• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για καλοκαιρινό προορισμό...

koynoypi

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΤΟΥΜΠΑΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Καλησπέρα σε όλους,:clap:

Αρχικά θα ήθελα να πώ ότι είμαι νέα στη παρέα, αλλά χαρούμενη που αν και συμπτωματικά βρέθηκα στο forum και έχω την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια και αποτελούν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και γνώσεων.

Φέτος το καλοκαίρι αναζητώ εναγωνίως ένα τουριστικό προορισμό του εξωτερικού.... Αρχικά προσανατολιζόμουν προς το Dubai κάτι όμως το Ραμαζάνι τους, κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες για το μήνα Αύγουστο με έκαναν να αλλάξω γρήγορα γνώμη, με αποτέλεσμα να κυνδινεύω να περάσω το καλοκαίρι στο σπίτι...:roll: Κάπου εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας....
Αναζητώ ενα προορισμό που θα έχει το κάτι διαφορετικό, εμπειρίες που η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να σου προσφέρει... (π.χ) στο Dubai υπήρχε το σαφάρι στην έρημο, βόλτα με καμήλες, πολυτελή ξενοδοχεία σε απίστευτες τιμές.
Η βοήθεια σας μου είναι πολύτιμή .... καθώσ είμαι σίγουρη πως υπάρχουν προορισμοί που δεν εχω καν σκεφτεί.....
Σας ευχαριστώ όλους:D

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες στην παρέα των τρελών. Βοήθα μας λίγο παραπάνω όμως, πόσες μέρες θες να πας, τι budget έχεις στο περίπου, τι θες να κάνεις, γιατί διαφορετικά πραγματα από την ελλάδα προσφέρει το παρίσι, προσφέρει το Ρίο, προσφερει και ο Μαυρίκιος. :)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
καλώς όρισες κι από μένα!Οπως είπε και ο Def θα μας βοηθούσες αν μας έδινες κάποιο στοιχεία για το τι περίπου ονειρεύεσαι...
Πάντως σχετικά με το Ντουμπαι που ανέφερες το πολύ αρνητικό θάναι οι θερμοκρασίες,40φεύγα κι όποιος αντέξει...λυώνουν σόλες...
Καλό καλοκαίρι και καλό ταξίδι ό,τι κι αν αποφασίσεις!

koynoypi

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΤΟΥΜΠΑΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Γεία....:clap:
Σωστή επισήμανση.:D
Έχω στη διάθεση μου περίπου 7ημέρες.... Το τελικό κόστος του ταξιδιού (ξενοδοχεία και εισητήρια) να μη ξεπερνά τα 800Ε. Τώρα τι ψάχνω? Ένα τόπο με διαφορετική κουλτούρα απο εμάς,διαφορετικό τρόπο ζωής. Ένα μέρος που θα συνδιάζει ωραίες παραλίες (αλλά να μην είμαι όλη μέρα στην ξαπλώστρα:haha:) , εμπορικά κέντρα, πάρκα, χώρους ψυχαγωγίας, όπως το Παρίσι την Disneyland (πολύ σημαντικό). Καλά σχόλια έχω ακούσει και για Ταιλάνδη όπου το κόστος ζωήσ είναι ιδιαίτερα χαμηλό αλλά οι επιλογές πέρα απο τις παραλίες, είναι λίγες.

varioAthens

Member
Γεία....:clap:
Σωστή επισήμανση.:D
Έχω στη διάθεση μου περίπου 7ημέρες.... Το τελικό κόστος του ταξιδιού (ξενοδοχεία και εισητήρια) να μη ξεπερνά τα 800Ε. Τώρα τι ψάχνω? Ένα τόπο με διαφορετική κουλτούρα απο εμάς,διαφορετικό τρόπο ζωής. Ένα μέρος που θα συνδιάζει ωραίες παραλίες (αλλά να μην είμαι όλη μέρα στην ξαπλώστρα:haha:) , εμπορικά κέντρα, πάρκα, χώρους ψυχαγωγίας, όπως το Παρίσι την Disneyland (πολύ σημαντικό). Καλά σχόλια έχω ακούσει και για Ταιλάνδη όπου το κόστος ζωήσ είναι ιδιαίτερα χαμηλό αλλά οι επιλογές πέρα απο τις παραλίες, είναι λίγες.
Όχι και λίγες! Ενδοχώρα με πλούσια φύση, ναοί, νησιά, ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα, ωραία κουζίνα συνθέτουν το σκηνικό της Ταϋλάνδης. Και πάμφθηνη!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Όχι και λίγες! Ενδοχώρα με πλούσια φύση, ναοί, νησιά, ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα, ωραία κουζίνα συνθέτουν το σκηνικό της Ταϋλάνδης. Και πάμφθηνη!
Συμφωνώ αλλά με 800 Ε δεν βγαίνει.
Καμιά Τυνησία ίσως; Με πολύ κατώτερες θάλασσες βέβαια ή Μαρόκο;

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Νομιζω οτι εχουν δικιο ολοι οι παραπανω φιλοι.
Τα 800 ειναι πολυ δεσμευτικα.
Η Ταυλανδη με τα νησια της ειναι η καλυτερη επιλογη πιστευω.
Κοιτα και στο Μπαλι ,το οποιο δεν εχει πολυ καλες παραλιες αλλα εχει τα αλλα.
Και μετα κοιταμε για βορεια Αφρικη.Τυνησια-Μαροκο-Αιγυπτος.(Αλλα σαυτα μιλαμε για τρελη ζεστη.)

dimemples

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να αποφύγεις το Dubai αυτή την περίοδο, καθώς οι θερμοκρασίες θα αγγίζουν στην καλύτερη τους 45 βαθμούς, ενώ η καλοκαιρινή υγρασία είναι αφόρητη. Το έζησα για 1.5 μήνα πέρυσι! Πέρα από αυτό, το σαφάρι είναι όντως μια πολύ όμορφη εμπειρία, ωστόσο τις υπόλοιπες μέρες φοβάμαι ότι μπορεί να βαρεθείς εκτός αν σκοπεύεις να περάσεις το χρόνο σου σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα σε έναν "ψεύτικο" κόσμο, που με τίποτα δεν συμβαδίζει με την μουσουλμανική και αραβική κουλτούρα. Αν επιμένεις να θέλεις να επισκεφτείς το Dubai η καλύτερη περίοδος είναι Νοέμβρης-Απρίλιος.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Επειδη για το καλοκαιρι τα 800 ευρω φοβαμαι πως ειναι λιγα για ταυλανδη, μια καλη λυση ειναι η Αιγυπτος. Ανυπερβλητος πολιτισμος, πρωτη εμπειρια με την Αφρικη, ασφαλης παρα τα οσα ακουγονται και με θερμοκρασιες ναι μεν ψηλες αλλα χωρις υγρασια που σε πεθαινει οπως σε αλλες χωρες μεταξυ των οποιων και η ταυλανδη. Σε αραβικες χωρες (ντουμπαι κλπ) δεν θα πηγαινα με τιποτα καλοκαιρι, ο συνδυασμος ζεστης και υγρασιας σε κοβει στη μεση. Δεν ειναι τυχαιο που εκει ειναι low season το καλοκαιρι. Μια αλλη προταση ειναι το μαροκο που η ζεστη ειναι υποφερτη και τα βραδυα ευχαριστα απο τον ψυχρο αερακι που ερχεται απο τα βουνα.

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
θα προτεινω κ εγω την Τυνησια μ αυτο το μπατζετ που διαθετεις.
Συνηθως τα τουριστικα προγραμματα στις μερες που διαθετεις προσφερουν ενα 3-4ημερο σε παραθαλασσιο μερος, οπου τα ξενοδοχεια ειναι πολυ καλα κ οι υπολοιπες μερες ειναι στο νοτο, οπου κ σαφαρι μπορεις να κανεις κ πολλα αλλα να δεις...
ο καιρος βορεια, οπου ειναι τα ξενοδοεχεια ειναι ο καιρος της Κρητης, τωρα νοτιοτερα στην ερημο δεν εχω παει κατακαλοκαιρο, αλλα σιγουρα δεν θα εχει υγρασια...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom