• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

karfitsa

Member
Διαβασα,πριν λιγους μηνες και τα 2 βιβλια του Καλεντ Χοσεινι : "Χαρταετοι πανω απο την πολη" &"Στη χωρα των χρυσων ηλιων".Ειναι και τα δυο ιστοριες που διαδραματιζονται στην Καμπουλ,με πολλα στοιχεια απο την ιστορια της πολης και του Αφγανισταν.Μου αρεσε πολυ η γραφη του και η ροη του μυθιστορηματος.Και τα δυο,στην κυριολεξια,δεν μπορουσα να τα αφησω.

paefstra

Member
Και επειδή το θυμήθηκα σήμερα, "Ευτυχισμένος Θάνατος" του Καμύ. Ένας "ανήθικος" τρόπος να κάνει κάποιος κάτι ηθικό: να αγοράσει τις προϋποθέσεις της ευτυχίας που του λείπουν- χρόνο και δυνατότητα επιλογών- γιατί απλά μπορεί. Και να ζήσει συνειδητά ευτυχισμένος ως το τέλος.

varioAthens

Member
Και επειδή το θυμήθηκα σήμερα, "Ευτυχισμένος Θάνατος" του Καμύ. Ένας "ανήθικος" τρόπος να κάνει κάποιος κάτι ηθικό: να αγοράσει τις προϋποθέσεις της ευτυχίας που του λείπουν- χρόνο και δυνατότητα επιλογών- γιατί απλά μπορεί. Και να ζήσει συνειδητά ευτυχισμένος ως το τέλος.
Για τραγουδιαρα με λεοπαρ γοβες, με εκπλησσεις!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πολυ ωραια! Σαν οπισθοφυλλο τα λες!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έβγαλα τα ματάκια μου να το διαβάσω στο καμαρίνι την ώρα που τραγουδούσε η κοκκαλιάρα η ψηλή και συ μου λες τέτοια πράματα;;
Αντι να μελετας τα τραγουδια σου καθεσαι και μου διαβαζεις Καμυ...

paefstra

Member
Καλέ, και τα τραγούδια μου υπαρξιακά είναι
"Μήπως είμαι τρελός,
μήπως τα' χω χαμένα...
Μήπως είμαι αλλού
στη μεγάλη μου φάση
και νομίζω πως ζω
αλλά έχω πεθάνει;"

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρεμο θα πεις σημερα;

Λαθος, Νοτη θα πεις σημερα;

varioAthens

Member
Καλέ και τα τραγούδια μου υπαρξιακά είναι
"Μήπως είμαο τρελλός,
μήπως τα' χω χαμένα...
Μήπως είμαι αλλού
στη μεγάλη μου φάση
και νομίζω πως ζω
αλλά έχω πεθάνει;"
Παραμυθιαζεσαι... νιωθεις πιο ευαλωτη απο ποτε...

GTS

Member
paefstra said:
Καλέ, και τα τραγούδια μου υπαρξιακά είναι
"Μήπως είμαι τρελός,
μήπως τα' χω χαμένα...
Μήπως είμαι αλλού
στη μεγάλη μου φάση
και νομίζω πως ζω
αλλά έχω πεθάνει;"
...στη μεγαλη μου πλανη λεει το ασμα...τσ τσ...

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ενα πολύ καλό βιβλίο για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία είναι Ο Βιολονίστας του Κώστα Καρακάση.Μια και όλοι μας εδώ,σ αυτο το φόρουμ αγαπάμε τα ταξίδια,αυτό το βιβλίο σε ταξιδεύει μέσα απο την ιστορία μιας οικογένειας σε Κωνσταντινουπολη,Βιέννη,Βουδαπέστη,Αλεξάνδρεια και τελος Αθήνα.Ιστορία πάθους και αγάπης όχι μόνο ερωτικής αλλα και πάθους για τη μουσική και την τέχνη.Ενα βιβλιο που σε ταξιδεύει,σε συγκινεί και σε μαγεύει.......Αν πάλι θέλετε να γελάσετε με την ψυχη σας σας προτείνω το Μικρές απιστίες ,μεγάλες τιμωρίες της Ελένης Δαφνίδη...ιστορία ενός αμετανόητου εργένη που σιχαίνεται τις δεσμεύσεις ,κάνει μόνο εφήμερες σχέσεις,αλλα καποια στιγμή ......το σκηνικό ανατρέπεται.Ενα βιβλίο που σε κάνει να γελας μεχρι δακρύων αλλα απο ενα σημείο και πέρα και σε προβληματίζει και σε συγκινεί.Τα έχει όλα!
Ενα πολυ ομορφο βιβλιο επισης του Καρακάση ειναι το "Αθηνά.Ευτυχώς που δεν γεννηθηκα όμορφη" με εικονες απο Κεφαλονια, Βενετια, Αγια Πετρουπολη....και πολυ συγκινητικο, εμενα που γενικα με πιανουν ψιλοευκολα τα ζουμια με βιβλια και ταινιες (και μονο) ημουν συνεχεια με ενα χαρτομαντηλο στο χερι.... Αχ τι ομορφο βιβλιο..... :romeo:

Επίσης από μυθηστορηματα που μας μεταφερουν ομορφες εικονες εποχης απο διαφορες πολεις μου αρεσαν πολυ : Οι εραστες της Σιενα της Αν Φορτιε - που ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβετε σε ποια πολη αναφερεται, Το νημα της Βικτορια Χισλοπ -Θεσσαλονικη του 1917-1970, Η Παναγια της Θαλασσας του Ιλδεφονσο Φαλκονες -Βαρκελωνη και ουσιαστικα η ιστορια ξετυλιγεται γυρω απο την κατασκευη της αγαπημενης μου στην Βαρκελωνη εκκλησιας Santa Maria del Mar, Οι αρραβωνιασμενοι του Alessandro Manzoni-original τιτλος Ι promessi sposi, αχ που αλλου;; λιμνη Κομο!! Επισης ο Ηλιθιος του Ντοστογιεφσκι καθως και σχεδον ολα του Ντοστογιεφσκι εχουν εικονες απο Αγια Πετρουπολη...

Και ψιλοασχετο με τοποθεσιες κτλ, τον τελευταιο καιρο διαβαζω Ιταλο Καλβινο, μετά το Αν μια νυχτα του χειμωνα ενας ταξιδιωτης, το οποιο λατρεψαααα εχω ξεκινησει να διαβαζω ολα του τα εργα....Απλα με συγκλονιζει, τον αγαπω τρελα!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα