go2dbeach
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Στο χάρτη δείχνουν κοντά, αλλά είναι πάνω από 600 χλμ η απόσταση. Πλοίο για Παλαουάν από Μπορακάι δεν υπάρχει, όπως και απευθείας πτήση..θα πρέπει αναγκαστικά να πας από Σεμπού ή Μανίλα.@go2dbeach θέλω τα φώτα σου! Όπως έχω γράψει και σε άλλη ιστορία, αρχές Απριλίου έχω πλάνο για Φιλιππίνες, για ένα μήνα. Η άφιξη θα είναι Μανίλα. Θα ήθελα κατευθείαν να φύγω για Visayas από εκεί για Palawan - Coron και στο τέλος επιστροφή Μανίλα για τα βουνά και τα ρύζια και μετά επιστροφή. Με αυτή τη λογική, θέλω τη βοήθειά σου για τον προγραμματισμό της σειρά που θα επισκευτώ τα μέρη στα Visayas, ξεκινώντας από Μανίλα και καταλήγοντας Palawan. Το πλάνο είναι για Bantayan (3-4 μέρες), Bohol - Panglao (4-5 μέρες) και Boracay (4-5 μέρες). Negros δεν θα πάω. Στο Cebu δεν με τράβηξε κάτι ιδιαίτερα. Για Malapascua το σκέφτομαι, αλλά μάλλον δεν βγαίνουν οι μέρες. Και για Siquijor, αν και έχω ακούσει καλά λόγια, με τις φωτογραφίες που είδα δεν ενθουσιάστηκα.
Εγώ σκέφτομαι μόλις φτάσω Μανίλα (10 το πρωί), να πάρω πτήση για Bohol (δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν έχει μόνο για Cebu, Boracay), από Bohol να πάρω ένα combo ticket (bus + ferry) για Bantayan (δεν ξέρω καν αν υπάρχει τέτοιο combo ticket) και από εκεί να πάω Boracay με κάποιον τρόπο (ελπίζω πάλι με bus + ferry ελπίζω να αποφύγω το να πάω Mactan και να πάρω αεροπλάνο). Τώρα όσο θα είμαι Bantayan ίσως πεταχτώ και Malapascua 2 μέρες.
Εναλλακτικά σκέφτομαι από Μανίλα κατευθείαν πτήση για Cebu, από εκεί κατευθείαν Bantayan (με bus + ferry combo ticket), από Bantayan (+ Malapascua για 2 μέρες) να κανονίσω για Bohol - Panglao και από εκεί για Boracay (ελπίζοντας πάντα να αποφύγω το αεροπλάνο και να βρω combo εισιτήριο από Bohol μέχρι Boracay.
Το αεροπλάνο θέλω να το αποφύγω γιατί το θεωρώ δεσμευτικό (θέλω ελεύθερο πρόγραμμα) και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ π.χ. στο Bantayan να κλείσω εισιτήριο για Boracay 2 μέρες μετά. Οπότε προτιμώ πλοία και λεωφορεία για μετακινήσεις σε όχι πάρα πολύ μακρινές αποστάσεις. Αυτοκίνητο επίσης δεν θέλω να πάρω - μπλέξω.
Επειδή λοιπόν έχεις πάει εκεί γύρω, θα ήθελα να μου προτείνεις με ποια σιερά να πάρω σβάρνα τα νησιά ξεκινώντας από Μανίλα και καταλήγοντας Boracay και με τι μεταφορικά μέσα, από το ένα νησί στο άλλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σου απάντησα στο άλλο θέμα σχετικά με τα Βισάγιας, αλλά τώρα σκέφτομαι ίσως είναι καλύτερα το πρόγραμμα να αλλάξει ως εξής:
Πτήση από Μανίλα για Μπορακάι, από κει πτήση για Σεμπού, bus+ferry Malapascua, banca to Banayan, ferry + bus επιστροφη στο Σεμπού, (βγάζεις αεροπορικό για Puerto Princessa για 3-4 μέρες μετά) φεύγεις με το φέρυ για Μποχόλ και επιστρέφεις στο Μακταν για την πτήση σου για Παλαουάν.
Last edited by a moderator: