Και πολύ καλά το σκέφτηκες(για το ...άλλο πρόσωπο της Βιέννης την άνοιξη)!αν δεν δεις τα μοναδικά!!(τόχω ξαναπεί στο σχετικό travel war,αλλά δεν πειράζει)πάρκα!και τους κήπους των παλατιών,το νησί!!πάρκο και την περιοχή alte donau..γύρω από τον πύργο του Δούναβη,είναι σα να έχεις δεί τη...μισή Βιέννη...ετσι πιστευω και γω. νομιζω οτι η Βιεννη τους ανοιξιατικους μηνες θα εχει ενα τελειως διαφορετικο προσωπο. θα ηθελα να την δω και μια τετοια εποχη. Τουλαχιστον θα αισθανθω οτι ειμαι σ'ενα ξενο κρατος!!
δηλαδή αν οι ορδές ήταν κινέζοι οι ρώσοι η δεν ξερω για εγω τι άλλο δεν θα σε χαλούσαν ????με χαλασαν πολύ οι ορδες των ελληνων ....
δεν μίλησε κανεις για αγροίκους και ουτε πιστευω οτι απευθύνομαι σε αγροικους...αλλα οταν βγαίνω εκτός χώρας θέλω να νοιωθω την ατμοσφαιρα και την γοητεια της καθε πόλης...και οχι να νομιζω οτι βρισκομαι στο Κολονάκι....ηταν λαθος η επιλογή μου να παω χριστουγεννα σε τοσο τουριστικό προορισμο για τους ελληνες...και αυτο λεω..αγαπητέ...δηλαδή αν οι ορδές ήταν κινέζοι οι ρώσοι η δεν ξερω για εγω τι άλλο δεν θα σε χαλούσαν ????
ας είμαστε πιο ''προσεχτικοί '' σε αυτά που γράφουμε ..δεν απευθύνεσαι σε αγρίκους αλλα σε έλληνες σαν και σενα που διάλεξαν απλά να πάνε οργανωμένα
ερση αυτο δεν είναι απόλυτο διότι τα charter που βαζουν τα πρακτορεία είναι σε (βολικές) κυρίως απογευματινες ώρες τουλαχιστον αυτό λεει η προσωπική μου εμπειρία απο ομαδικα ταξίδια ευρώπηςΤα τσαρτερ μπορει να ειναι ταλαιπωρεια, γιατι συνηθως εχουν κατι κουλες ωρες αναχωρησεις και αφιξεις συνηθως μεταμεσονυκτιες, οχι παντα βεβαια, πρεπει να ρωτησεις
1) συμφωνωΚαταρχην η επιλογη εχει να κανει με το ποσο σου αρεσει να ψαχνεις απο πριν το ταξιδι και να φτιαχνεις προγραμμα. Αν δε σου αρεσει τοτε το πρακτορειο αναλαμβανει ολα για εσενα και ξενοιαζεις. Εμενα ομως που μου αρεσει το ψαξιμο και το ξεψαχνισμα λατρευω τη διαδικασια επικαιρο να ασχολουμαι με μια περιοχη του χαρτη να βρισκω πληροφοριες και να φτιαχνω προγραμμα συμφωνα με αυτα που θελω εγω και οχι συμφωνα με το προγραμμα του πρακτορειου το οποιο βαδιζει με τη λογικη "του λιγο απο ολα". Και τι ιδιο εκανα οταν ειχα την κορη μου εξι χρονων. Ασε που θεωρω οτι χωρις πρακτορειο ηταν και πιο ευκολο για το παιδι: ηθελε να κατσει καπου παρα πανω- καθομασταν. Κουραζοταν και ηθελε να φυγουμε νωριτερα- φευγαμε.
ΣΥΜΦΩΝΩ
Επιπλεον φτιαχναμε προγραμμα σκεφτομενοι τι θα αρεσε περισσοτερο σε εκεινη, ηταν δηλαδη πιο "παιδικοκεντρικο" προγραμμα απο αυτο που θα ειχε ενα πρακτορειο. Διαλεγαμε και τα ξενοδοχεια να ειναι κεντρικα, ωστε να μας βολευουν περισσοτερο στις μετακινησεις μας και να εχουν εστιατοριο, γιατι το βραδι που γυρνουσαμε δεν ηταν για πολλα πολλα η μικρη. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.Αλλα μενατε στην ιδια πολη?
Οσον αφορα την τιμη του πρακτορειου: 800 ευρω το ατομο ειναι 2.400 και οι τρεις σας. Ενδεχομενως να πρεπει να προσθεσεις και τους φορους αεροδρομιου. Δε μας λες αν περιλαμβανονται. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Προκειται για πεντε ημερες, δηλαδη για τεσσερεις διανυκτερευσεις ( ΤΕΣΣΕΡΙΣ )η αφορουν πεντε διανυκτερευσεις; Αν θεωρησεις 200 ευρω το βραδι στην ελβετια για ενα τρικλινο για πεντε βραδιες τοτε ειναι 1000 ευρω και για τους τρεις σας και σας μενουν 1400 ευρω για να τα φατε στις πεντε ημερες. Το ζητημα ειναι τα αεροπορικα και για τους τρεις σας. ΠΕΡΣΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 1210,00. Αν το πρακτορειο εχει βαλει πτηση τσαρτερ, ρωτα αν μπορειτε να αγορασετε στην πτηση αυτη μονο τα εισιτηρια και ποσο πανε. Γιατι με τις κανονικες εταιρειες την εποχη αυτη τα εισιτηρια ειναι πια ακριβα. Τα τσαρτερ μπορει να ειναι ταλαιπωρεια, γιατι συνηθως εχουν κατι κουλες ωρες αναχωρησεις και αφιξεις συνηθως μεταμεσονυκτιες, οχι παντα βεβαια, πρεπει να ρωτησεις. Αλλα ξεκινας απο το βασικο: Εχεις ορεξη να το οργανωσεις μονος η οχι.Εδω με θελω.ΕΧΩ?? "Το εχω παιδι εξαχρονο" δεν ειναι προβλημα.εχεις δικιο γιατι περσι Νυρεμβεργη γυρνουσαμε απο το πρωι ως το βραδυ και δεν μας παραπονεθηκε καθολου