• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Εγώ θείο...ψιλοαναγκαστικά βεβαίως για τη σχολή. Όταν άρχισα βαριόμουνα αλλά μετά που μπήκα στο νόημα, μπορώ να πω πως με συνεπήρε.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σταμάτα βρε ΕΡΣΗ, θα βάλω τα κλάματα! :D Ναι, αλλά αν τα έχεις σε βιβλιοθήκη και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο του σπιτιού; Μειώνεις αρκετά τις πιθανότητες αλλοίωσης πιστεύω. Φαντάζεσαι να αρχίσουμε να αερίζουμε τα βιβλία; Πώ-πω...εφιάλτης!!
Αναφερομουν σε παλια βιβλια απο τις βιβλιοθηκες των παππουδων μου τα οποια εχουν τραβηξει μετακομισεις, ταλαιπωριες και στιβαγματα σε κουτες. Το νεωτερο απο τα βιβλια που εδωσα για βιβλιοδετηση ηταν ενας τουριστικος οδηγος της Αιγυπτου στα γαλλικα του 1948. Δεν ειναι βιβλιο αξιας, (οι φωτογραφιες του ομως ειναι πολυ καλες) αλλα το κρατησα γιατι το ειχε μεταχειρισθει ο παππους μου στο "μονον της ζωης του ταξιδιον" στο εξωτερικο που εκανε το 1950 και επισκεφθηκε τη Μεση Ανατολη και την Αιγυπτο. Το 1951 πεθανε, χωρις να τον εχω γνωρισει. Θυμαμαι ακομη τις μεγαλες δερματινες βαλιτσες του, με κολημενες ακομη τις εττικετες των ξενοδοχειων στα οποια εμενε, πανω στο παταρι μας. Τις δωσαμε καποια στιγμη, τη δεκαετια του 1980 και ειμαι σιγουρη οτι θα εχουν μοσχοπουληθει σε παλαιοπωλειο.
Παντως, αυτα που θα με ξεπαραδιασουν ειναι καποια βιβλια του 18 ου αιωνα: Δυο εκκλησιαστικα βιβλια τυπωμενα στη Βενετια και τρεις τομοι ενος Λεξικου το οποιο ειναι τυπωμενο στη Βιεννη. Δε μπορω να φανταστω ποσες μετακομισεις εχουν περασει μεχρι να καταληξουν στη δικη μου βιβλιοθηκη. Επειδη ειναι δερματοδετα με χρυσοτυπιες (λιωμενες απο τον χρονο) υποθετω οτι θα πρεπει να σκεφθω τι θελω να κανω: ενα ταξιδι μεχρι τη Βουδαπεστη η να τα δωσω για συντηρηση.
Δικο μου βιβλιο ακομη δεν εχει χρειασθει να το δωσω για βιβλιοδετηση. Αλλα ουτως η αλλως αμφιβαλλω αν κανενα απο αυτα αξιζει τον κοπο και το εξοδο. Ισως μονο καποιες ποιητικες συλλογες.

Terry_Panthro

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΦΛΟΡΕΣΤΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
για όσους γουστάρουν Αργεντίνικη κουλτούρα (τάνγκο κτλ) πολύ καλό μυθιστόρημα είναι το "Ο Τραγουδιστής των Τανγκο" του Τομας Ελο'ι' Μαρτινεζ,εκδόσεις Καστανιώτη.....Μετράει!

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εγώ δεν ξέρω. Δεν έχω παλιά βιβλία, είμαι μόλις....23 (για σήμερα). Επίσης, δεν πρόκειται ποτέ να μου φθαρούν γιατί ποτέ δε τα διαβάζω 2η φορά και ανήκω σ'αυτούς που τα κρατάω καινούρια σαν πολύτιμο λίθο. Ορίστε άλλο ερώτημα, είναι ο μόνος άραγε που διαβάζω τα βιβλία μου 1 φορά μόνο;
Και γω μία φορά τα διαβάζω...όσο κι αν τ' αγαπάω!:p

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Ναγκίμπ Μαχφούζ, "Η Αρχή και το Τέλος"
Εξαιρετικό βιβλίο με ένα από τα πιο ανατριχιαστικά κλεισίματα που έχω διαβάσει
διαβασα το καφενειο καρνακ του ιδιου, μου αρεσε.
Βιβλίο: Καφενείο Καρνάκ απο: Κέδρος - bibliopolio.gr - 35 χρόνια, μια άλλη άποψη για το βιβλίο
αλλα διαβασα και αλλο ενα το σοκακι της Αμαρτιας, ωραιο ηταν αλλα δεν ξετρελαθηκα
Βιβλίο: Το σοκάκι της αμαρτίας απο: Ψυχογιός - bibliopolio.gr - 35 χρόνια, μια άλλη άποψη για το βιβλίο

μηπως εχεις διαβασει του ιδιου, "τα παιδια του Γκεμπελαουι"? Εχω ακουσει πολυ καλα λογια...
Βιβλίο: Τα παιδιά του Γκεμπελάουι απο: Ψυχογιός - bibliopolio.gr - 35 χρόνια, μια άλλη άποψη για το βιβλίο

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τις προάλλες η ομάδα Aeolistas της πόλης μου, κάτι αντίστοιχο με τους Athenistas, έκανε την εξής όμορφη δραστηριότητα:Ζήτησε από τους πολίτες να δωρίσουν βιβλία που δεν τους άρεσαν, που τα είχαν 2 φορές, που τα βαρέθηκαν κλπ χορηγώντας τους κουπόνια ίσα με τον αριθμό των βιβλίων που παραχώρησαν. Το Σάββατο από το πρωϊ ως το βράδυ έκαναν έκθεση των βιβλίων στο κεντρικό πάρκο και εξαργυρώνοντας ο καθένας τα κουπόνια του έπαιρνε τόσα βιβλία, όσα τα κουπόνια. Εγώ δυσκολεύτηκα να διαλέξω και τελικά ξαπόστειλα 4 και πήρα 4 νέα. Η όλη δραστηριότητα ήταν ένα όμορφο πανηγύρι, δίνοντας τη δυνατότητα της ανταλλαγής βιβλίων, χωρίς κόστος και ελπίζω να το επαναλάβουν σύντομα, γιατί τώρα με τα μειωμένα οικονομικά...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Τις προάλλες η ομάδα Aeolistas της πόλης μου, κάτι αντίστοιχο με τους Athenistas, έκανε την εξής όμορφη δραστηριότητα:Ζήτησε από τους πολίτες να δωρίσουν βιβλία που δεν τους άρεσαν, που τα είχαν 2 φορές, που τα βαρέθηκαν κλπ χορηγώντας τους κουπόνια ίσα με τον αριθμό των βιβλίων που παραχώρησαν. Το Σάββατο από το πρωϊ ως το βράδυ έκαναν έκθεση των βιβλίων στο κεντρικό πάρκο και εξαργυρώνοντας ο καθένας τα κουπόνια του έπαιρνε τόσα βιβλία, όσα τα κουπόνια. Εγώ δυσκολεύτηκα να διαλέξω και τελικά ξαπόστειλα 4 και πήρα 4 νέα. Η όλη δραστηριότητα ήταν ένα όμορφο πανηγύρι, δίνοντας τη δυνατότητα της ανταλλαγής βιβλίων, χωρίς κόστος και ελπίζω να το επαναλάβουν σύντομα, γιατί τώρα με τα μειωμένα οικονομικά...
νομιζω θα σου αρεσει η ιδεα του bookcrossing
Welcome to BookCrossing
BookCrossing στα Ελληνικά / ΟΔΗΓΙΕΣ BOOKCROSSING

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
"Η αρχή και το τέλος" είναι από τα πρώτα εξωσχολικά βιβλία που διάβασα! Μου άρεσε τόσο πολύ τότε, προσπαθώ να θυμηθώ την υπόθεση και δεν θυμάμαι τίποτα, ήμουνα πολύ πιτσιρίκα (μια φορά κι έναν καιρό).. Ευκαιρία να το διαβάσω, κάπου χωμένο στην βιβλιοθήκη βρίσκεται..

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Λατρεύω τον Μαχφούζ, το έντονο κοινωνικοπολιτικό και ηθογραφικό στοιχείο των μυθιστορημάτων του, τον τρόπο γραφής! Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία της "Τριλογίας του Καϊρου" και η "Χίμαιρα", πολύ ενδιαφέρον ψυχογράφημα.

Έντονες επιρροές από εκείνον έχει ο σύγχρονος Αιγύπτιος συγγραφέας Αλάα Αλ-Ασουάνι. Τα βιβλία του "Το Μέγαρο Γιακουμπιάν" και "Σικάγο" είναι πολύ αγαπημένα μου.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
το Μέγαρο το έχουν βγάλει και ταινία αλλά το βιβλίο ήταν σαφώς καλύτερο!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Λατρεύω τον Μαχφούζ, το έντονο κοινωνικοπολιτικό και ηθογραφικό στοιχείο των μυθιστορημάτων του, τον τρόπο γραφής! Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία της "Τριλογίας του Καϊρου" και η "Χίμαιρα", πολύ ενδιαφέρον ψυχογράφημα.

Έντονες επιρροές από εκείνον έχει ο σύγχρονος Αιγύπτιος συγγραφέας Αλάα Αλ-Ασουάνι. Τα βιβλία του "Το Μέγαρο Γιακουμπιάν" και "Σικάγο" είναι πολύ αγαπημένα μου.
μου αρεσε πολυ " Το Μέγαρο Γιακουμπιάν" και η ταινια που γυριστηκε βασει του βιβλιου .

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom