varioAthens
Member
Η αλήθεια είναι οτι αυτό συμβαίνει σε πολλά βιβλία όπου υπάρχει τριλογία!Το πρώτο είναι πιο δυνατό από τα υπόλοιπα. Ίσως έχει εξαντληθεί ο ενθουσιασμός του συγγραφέα.Εγώ έχω διαβάσει το Μπρούτζινο Καβαλάρη και το επόμενο, το Τατιάνα και Αλεξάντερ. Αυτό όμως που ένιωσα στον Καβαλάρη, δεν το ένιωσα τόσο έντονα στο άλλο, γι' αυτό και δε διάβασα το τρίτο,που λέγεται Οι Κήποι της Τατιάνας, για να κρατήσω τη μαγεία του πρώτου. Πρόσφατα έμαθα πως κυκλοφόρησε και τέταρτο, στο οποίο αναφέρονται τα φαγητά που μαγείρευε η Τατιάνα στον Αλεξάντερ!Νομίζω όμως οτι παραπάει!
To τρίτο θα έλεγα ότι είναι λίγο καλύτερο από το 2ο αλλά μετά τη μέση του βιβλίου...δηλαδή πρέπει να κάνει πολυυυύ υπομονή μέχρι να αποκτήσει ενδιαφέρον... Το 4ο με τις μαγειρικές έχει κυκλοφορήσει πολύ καιρό αλλά πραγματικά το βρίσκω too much!
Αναφορικά με τις τριλογίες, ελπίζω να μην ισχύει το ίδιο και για το Μillenium του Στιγκ Λάρσον. Διάβασα το πρώτο, το "Κορίτσι με το τατουάζ" και ήταν ενδιαφέρον και ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το δεύτερο, το "Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά".