Αυτό το βιβλίο με ενθουσίασε. Η συγγραφέας περιγράφει τη ζωή της με αυτή την ιδιαίτερη οικογένεια. Δύσκολα βιώματα, πρωτόγονες εμπειρίες μακριά από οποιοδήποτε δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης ή υγείας. Άνθρωποι πρακτικά ανύπαρκτοι για το αμερικάνικο κράτος. Προκαταλήψεις, βία, θρησκευτικός φανατισμός. Κι όμως, η θέληση για αλλαγή την οδήγησε να ξεπεράσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και να φτάσει εκεί που έφτασε. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!Τώρα θα ξεκινήσω το "Μορφωμένη" Εκδ. Ίκαρος
Παρουσίαση:
Θα μπορούσε κανείς να την πει με πολλά ονόματα αυτή την ατομικότητα. Μετασχηματισμό. Μεταμόρφωση. Αναλήθεια. Προδοσία.
Εγώ την ονομάζω μόρφωση.
Γεννημένη στα βουνά του Αϊντάχο, η Τάρα Γουέστοβερ μεγάλωσε κοντά στη φύση υπακούοντας στους νόμους που θέσπισε ο πατέρας της - ένας φονταμενταλιστής Μορμόνος, πεπεισμένος ότι έρχεται το Τέλος του Κόσμου. Η Τάρα και τ' αδέρφια της δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ούτε στο γιατρό όταν αρρωσταίνουν δουλεύουν με τον πατέρα τους, ενώ η μητέρα τους είναι πρακτική θεραπεύτρια και η μοναδική μαία της περιοχής.
Η Τάρα έχει ένα ταλέντο, το τραγούδι, αλλά και μια εμμονή, τη γνώση. Μπαίνει για πρώτη φορά σε σχολική τάξη στα δεκαεφτά της χρόνια: δεν γνωρίζει ότι έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, ούτε όμως και την ακριβή ημερομηνία της γέννησής της.
Σύντομα ανακαλύπτει πως η μόρφωση είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από το σπίτι της. Ξεκινάει από το μηδέν, συγκεντρώνει τις απαραίτητες δυνάμεις και προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, διασχίζει ωκεανούς και ηπείρους και αποφοιτά από το Κέμπριτζ. Αν και γι' αυτό θα πρέπει να σπάσει τους δεσμούς που τη συνδέουν με την οικογένειά της.
Η Γουέστοβερ δημιούργησε μια παγκόσμια και εμπνευσμένη ιστορία -τη δική της ιστορία- για τη μόρφωση και τη δύναμή της να δίνει νέα ματιά και προοπτικές στη ζωή μας, γεμίζοντάς μας με θέληση για διαρκή εξέλιξη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Πραγματι ειναι ενα ενδιαφερον βιβλιο βασισμενο στην προσωπικη ιστορια της συγγραφεως.Τώρα θα ξεκινήσω το "Μορφωμένη" Εκδ. Ίκαρος
Παρουσίαση:
Θα μπορούσε κανείς να την πει με πολλά ονόματα αυτή την ατομικότητα. Μετασχηματισμό. Μεταμόρφωση. Αναλήθεια. Προδοσία.
Εγώ την ονομάζω μόρφωση.
Γεννημένη στα βουνά του Αϊντάχο, η Τάρα Γουέστοβερ μεγάλωσε κοντά στη φύση υπακούοντας στους νόμους που θέσπισε ο πατέρας της - ένας φονταμενταλιστής Μορμόνος, πεπεισμένος ότι έρχεται το Τέλος του Κόσμου. Η Τάρα και τ' αδέρφια της δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ούτε στο γιατρό όταν αρρωσταίνουν δουλεύουν με τον πατέρα τους, ενώ η μητέρα τους είναι πρακτική θεραπεύτρια και η μοναδική μαία της περιοχής.
Η Τάρα έχει ένα ταλέντο, το τραγούδι, αλλά και μια εμμονή, τη γνώση. Μπαίνει για πρώτη φορά σε σχολική τάξη στα δεκαεφτά της χρόνια: δεν γνωρίζει ότι έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, ούτε όμως και την ακριβή ημερομηνία της γέννησής της.
Σύντομα ανακαλύπτει πως η μόρφωση είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από το σπίτι της. Ξεκινάει από το μηδέν, συγκεντρώνει τις απαραίτητες δυνάμεις και προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, διασχίζει ωκεανούς και ηπείρους και αποφοιτά από το Κέμπριτζ. Αν και γι' αυτό θα πρέπει να σπάσει τους δεσμούς που τη συνδέουν με την οικογένειά της.
Η Γουέστοβερ δημιούργησε μια παγκόσμια και εμπνευσμένη ιστορία -τη δική της ιστορία- για τη μόρφωση και τη δύναμή της να δίνει νέα ματιά και προοπτικές στη ζωή μας, γεμίζοντάς μας με θέληση για διαρκή εξέλιξη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
- Βιβλία για την γυναικεία ψυχολογία έχετε?-Έχετε βιβλία για τσιγκούνηδες? -Ναι
-Μου χαρίζετε ένα?
*Γεια σας, έχετε βιβλία για σχιζοφρένεια?
-Βέβαια
-Δεν θέλω!!
*Εχετε βιβλία για ανυπόμονους -ν.. -ΜΙΛΑ ΡΕ Μ@Λ@Κ@!!!ΕΧΕΤΕ?
*Γεια σας, έχετε βιβλία για μαζοχισμό?
-Βέβαια
-Μου πετάτε ένα?
*Έχετε βιβλία για το αλτσχάιμερ? -Έχουμε
-Δώστε μου μισό κιλό κιμά
-Βιβλία για την γυναικεία ψυχολογία έχετε?
-Βεβαίως. Ψάχνετε για κάποιο συγκεκριμένο?
-Αν ενδιαφερόσουν πραγματικά θα ήξερες!!
*Εχετε βιβλία για μοναχικούς?
-μίλησε κανείς?
*Έχετε βιβλία για κουφούς?
-Ναι
-Έχετε βιβλία για κουφούς?
*Έχετε βιβλία για την ακράτεια?
-Όχι
-Χέστηκα...
*Έχετε βιβλία για τον Καρρά?
-Όχι... - Αχάριστη και αλητισσα για πες μου τι σου ζήτησα..!!!
*Έχετε βιβλία για τον James Bond
- Έχουμε. Ναι έχουμε!!!
*Έχετε βιβλία για τον Τσουκαλά?
-Όχι.
- ΑΑΑΑΝΝΤΕΕΕΕ ΓΕΕΕΙΙΙΑΑΑΑ! *Έχετε βιβλία για διστακτικούς? -Έχουμε..
-Να πάρω ένα?
*Έχετε βιβλία για την υψοφοβία? -Μαλιστα. Στο πάνω ράφι. -Μ@λ@κες είστε?
*Έχετε βιβλία για πάπιες?
-Έχουμε βιβλία για τα πάντα!
-Δεν θέλω για τα πάντα..για πάπιες θέλω!!!
*Γεια σας έχετε βιβλία για ναρκομανείς?
-Βεβαίως..
-Μήπως έχουν 1 ευρώ?
*Γεια σας, έχετε βιβλία για σαβουάρ βιβρ, καλούς τρόπους, κτλ?
-Βεβαίως
-Βάλτε τα στον κ@λο σας!!
*Έχετε βιβλία για την καχυποψία? -Όχι.
-Και που το ξέρω εγώ ότι λες αλήθεια?
*Έχετε βιβλία για ανώμαλους?
-Έχουμε. - Μπορώ να τα γλείψω λίγο?
*Έχετε βιβλία για ανώριμους?
-Ναι.
-Που??
-Τσα.
*Έχετε βιβλία για ανύπαντρες?
-Ναι.