα από πριν.
και κάτι τελευταίο και λίγο άκυρο στο metro τους έχουν τουαλέτες μια και θα είμαστε όλο στο τρέξιμο και μέσα σε σταθμούς.
και κάτι τελευταίο το εισιτήριο είναι για 1,5 ώρα απο ότι είδα δηλαδή πάω βλέπω κάτι και πριν τελειώσει η 1,5 ώρα μπορώ να πάρω πάλι το metro και αν τελειώσει η ώρα κατά την διάρκεια που είμαι μέσα?

4)Όσο για τις μετακινήσεις σου, να υπολογίσεις ότι το εισιτήριο από και προς το αεροδρόμιο με το RER δεν είναι το απλό, αλλά ειδικό εισιτήριο το οποίο κοστίζει περίπου 8,50 ευρώ (αν θυμάμαι καλά).
5) Όσο για τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, αν επιλέξεις να αγοράσεις paris visite κάντο αμέσως μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο γιτί καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις με το RER.
6) Tις δεκάδες με τα εισιτήρια τα πήρες από μηχάνημα;

Δυσκολεύτηκες να βγάλεις εισιτήριο τρένου(rer,metro)για Βερσαλίες,Disneyland,αεροδρόμιο;
Το ρωτάω αυτό γιατί ένας βασικός λόγος που θέλω να βγάλω paris visite card είναι για να μην ψάχνομαι με τα εισιτήρια γιατί έχω υπολογίσει τις διαδρομές που θα κάνω και τα λεφτά έρχονται περίπου τα ίδια.
Δυστυχώς δεν πήρες parisvisite και δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα μου για την έκπτωση στην Disneyland ούτε εσύ.Τα εισιτήρια για Disneyland τα πήρες φαντάζομαι από κάποιον ιδιώτη στο ebay που τα είχε αγοράσει για να πάει και τελικά δεν μπορούσε να πάει.
7) PASXEN OTAN ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛ10): Επίσης δεν πήραμε την Paris Visite Pass γιατί είχε πολύ ουρά όταν φτάσαμε και βαρεθήκαμε να περιμένουμε αλλά μου βγήκε σε καλό γιατί έδωσα λιγότερα αγοράζοντας 10 εισιτήρια (12 Ευρώ η 10δα).
Επίσης βοήθησε πάρα πολύ το paris museum pass που πήρα για 2 μέρες και μπήκαμε χωρίς να περιμένουμε σε Λούβρο και Βερσαλλίες (είχε απίστευτες ουρές) – 30 ευρώ έκαστο. Οι κλέφτες θέλανε άλλα 9 ευρώ για τους κήπους στις βερσαλίες.

7)PASXEN: Αν μπορέσεις πάρε paris visite card. Τα εισητήρια τα παίρναμε απο το γκισε, τα βγαζουν πολύ γρήγορα και βοηθάνε πολύ για το ποιο metro να πάρεις.

Απο το ebay ήταν κάποιος που πούλαγε πολλά εισητήρια στην μισή τιμή. Ειδα και μια μεγάλη διαφήμιση μέσα στην eurodisney με την ίδια τιμή που πλήρωσα αλλα ήταν στα γαλλικα και δεν κατάλαβα τι έλεγε
8)ΚΑDAMADU: Βασικά έτσι όπως το υπολόγισα αν κάποιος μέσα σε 5 ημέρες θέλει να πάει Βερσαλίες,Disneyland και θέλει να έρθει και από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο πρέπει να δώσει 27.5 ευρώ.Αν είναι 2 άτομα και αγοράσουν και 3 δεκάδες εισιτήρια για 15 δρομολόγια για το metro και τις μοιραστούν δια 2 είναι 27.5+18=45.5 ευρώ οπότε πάλι ποιο φθηνα από την paris visite card σου έρχεται που κάνει 49.5 ευρώ εκτός και αν θέλει κάποιος να κάνει παραπάνω από 15 δρομολόγια με το metro μέσα σε 5 ημέρες η εκτός αν χρησιμοποιήσει την κάρτα για έκπτωση 12 ευρώ στην Disneyland αλλά αν η έκπτωση πραγματοποιείται μόνο από τα ταμεία που είναι μπροστά στην disneyland θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα λόγω της ουράς που θα πρέπει να περιμένει κάποιος...
8)ΣΕΛ 11 ΦΡΟΥΤΑΚΙ: Επίσης, τα εισητήρια του metro απο που θα τα πάρω? Καποιος μου ειπε πως περιμένεις μεγάλη ουρα για να τα παρεις από το αεροδρόμιο εκεί. Ισχύει ? Σκέφτηκα να πάρω την δεκάδα? Θα μπορώ όμως να κινηθώ παντού (αεροδρόμιο, μουσεία κ.λ.π) ???

9) ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΣΕΛ11) Επίσης, τα εισητήρια του metro απο που θα τα πάρω? Καποιος μου ειπε πως περιμένεις μεγάλη ουρα για να τα παρεις από το αεροδρόμιο εκεί. Ισχύει ? Σκέφτηκα να πάρω την δεκάδα? Θα μπορώ όμως να κινηθώ παντού (αεροδρόμιο, μουσεία κ.λ.π) ???

ELIAS T ΣΕΛ 11:Εισητηρια απο το μετρο μεσα. Εχει αυτοματο μηχανημα στις περισσοτερες στασεις αλλα κ εκδοτηριο με προσωπικο στις μεγαλες στασεις.Εχει διαφορες επιλογες για εισιτηρια αλλα πιστευω οτι με την δεκαδα θα βολευτεις. Το πολυ πολυ να παρεις κ μια δευτερη κ οσο μεινουν να τα κρατησεις για την επομενη φορα η για σουβενιρ
Με το μετρο μπορεις να μετακινηθεις παντου στα παραπανω αξιοθεατα.Ειναι λιγο μπερδεμα γιατι εχει παρα πολλες γραμμες αλλαν αν απο την αρχη ξερεις που θες να πας κ εχεις σημειωμενη την διαδρομη δεν θα εχεις προβλημα.προσοχη στον τροπο που ανοιγουν οι πορτες του μετρο.Εχει ενα μοχλακι που πρεπει να σηκωσεις σε καποιες αμαξοστοιχιες.(πρωτη φορα που κατεβηκαμε το πρωτο τρενο ηρθε σταματησε περιμεναμε να ανοιξει δεν ανοιξε εφυγε κ εμεις μετα απο λιγο ειχαμε διπλωθει απο τα γελια)(Μας προσεγγισε καποιος κ μας ειπε για τον μοχλο μιας κ καταλαβε οτι ειμαστε τουριστες)Εμεις κατεβαιναμε κ κανα δυο στασεις νωριτερα για να περπατησουμε την διαδρομη κ να μπλεχτουμε λιγο με τον κοσμο(προσοχη μην χασεις την αισθηση του χρονου αν το δοκιμασεις γιατι θα κολλησεις σε πολλα μεχρι να φτασεις εκει που θες)

dimitra2g

Member
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ TOPICS ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΑ-ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ κ.τ.λ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΙΣΙ
1)Επίσης από εδώ μέσα είδα πως καλύτερα είναι να πάρω την κάρτα Pass Navigo D&eacute;couverte για metro rer κτλ που συμφέρει περισσότερο, από ότι είδα από site πρέπει να έχουμε μαζί μας και από 1 φωτογραφία ισχύει?

2)Η κάρτα Navigo ισχύει από Δευτέρα έως Κυριακή. Πωλείται από την προηγούμενη Παρασκευή έως και την Πέμπτη της εβδομάδας που θα χρησιμοποιηθεί.

Δηλαδή αν την αγοράσεις την Παρασκευή, θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από την επόμενη Δευτέρα. Οπότε, δεν σε καλύπτει για όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στο Παρίσι.

Δες εναλλακτικά, αν σε εξυπηρετεί η paris visite.
-Το πρόγραμμα αυτό απλά δεν βγαίνει...
-Ο Λούβρος μαζί με τις Βερσαλίες απλά δεν γίνεται...

Τελικα λέω να πάρω το paris visite pass που απο οτι ειδα έχει και έκπτωση σε διάφορα σημεία πχ disneyland.
Επίσης είδα και για κάτι museum passes το οποιο αν ακαταλαβα καλα δεν πληρώνεις είσοδο και δεν περιμένεις στην ουρά για 2 μέρες 30 ευρώ ισχύει ? και αν το έχει πάρει κανεις το αγοράζεις και απο το Παρίσι ή πρέπει online?
Paris: Paris Metro/museum passes - TripAdvisor
-Αν πας με το μετρο στους κηπους του Λουξεμβουργου δες και την εκκλησια του Αγιου Σουλπικιου,ετσι κι`αλλιως μπροστα της θα κατεβεις.

Την φτιαχνουν τωρα αλλα ειναι ωραια και τεραστια οπως οι περισσοτεροι ναοι στο Παρισι.

Στην Μονμαρτη πρεπει να πας και στην Σακρ-κερ,εχει και τελεφερικ αμα θες,εχει και ωραια θεα.
-Εχετε αφήσει έξω την περιοχή του Marais,!!όπως και το forum des halles kai Pompidou.
-Ναι. Ίσως την 4η μέρα θα έπρεπε να βάλεις το Λούβρο για να ξελασκάρεις τη μέρα που θα έχεις και το ταξιδάκι στις Βερσαλλίες. Εγώ πάλι όταν πήγα μετά την επιστροφή μου από Βερσαλλίες κατά το μεσημεράκι μπόρεσα και είδα το Pompidou, το οποίο -όπως λέει και η romantic woman - αξίζει αν είσαι fan της μοντέρνας τέχνης. Για μένα προσωπικά η συλλογή του Κandinsky δε χάνεται. Θα σου πρότεινα επίσης και το μουσείο Orsay που είναι καταπληκτικό με έργα λίγο πιο κλασσικών πχ Degas, ιμπρεσσιονιστών Rodin κλπ.
Εμένα με είχε εξυπηρετήσει πολύ η κάρτα Paris Museum Pass. Δες εδώ
Paris Museum Pass | Official Website
Aν κάνεις έναν καλό προγραμματισμό γλιτώνεις και χρήματα από τα έισιτήρια , αλλά το πιο σημαντικό δεν περιμένεις στις ουρές! Ένιωθα μια απόλαυση όταν περνούσα τις απίστευτες ουρές του Λούβρου και των Βερσαλλιών! Απίστευτη εξοικονόμηση χρόνου! Δε χρειάζεται να βγάλεις την κάρτα για πολλές μέρες. Βγάλε για δύο και σ' αυτές τις δύο κανόνισε να δεις τα αξιοθέατα με τον περισσότερο κόσμο. (Μόνο στο καμπαναριό της notre dame δε γίνεται να περάσεις την ουρά - αν και κάτοχος της κάρτας. Σε όλα τα άλλα έχεις προτεραιότητα.
A!!! Aυτό το νοτρ νταμ δίπλα στον Πύργο του Άιφελ τι είναι;
Πύργος του Άιφελ- Eiffel Tower (νοτρ νταμ)
Η νοτρ νταμ απέχει αρκετά από τον Πύργο και μάλιστα βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Bon voyage!
2) Την paris museum card μπορείς να την αγοράσεις και από το αεροδρόμιο κατά την άφιξή σου. Αναλυτικά τα σημεία πώλησης υπάρχουν στη σχετική ιστοσελίδα.

Outlets Paris Museum Pass

οι βερσαλλιες θα σας παρουν ωωωωωρες οσο γρήγορα και να τις δειτε(+η μετακινηση)και το μουσειο Orsay αν και δεν είναι τεραστιο θέλει λιγο χρονο....για μαρε και σαν ζεμεν επισης συμφωνω με τον ταβερ...ειναι κριμα να μην βολταρετε εκει....να πιειτε τον καφέ σας ,να φάτε το βραδακι ισως καπου στο σαν ζερμεν σε ένα από τα καφέ-εστιατορια ....αφου ειστε ζευγάρι και δεν έχετε παιδακι μαζι σας ,θα σας προτεινα να μην πατε eurodisney....προσωπικά γουστα είναι αυτά βέβαια και αν το θέλετε,να πάτε,αλλά εγώ δεν θα αφιερωνα μια μέρα στην eurodisney ακομα και αν είχα στη διαθεση μου περισσοτερες από 6 μερες....
Βερσαλλίες και Λούβρο κι'εγώ πιστεύω δε γίνονται σε 1 μέρα θα τα φτύσεις.
- Και μόνο για να μετακινηθείς από το ένα έκθεμα στο άλλο σε 50 σημεία στο Λούβρο θες 3 ώρες
- Για τις Βερσαλίες συμφώνω και εγώ ότι θέλουν αρκετό χρόνο. Μη ξεχνάς ότι πέρα από το ανάκτορο αξίζει να περιπλανηθείτε και στους όμορφους του κήπους.

Ας περάσουμε στα αξιοθέατα τώρα:

1) Αξίζει να επισκεφθείς τη Sainte-Chapelle. Είναι πολύ κοντά με την Παναγιά των Παρισίων. Εκκλησία γοτθικής αρχιτεκτονικής και αυτή με πραγματικά υπέροχα βιτρό. Ειδικά αν καταφέρετε και βρεθείτε ηλιόλουστη μέρα τα χρώματα που θα φωτίζουν την εκκλησιά θα σας μαγέψουν (θα σου πάρει μια ώρα το πολύ από την 4η σου μέρα).

2) Ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια της πόλης είναι το δημαρχείο της. Μια βόλτα απ’έξω είναι υποχρεωτική

3) Σε πολύ κοντινή απόσταση από το δημαρχείο βρίσκεται η υπέροχη πλατεία des Vosges. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε και την κατοικία του Βίκτωρ Ουγκώ. Αν έχεις πάρει και την κάρτα για τα μουσεία όπως λες τότε η τιμή του εισιτηρίου τόσο της Sainte-Chapelle, όσο και της οικείας θα εμπεριέχεται στη κάρτα. (το 2 και 3 είναι μια ωραία βόλτα που μπορεί να χωρέσει και αυτή στην 4η σου μέρα)

4) Μια από τις πιο γραφικές περιοχές του Παρισιού είναι τα στενά της Μονμάρτης. Αφιερώστε χρόνο σε αυτή τη περιοχή για να τη χαρείτε. (πιστεύω ότι χωράει πιο καλά στη 1η μέρα παρά στην 3η)

5) Επίσης κάποιος πρότεινε και το CanalSaintMartin. Εγώ αυτό θα το έβαζα τελευταίο στη λίστα μου (ειδικά εάν επισκέπτεσαι το Παρίσι για πρώτη φορά). Εδώ υπάρχει ένα ολόκληρο μαγευτικό ποτάμι να χαρείς , τι παραπάνω μπορεί να σου δώσει ένα κανάλι? Εμένα πάντως αυτή η περιοχή δε μου άρεσε συν το ότι βρίσκεται μακρυά από άλλα αξιοθέατα και σου τρώει χρόνο.

6) Εurodisney δεν έχω πάει αλλά έχω επισκεφθεί τη Disneyland στο LosAngeles. 24 χρονών τότε και χωρίς κανένα παιδάκι για συντροφιά. Έχω να ομολογήσω ότι πέρασα μια χαρά

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΑΠΟ PASXEN STO TOPIC :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΙΣΙ:
Την προηγούμενη βδομάδα γύρισα και πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια σας στο πρόγραμμα μου που εξελίχτηκε άψογα, το ξενοδοχείο πολύ καλό (Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια στην εύρεση του) σε καταπληκτική θέση τουλάχιστον 3 σταθμούς metro και rer κοντά του, καθαρό και πολύ εξυπηρετικό το προσωπικό. Πρωινό στο δωμάτιο καθημερινά την ώρα που τους λέγαμε.

Όσο αφορά το Παρίσι πολύ βρωμιά στο metro και στη Μονμάρτη αλλά πουθενά δεν ήταν και πολύ καθαρά. Επίσης μεγάλη εκμετάλλευση σε ότι και να κάνεις από εισιτήρια μέχρι το φαγητό. Εκνευριστικό που μεταγλωττίζουν όλες τις γλώσσες στα Γαλλικά με αποτέλεσμα να έχει αρκετά κανάλια η τηλεόραση και να μην μπορείς να δεις ούτε για λίγο. Φαγητά χάλια αλλά πολύ καλά γλυκά. Οι αποστάσεις πολύ μεγάλες πολύ περπάτημα. Αγενείς σερβιτόροι (όχι όλοι).
<<Αλλά και αυτά που βλέπεις -- απίστευτα>>.
Δεν κατάφερα να ανέβουμε στον Άιφελ γιατί είχε τεράστιες ουρές και τις 2 φορές που πήγαμε.΄
Επίσης δεν πήραμε την Paris Visite Pass γιατί είχε πολύ ουρά όταν φτάσαμε και βαρεθήκαμε να περιμένουμε αλλά μου βγήκε σε καλό γιατί έδωσα λιγότερα αγοράζοντας 10 εισιτήρια (12 Ευρώ η 10δα).
Επίσης βοήθησε πάρα πολύ το paris museum pass που πήρα για 2 μέρες και μπήκαμε χωρίς να περιμένουμε σε Λούβρο και Βερσαλλίες (είχε απίστευτες ουρές) – 30 ευρώ έκαστο. Οι κλέφτες θέλανε άλλα 9 ευρώ για τους κήπους στις βερσαλίες.
Επίσης τα εισιτήρια που πήρα από Ebay για Eurodisney (Disneyland Paris) στην μισή τιμή βοήθησαν να μην περιμένουμε καθόλου στην ουρά για να μπούμε.

Και το πρόγραμμα εξελίχτηκε ως εξής:

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ (Παρασκευή 11πμ στο ξενοδοχείο)
Πύργος του Άιφελ - Eiffel Tower
Πλας ντε λα Κονκόρτ - Place de la Concorde
Λεωφόρο των Ηλύσιων πεδίων ( την παγκοσμίου φήμης Champs Elysees )
Αψίδα του Θριάμβου - Arc de Triomphe
Βόλτα στον ΣΗΚΟΥΑΝΑ με τα γνωστά καραβάκια (βράδυ)
2η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ (Σάβατο)
Παναγία των Παρισίων - Notre Dame de Paris
ΛΟΥΒΡΟ – Louvre
Βόλτα με αμαξίδιο που το κινεί ποδηλάτης (πολύ καλό)
Opera
Galleries Lafayette
Μονμάρτη (Απόγευμα)

3η ημέρα ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ - ΛΟΥΒΡΟ (Κυριακή)
Ανάκτορα των Βερσαλλιών.
Panth&eacute;on - Centredesmonumentsnationaux
Pompidou
Osray
Πύργος του Άιφελ - Eiffel Tower
(Βράδυ) Καρτιέ Λατέν – Latin Quarter

4η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ (Δευτέρα)
Ντίσνευλαντ.

5η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ – DISNEYLAND (Τρίτη)
Le Printemps
κήπους του Λουξεμβούργου – Luxembourg
(Βράδυ) st germain.

Οι περίπατοι που κάναμε από:
- Place de la Concorde εως ΑψίδατουΘριάμβου.
- Αψίδα του Θριάμβου έως τα καραβάκια του Σηκουάνα.
- Από το ξενοδοχείο στην Παναγία των Παρισίων μετά Λούβρο από την μια πλευρά έως την άλλη.
- Pompidou έως πύργο του Άιφελ

Η Eurodisney απίστευτη.
Μπήκαμε στα:
Indiana Jones
Pirates της Καραϊβικής
Είδαμε σε 3Dτον CaptainEO (την πρώτη 3Dταινία που γυρίστηκε με τον MichaelJackson)
Και στο άλλο studioπήγαμε στα :
Armagedon
Και ένα υπερθέαμα με κασκαντέρ το συστήνω ανεπιφύλακτα. (από τα καλύτερα που έχω δει)

Όταν πάτε στην Eurodisney τρεξτε να μπείτε σε 2-3 και μετα χαλαρώστε και δείτε με την ησυχία σας τα 2 πάρκα.
Κατά το μεσημέρι είχε αναμονή 2-3 ώρες ακόμα και με fastpass οπότε πήγαμε στο άλλο πάρκο WaltDisneyκαι είδαμε αυτά που αναφέρω.

Πολύ καλά αυτά που είδαμε, περάσαμε πολύ ωραία αλλά την περίμενα καλύτερη σαν πόλη. Για μένα τουλάχιστον δεν νομίζω ότι είναι για περισσότερες μέρες και φυσικά δεν είναι η πόλη που θα μπορούσα να μείνω. 6 μέρες κατακαλόκαιρο και όλο συννεφιά είχε.

Αυτα.....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pasxen
4) προταση για προγραμμα από ELIAST ΣΕΛ11Καινουριος κ εγω εδω μολις διαβασα το θεμα
Λουβρο,Αιφελ+ Αιφελ το βραδυ,Παναγια των Παρισιων,Σακρ Κερ,Μονμαρτη,Ντισνευλαντ,Βερσαλιες,Αψιδα του Θριαμβου, ενα Καμπαρε κατα προτιμηση (πηγαμε στο Crazy Horse) κ Γκαλερι λα Φαγιετ

5) Στα αξιοθέατα που παραθέτεις πιο πάνω έχουν όλα είσοδο? Σκέφτηκα να πάρω την κάρτα μουσείου για 2 μερες και να δω το Λούβρο και τις Βερσαλίες για να γλυτώσω τις ουρές. Στα υπόλοιπα? Τι τιμές υπάρχουν? Και απο που παίρνω αυτή την κάρτα! Στο ιντερνετ που είδα σου την στέλνουν σε 5 εργάσιμες αλλά εγώ φέυγω την Πέμπτη
6) Επίσης, θα σου έλεγα να μη παραλείψεις και την βόλτα στον Σηκουάνα με τα bateaux. Καλύτερα βραδάκι, να έχουν ανάψει και τα φώτα.
7) επισης να πατε και στο μουσειο αρωματος ( ειναι κοντα στη οπερα )
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
1)GPT ΣΕΛ 12 ΘΕΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ: Μόλις επέστρεψα από ένα εκπληκτικό αλλά και ταυτόχρονα εξαντλητικό οχταήμερο στο Παρίσι!
Πήγαμε για πρώτη φορά και μόλις που πρόλαβαμε τα 2/3 του προγράμματος που είχα φτιάξει. Το Παρίσι απλά είναι τεράστιο! Είχαμε κλείσει εισιτήρια για τα περισσότερα αξιοθέατα απο το ίντερνετ, κίνηση η οποία αποδείχθηκε καλή γιατί γλυτώσαμε ουρές και περιττή κούραση, κακή γιατί σε αυτά που είχαμε ορίσει την ημερομηνία επίσκεψης δεν είχαμε περιθώρια αλλαγής.

Στο Λούβρο δεν χρειάζεται να ορίσεις συγκεκριμένη ημερομηνία, οπότε μπορείς να βγάλεις εισιτήριο και να πας όποτε σε βολέψει,
προσπερνώντας πραγματικά ατελείωτες ουρές. Δες εδώ εισιτήρια και ότι άλλο θέλεις: General Admission Fees | Louvre Museum

Στον Άιφελ, αν θέλεις ν' ανέβεις πάνω, μην διανοηθείς να πας χωρίς εισιτήριο! Οι ουρές που θα γλυτώσεις (της αγοράς εισιτηρίων και της εισόδου), είναι απλά απίστευτες! Χρειάζεται όμως να ορίσεις την μέρα αλλά και την ώρα. Είχαμε κλείσει εισιτήρια για τις 21:30 και θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή ώρα γιατί νύχτωνε, άναψαν τα φώτα του και η θέα ήταν εκπληκτική! La billetterie officielle de la Tour Eiffel
Αν αποφασίσεις να βγάλεις εισιτήρια από το site καν' το σύντομα γιατί εξαντλούνται πολύ γρήγορα.

Για τις Βερσαλλίες δεν είχα βγάλει εισιτήρια. Βάσει του προγράμματος που είχα κάνει, θα πηγαίναμε καθημερινή αλλά τελικά μας βγήκε Κυριακή και χωρίς εισιτήριο! Μέγα λάθος! Μετά από 45' ορθοστασίας και όταν είχα ήδη φτάσει μπροστά στο ταμείο, μας ενημέρωσαν ότι η ουρά εισόδου στο παλάτι είναι πάνω απο μιάμιση ώρα. Μιας και είχα φτάσει μέχρι εκεί, αποφάσισα να πάρω τα εισιτήρια αλλά μόνο για τους κήπους, 22€ (αντί για 56€ με παλάτι) και παρ' όλο που είχε ξεχωριστή είσοδο μετάνοιωσα και γι αυτά. Χίλιες φορές να είχα ακούσει τον tripakia και να μην είχα πλησιάσει καν τις Βερσαλλίες! Για να δούμε τους κήπους είχαμε τρείς επιλογές:
-περπατώντας (αδύνατον,είναι τεράστιοι και τα είχαμε παίξει!)
-Να πάρουμε μια ιδέα με το τρενάκι που περνάει απ'έξω και πάει στο Τριανόν. Μεγάλη ουρά και εισιτήριο 6.70€ το άτομο.
-Να νοικιάσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι ,σαν αυτά του γκολφ για 4 άτομα, με 30€ για μια ώρα και για προκαθορισμένη διαδρομή. Άλλη ουρά εκεί...
Απο την τσαντίλα μας δεν κάναμε τίποτα απο τα τρία, βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες απο ψηλά και γειά σας!
Αν παρ' όλα αυτά σε ενδιαφέρει, αυτό είναι το site: Site officiel du ch
Τα Σαββατοκύριακα έχουν πολύ περισσότερο κόσμο, όπως επίσης και κάποια show που φυσικά τα πληρώνεις πιο ακριβά. Εμείς πέσαμε στο
Grandes Eaux Musicales. Ακούγεται παντού μες στους κήπους κλασσική μουσική και δυο φορές την ημέρα ανοίγουν τα συντριβάνια για κάποια ώρα. Παρ' όλο που είμασταν εκεί την ώρα των συντριβανιών, δεν τα είδαμε ανοιχτά. Και πραγματικά απορώ γιατι δεν τα έχουν ανοιχτά συνέχεια.

Με την Paris Museum περνάς ελεύθερα και χωρίς ταλαιπωρία απο πολλά αξιοθέατα (ο Άιφελ δεν συμπεριλαμβάνεται). Σκοπεύαμε να την πάρουμε αλλά τελικά δεν μας προέκυψε. Μπορείς να την πάρεις για δυο μέρες αρκεί να τα συνδυάσεις έτσι ώστε να επωφεληθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείς ακόμα να κάνεις και το κόλπο που περιγράφει η Happiness στην ιστορία της '' Τα φρικιά πάνε Παρίσι''!
Εδώ θα βρείς πληροφορίες για το που μπορείς να την αγοράσεις: Outlets Paris Museum Pass

Τα εισιτήρια της Ντίσνευλαντ καλό θα ήταν να τ' αγοράσεις από το ίντερνετ αλλά μην ορίσεις ημερομηνία. (αυτή την δυνατότητα την έδινε το γαλλικό site με ακόμα πιο χαμηλή τιμή) Ο καιρός κάνει πολλά κόλπα κι εμείς την πατήσαμε, γιατί εκείνη την μέρα έβρεχε στο μεγαλύτερο μέρος της. Πήραμε εισιτήριο και για τα δύο πάρκα αλλά περισσότερο ενδιαφέρον βρήκαμε στο μεγάλο. Disneyland
-ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΣΕΛ 12) Μπήκα ατο side για το Λουβρο να αγοράσω τα εισητήρια και θέλει το λιγότερο 10 ημέρες για να ερθουν ταχυδρομικός. φφφφφ. Έχω ρωτήσει και στο ξενοδοχείο και δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε απο εκεί. αααααααααααααααααα
-gone sel 12: Μη σας πιάνει πανικός με τα εισιτήρια για τα Μουσεία. Σε όποιο κατάστημα fnac και να μπεις (υπάρχουν πολλά) υπάρχει ειδικό ταμείο για αγορά εισιτηρίων χωρίς καθόλου να περιμένεις. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.
-vpg σελ 12: Για τα εισιτήρια που αγοράζεις ηλεκτρονικά, με πιστωτική κάρτα, όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία, σου στέλνουν ένα mail επιβεβαίωσης της αγοράς και σου υποδεικνύουν από που θα τα τυπώσεις. Δεν χρειάζεται να τα πάρεις ταχυδρομικώς.
Στον Άιφελ και στη ντίσνευλαντ χρησιμοποιείς αυτά που τυπώνεις. Έχουν τη μορφή εισιτηρίου, με barcode,μόνο που βγαίνουν σε μέγεθος Α4. (Δεν δοκίμασα να τα μικρύνω)
Στο Λούβρο σου στέλνουν με mail την επιβεβαίωση της αγοράς δίνοντας σου κι ένα κωδικό. Τυπώνεις αυτό τον κωδικό και με αυτό πας σε κάποιο κατάστημα απο τη λίστα που σου δίνουν και απο το ταμείο παίρνεις τα κανονικά εισιτήρια.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις μαζί σου και την πιστωτική που τα αγόρασες. Εγώ τα αγόρασα απο το site του Λούβρου μέσω tickenet Tickets & Shop | Louvre Museum και την μέρα της επίσκεψης πήγα για την αλλαγή στο κατάστημα virgin που βρίσκεται μέσα στο le carrusel du Louvre (χώρος με πολλά καταστήματα κατω απο το Λούβρο)
-φρουτακι σελ 12: Gone τα καταστήματα fnac τι είναι???? Δεν έχω ιδέα όμως... Μπορώ να πάρω και την κάρτα μουσείων απο εκεί?

Vpg Ξαναμπήκα στα επίσημα side που μου έγραψες αλλά μάλλον κάτι θα κάνω λάθος! Θα πάρω την κάρτα μουσείου 2 ημερών για το Λούβρο και τις Βερσαλίες τελικά! Θα αγοράσω εισητήριο για Eiffel.
Απλά σκέφτομαι ότι η κάρτα μουσείου είναι 35 ευρώ ενώ η είσοδος μόνο για τις Βερσαλίες είναι 56 όπως αναφέρει η vpg. Μήπως δεν αρκεί μόνο αυτή η κάρτα και θα πρέπει να πληρώσω άλλα εκεί?
- Vpg :Δεν το διατύπωσα σωστά και μπερδεύτηκες. Η γενική είσοδος στις Βερσαλλίες (παλάτι,Τριανόν, κήποι) τις καθημερινές, που δεν έχει show είναι 18?. Αν είσαι κάτω από 26 είναι δωρεάν. Τα 56? αφορούσαν εμάς (2 ενήλικες κι ένα παιδί), σε μέρα με show (μουσική και συντριβάνια). Διάλεξε την ημερομηνία και δές την τιμή:
Ch
Συγνώμη αν σε μπέρδεψα...
- Gone τα καταστήματα fnac τι είναι???? Δεν έχω ιδέα όμως... Μπορώ να πάρω και την κάρτα μουσείων απο εκεί?

Τα καταστήματα fnac είναι τα γνωστά καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, μουσικής και βιβλίων. π.χ
Fnac Champs-Elys
δεξιά στο σάιτ έχει και άλλα καταστήματα.Τα εισιτήρια για Λούβρο έχουν ανοιχτή ημερομηνία ενώ για Βερσαλίες πρέπει να ορίσεις συγκεκριμένη μέρα. Υπάρχει επιβάρθνση 1,5 ευρώ/εισιτήριο, αλλά μπροστά στις τεράστιες ουρές είναι αστείο.
Η κάρτα μουσείων συμφέρει μόνο αν πας σε αρκετά μουσεία μέσα σε δύο συνεχόμενες μέρες.
- framenet7 σελ 12:να βγαλεις σιγουρα καρτα λεωφορειου απο το αεροδρομιο και δε θα ξανασχοληθεις με το θεμα.για εισητηρια μουσειων πηγαινε στο fenac ( ειναι σαν τα public ) εχει εισητηρια για ολα τα μουσεια χωρις ουρα .με το εισητηριου του λουβρου (θελει πολυ χρονο ) δινουν και για καποιο αλλο μουσειο δωρεαν
-Φρουτακι σελ 13: . Τα εισητήρια όμως τα είχα αγοράσει την πρώτη μέρα απο το "Office du Τοurisme" απέναντι σχεδόν απο το Λούβρο. Εκεί πέρνεις ότι εισητήριο γουστάρεις μουσείων, disney κ.λ.π και ξεγνιάζεις. Αν θέλεις να ανέβεις στο Eiffel πάρε απο το ιντερνετ. Δεν υπάχει περίπτωση να πάρεις απο εκεί είναι όλα κλείστά απο μέρες πρίν
ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ

1) Και ένα tip για το μουσείο του Λούβρου...

Φαντάζομαι μέσα στα εκθέματα που θα θες να δεις θα είναι η Αφροδίτη της Μήλου και η Μόνα Λίζα. Θα διαπιστώσεις όμως ότι δεν θα είστε οι μόνοι και αυτά τα 2 εκθέματα μαζεύουν υπερβολικά πολύ κόσμο. Οπότε για να μη χάσεις πολύτιμο χρόνο η στρατηγική που σου προτείνω είναι η εξής:

Πας πριν να ανοίξει το μουσείο για να είσαι από τους πρώτους που θα μπεις. Αρπάζεις έναν χάρτη, κοιτάς που είναι τα 2 εκθέματα και τρέχεις με χίλια για να τα δεις πρώτα πρώτα, άνετα και ωραία. Στη συνέχεια μπορείς να απολαύσεις με την άνεσή σου το υπόλοιπο μουσείο και όταν με το καλό ο δρόμος σε ξαναβγάλει μπροστά από τη Λίζα ή την Αφροδίτη θα γελάσεις από ικανοποίηση βλέποντας το στριμωξίδι και την ταλαιπωρία που γλίτωσες και θα κοιτάξεις με περηφάνια στην μηχανή σου τις καθαρότατες φωτογραφίες που έβγαλες παρέα με τις κυρίες νωρίτερα το πρωί.
2) Θα ήθελα αν γίνεται να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τα εισιτήρια των μουσείων στο Παρίσι.

Αν βγάλεις εισιτήριο για το μουσείο του Λούβρου από κάποια καταστήματα ειδικά που υπάρχουν στην πόλη(δεν θυμάμαι πως τα λένε) το εισιτήριο σε περιορίζει να πας στο μουσείο μια συγκεκριμένη ημέρα;Το ρωτάω αυτό γιατί σκοπεύω να έχω την επίσκεψη στο μουσείο σαν μπαλατέρ.Αν δηλαδή βρέχει πολύ κάποια μέρα να πάω εκείνη την ημέρα.Από το internet αν το κλήσεις από ότι είδα μπορείς να πας όποια μέρα θες ενώ για Βερσαλίες αν το κλήσεις το εισιτήριο από το internet σε περιορίζουν για μια συγκεκριμένη ημέρα. Για τους πύργους της notre dame και Disneyland(άσχετο) ακόμη δεν το έψαξα.
3) PASXEN ΣΕΛ 10 ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ: Επίσης βοήθησε πάρα πολύ το paris museum pass που πήρα για 2 μέρες και μπήκαμε χωρίς να περιμένουμε σε Λούβρο και Βερσαλλίες (είχε απίστευτες ουρές) – 30 ευρώ έκαστο. Οι κλέφτες θέλανε άλλα 9 ευρώ για τους κήπους στις βερσαλίες.

παντως στο Λουβρο δεν εχει τρελες ουρες εχει πλεον πολλα αυτοματα μηχανηματα για να βγαζεις εισιτηρια...
Βερσαλιες εγω πριν 1 μηνα δεν περιμενα ουτε 5 λεπτα.
Disneyland καλυτερα να το βγαλεις απο οτι θυμαμαι ...
στους πυργους της Παναγιας εχω πετυχει απο 5 ατομα μεχρι τεραστια ουρα οποτε ψαξτο λιγακι.
Τελος αν ενδιαφερεσαι για ΑΣΤΕΡΙΞ check στο ιντερνετ να το κλεισεις κανει προσφορα!
4) Πάντως με ενδιαφέρει να μου απαντήσει κάποιος αν τα εισιτήρια που βγάζεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν οπωσδήποτε την επόμενη ημέρα.

ΠΥΡΓΟΣ ΑΙΦΕΛ
1) Πηγα στον πύργο χωρίς να έχω αποφασίσει αν θα ανεβώ.
ειχε ουρες λες και επρόκειτο για λαικό προσκύνημα
2) -7 ευρω 2 μπουκαλακια νερο!!
3) δεν επεσα ξερη με το θεαμα, αλλα δεν εμεινα και ασυγκινητη..αντιθετως, ενθουσιαστηκα με την θεα απο την αψιδα του θριαμβου..
4) το μέρος απλά δεν είναι κάτι το φοβερό και το ανεπανάληπτο για να περιμένεις μια ώρα τουλάχιστον στην ουρά... είναι ο ορισμός του tourist trap... έχω πάει στο Παρίσι πάρα πολλές φορές... σε όλες πήγα στο Μαρέ και σε όλες το δειλινό έκανα την βόλτα μου στο cite...
5) Αν θέλετε μια ωραία εικόνα μέρους του Παρισιού από ψηλά, ανεβείτε στην ταράτσα του Institut du Monde Arabe. Είναι η μόνη εντελώς δωρεάν θέα, στην πόλη που για τα πάντα πληρώνεις
6) Και από τα σκαλιά του Sacre Coeur έχει εντελώς δωρεάν θέα, όπως και από ένα μικρό ύψωμα μέσα στο Jardin des Plantes (πιο περιορισμένη).
Η καλύτερη, όμως, αν και όχι δωρεάν/ελεύθερη, είναι από τα ψηλά κτίρια στο Montparnasse (π.χ. Tour Montparnasse, κεντρικά Credit Agricole κλπ).
ΘΕΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΠΑΡΙΣΙ
1)ΒΡΑΔΥ pompidou.
Η θέα είναι τέλεια όντως και το γράφω στην ιστορία μου που έχω γράψει για το
Παρίσι. Ακριβό ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ μεν, αλλά καλό

ΕURODISNEY

1) Μπορώ να προμηθευτώ τα εισητήρια της Disneyland online? ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΣΕΛ11
1)
Γνωρίζει κανείς αλήθεια αν τις Παρασκευές τον Σεπτέμβριο έχει πολύ κόσμο στην Disneyland;

Παρασκευή σαφώς καλύτερα από Σ/Κ. Αλλά πότε ακριβώς πας? Γιατί έτυχα Σάββατο 18 Αυγούστου και ήταν μια χαρά. Περί fast pass γνωρίζεις φαντάζομαι. Μην περιμένεις τζάμπα.
4) Σχεδιάζω να πάω Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.Fast pass εννοείς να βγάλω εισιτήριο μέσω internet οπότε έτσι δεν θα χρειάζεται να περιμένω στην ουρά;

Τώρα είδα και τις ώρες που λειτουργεί η Disneyland τον Σεπτέμβριο από την σελίδα της .
http://international.news.disneyland...ar/index.xhtml
Από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά ανοίγει 10:00 το πρωί και κλίνει στις 18:00 το απόγευμα.Δεν έχει βγει πρόγραμμα για όλο τον Σεπτέμβρη βέβαια αλλά δεν νομίζω να αυξήσουν τις ώρες
pasxen

pasxen δεν κάνει κάτι τώρα...

Ο Ταξιδιωτικός μου Χάρτης
Οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες μου
Επόμενο Ταξίδι: ΡΩΜΗ - ΜΟΝΑΚΟ
Ταξίδι-Όνειρο: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εγώ φεύγω σε λίγες μέρες και προτίμησα να πάω Τρίτη μήπως έχει λιγότερο κόσμο. Τα εισιτήρια για Disneyland τα πήρα από ebay περίπου στην μισή τιμή αν ισχύουν θα σας πω απο που τα πήρα. Αν όχι έχω να ακούσω γκρίνια απο την γυναίκα.... Πάντως είδα πως τον όταν πάω θα είναι ανοιχτά απο
10:00-23:00 οπότε ή θα κάτσω όλη την μέρα ή αν βαρεθούμε θα πάμε για μια βόλτα στο Παρίσι. Για το fastpass το βγάζεις όταν πάρεις το εισιτήριο σου στην disneyland από ένα ειδικό μηχάνημα χωρίς επιπλέον χρέωση info απο :
Disney's FASTPASS &bull; Planning &bull; DLRP Magic! - Disneyland Paris at the click of a mouse!
Essential information - stay ahead!

Επίσης για τις 5 μέρες θα πάρω την paris visit card μιας και απο ότι είδα έχει εκπτώσεις σε αρκετά πράγματα πχ Galeries Lafayette The department store capital of fashion 10% off your purchases + 1 free shopping bag

3) Η Τρίτη σίγουρα θα έχει λιγότερο κόσμο(εκτός αν είναι κάποια ειδική ημέρα) το γράφει και στην ιστοσελίδα της η Disneyland αυτό.

pasxen πως ακριβώς λειτουργεί το fastpass κατάλαβες;Πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω;Γιατί δεν μπόρεσα να πιάσω και πολλά από την μετάφραση στο google.

Με την paris visit card έχεις και έκπτωση 20% και στα 2 πάρκα της Disneyland αν δεν κάνω λάθος από ότι είδα εδώ
Google Μετάφραση

μόνο που δεν κατάλαβα αν είναι προϋπόθεση να πας και στα 2 πάρκα για να ισχύει η έκπτωση.

Βασικά αν το fast pass βγαίνει από την είσοδο σε μηχάνημα ίσως πρέπει να περιμένει κάποιος στο ταμείο αρχικά για να δήξει την visitcard και να πάρει την έκπτωση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kabamarou
5) Το fast pass είναι μια καρτούλα, θα την βρεις στα μηχανήματα που είναι έξω από κάθε παιχνίδι. Είναι σαν ραντεβού, δηλαδή θες να κάνεις βόλτα με το τρενάκι θα πας στον χώρο που βρίσκεται το τρενάκι και θα βγάλεις το fast pass, χωρίς καμία επιβάρυνση. Επάνω θα αναγράφει μια διαθέσιμη ώρα για να ανεβείς χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά! Έγινα κατανοήτη?
4) το fastpass που θα βγάλεις γράφει την ώρα που θα μπορείς να προμηθευτείς το επόμενο. δεν μπορείς δηλ να βγαλεις πολλά μαζί.
περισσότερα:
Disney's FASTPASS &bull; Planning &bull; DLRP Magic! - Disneyland Paris at the click of a mouse!
και ο απόλυτος οδηγός για Eurodisney:
[ame="http://www.amazon.com/Unofficial-Guide-Disneyland-Paris-Sehlinger/dp/0470683317/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1279870745&sr=1-1"]Amazon.com: Unofficial Guide to Disneyland Paris (9780470683316): Bob Sehlinger: Books
[ame="http://www.amazon.com/Unofficial-Guide-Disneyland-Paris-Sehlinger/dp/0470683317/"][ame="http://www.amazon.com/Unofficial-Guide-Disneyland-Paris-Sehlinger/dp/0470683317/"]Amazon.com: Unofficial Guide to Disneyland Paris (9780470683316): Bob Sehlinger: Books
6) Στην σελίδα της Disneyland που γράφει για το fastpass γράφει :θυμηθείτε να πάρετε 2 εισιτήρια .Αυτό δεν το κατάλαβα αφού ένα εισιτήριο την φορά μπορείς να πάρεις...

Ο οδηγός της Disneyland δυστυχώς είναι στα Αγγλικά και εγώ δεν ξέρω πολύ καλά Αγγλικά.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς την visitcard για έκπτωση στην Disneyland ;
7) ρε παιδια μη βαρεσει κανενας αλλα στο παρκο του Αστεριξ δεν εχει παει κανεις ? Παω την Πεμτη παρισι για 6 μερες και θελω να παω και εκει .Διαβασα καπου οτι 5/8 2010 το παρκο θα ειναι ανοιχτο εως τις 23¨00 και το δρομολογιο του navette το εχει επιστροφη 19¨30,(τί ειδους μεταφ/κο μεσο ειναι παλι αυτο )και σκεφτομαι πως θα επιστρεψω στο παρισι,εχει καποιο σταθμο μετρο εκει η προαστιακο
το navette ειναι πουλμανακι απο το αεροδρομιο προς το παρκο,οταν πηγα εγω (πριν 2 εβδομαδες) περιμεναμε κανα μισαωρο να βγαλουμε εισιτηρια και μιση ωρα για πουλμανακι ειχε ουρες γενικα. Μετρο η κατι αλλο δεν παιζει εκει
οπως και να χει καλα να περασεις! οτι θες ρωτα!

8) Αν πάτε Disneyland πάρτε μαζί σας τοστ!(ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ):xmas_redface:

dimitra2g

Member
καμπαρε

ΚΑΜΠΑΡΕ:
1) Από το moulin rouge περάσαμε από έξω και είχε μια απίστευτα μεγάλη ουρά.Δες εδώ να καταλάβεις τι εννοώ.
2) ΘΕΜΑ 5 ημέρες στο μαγευτικό παρίσι XRISTOS71, SEL2:Εχω δει την παράσταση στο 'κυριλατο' lido πριν 4 χρόνια
το moulin ειναι ξόφλα !!
3)Γιαυτο το λόγο και μόνο μην στερήσεις απο τον σύζυγο σου την επιθυμία να δει απο κοντα μια παράσταση στο lido ( προσωπική επιλογή )
Cabaret Lido Paris - Spectacle champs elys?e - Revue Bluebell Girls - Lido
3) Χρηστο μιας και εχεις παει, να σε ρωτησω, είχες κανει κρατηση στο ιντερνετ απο πριν ή πηγες απλά την ημερα που ηθελες? και επειδη βλέπω οτι εχει δυο παραστασεις 9 και 11, φανταζομαι ότι η διάρκεια του σοου ειναι 2 ώρες?? 2 ώρες - 90 ευρώ?? ααααααααααααααχ, παλι θυσιάζομαι
4) εμεις πήραμε την ιδια μερα αλλά αν θες αγόρασε τα και απο το net
2 ωρες 90 ευρώ αλλά αξίζει το θεαμα

dimitra2g

Member
και πάλι προτάσεις απο τον traveller ο οποίος είναι αναμφισβήτητα εγγύηση από το θέμα:
Lα vie en rose a Dordogne...
To cous cous royal στο Chez Omar ήταν όπως πάντα μυθικό… στράγιξα την τελευταία σταγόνα ενός διόλου αδιάφορου Μαροκίνικου ροζέ από το Meknes και κατέβαλα στον συμπαθή Μαγκρεμπέζο σερβιτόρο το αντίτιμο του δείπνου μας… κάτι λιγότερο από εξήντα ευρώ το ζευγάρι με κρασί… αν θελήσετε να προσθέσετε μια οριενταλική πινελιά γευσιγνωσίας στη συλλογή σας, τότε το Chez Omar είναι το σίγουρο στάνταρ ανάμεσα στα δεκάδες Μαροκινά εστιατόρια που κατοικοεδρεύουν στην γαστριμαργική σκηνή του Παρισιού…

Άνοιξα το περίτεχνα διακοσμημένο κουτάκι που είχα αγοράσει το ίδιο πρωί από το atelie του μεγάλου Pierre Herme και πήρα ευλαβικά το τελευταίο macaron που μας είχε μείνει… το μασούλησα αργά και έριξα μια φευγαλέα ματιά στην μυστηριακά φωτισμένη Place de Vosges… Paris c'est fini… τα ζενερίκ τέλους της τριήμερης φαντασμαγορικής επίσκεψής μας στην πόλη του Φωτός έπεφταν με φόντο τα στενοσόκακα του Marais… … το Παρίσι όμως ήταν μόνο η αρχή, το ορντέβρ ενός γαστριμαργικού υπερθεάματος που σαν κυρίως πιάτο είχε την Θεϊκή γη της Dordogne και σαν επιδόρπιο το μυθικό Bordeaux

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom