• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσφορές. Ευκαιρία για ένα ακόμα ταξίδι;

Viaggi

Member
Αφορμή για αυτό το θέμα στάθηκε η τελευταία προσφορά της airtickets και της κουβέντας που έγινε, αν αξίζει να κυνηγάμε τις προσφορές και αν τελικά υπάρχει όφελος. Είναι τελικά μια ευκαιρία για ένα ακόμα ταξίδι, ή μια απερισκεψία με μερικά χαμένα ευρώ;

kokoui

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Προσφορά συνεπάγεται με όφελος. Το ταξίδι θα το κανεις που θα το κανεις άρα αφού θα είναι προσφορά είσαι κερδισμένος. Τώρα αν δεν έχεις στα πλάνα ένα ταξίδι αλλά προκύψει ελεο προσφοράς τότε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ;). Τόσο απλό μου φαίνεται εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο που δεν έχω υπόψη.

Viaggi

Member
Προσωπικά περιμένω τις προσφορές για να κανονίσω το ταξίδι μου, έχω ως δεδομένο ένα τουλάχιστον ταξίδι στο εξωτερικό κάθε χρόνο, ποτέ (μέχρι τώρα) δεν έκλεισα ένα εισιτήριο επειδή βρήκα μια πολύ καλή προσφορά χωρίς να είμαι σίγουρος ότι το θέλω. Φυσικά δεν μένω μόνο στην καλή προσφορά που θα βρω για το πήγαινε κι έλα, αλλά συνεχίζω και ψάχνω τις προσφορές και για το προορισμό που έχω επιλέξει με βάση πάντα τα προσωπικά μου κριτήρια (ξενοδοχεία, μετακινήσεις, αξιοθέατα κλπ).

kokoui

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Πάνε χρόνια να ταξιδέψουμε κατακαλόκαιρο που είναι ψηλές οι τιμές. Πλέον «κυνηγώ» προσφορές. Έτσι αντί για ένα ακριβό, μπορεί να ταξιδέψω 2 και 3 φορές το χρόνο. Ακόμα και τα Χριστούγεννα που θα πάμε Λονδίνο έψαξα και βρήκα καλές τιμές.
Όταν αναφέρομαι σε προσφορές δεν εννοώ μόνο προσφορές που εξαγγέλει μια αεροπορική ή μια αλυσίδα ξενοδοχείων αλλά και χαμηλές τιμές που μπορεί να προκύψουν κόντρα στην τάση της κάθε περιόδου.

Triplover

Member
Νομίζω ότι είναι περισσότερο ψυχολογικό το κυνήγι της καλύτερης δυνατής προσφοράς και πράττοντας ορθολογικά θα έπρεπε να λαμβάνεται λιγότερο υπόψη μας. Π.χ. κλείνω εισιτήρια για ταξίδι μίας βδομάδας στο Λονδίνο. Το ένα εισιτήριο είναι στα 80 και το άλλο στα 50. Στατιστικά είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για 30 ευρώ στα 500 τουλάχιστον που θα μας χρειαστούν. Οι προσφορές των αεροπορικών, όπως και οι υπόλοιπες προσφορές, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι είναι μελετημένες ενέργειες στα πλαίσια του μάρκετιγκ προκειμένου να πιέσουν ψυχολογικά τον καταναλωτή για να αγοράσει το προϊόν. Οπότε προσωπικά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις προσφορές και να συνειδητοποιήσουμε ότι, στην ουσία και μιλώντας πάντα για κοντινά ταξίδια, το κέρδος είναι συνήθως ένα αμυδρό μέρος του συνολικού κόστους ταξιδιού.

paefstra

Member
Με τα 30 ευρώ κέρδος σε κάθε εισιτήριο έκλεισα περισυ ένα εισιτήριο μετάβασης για Ιταλία με μίλια 32 ευρώ και ένα από Ιταλία με Volotea 5 ευρώ. Δεν είναι μόνο ψυχολογικό λοιπόν το κέρδος. Κλείνοντας και ξενοδοχείο νωρίτερα στο ένα ταξίδι (αφού οι προσφορές βγαίνουν πολλούς μήνες πριν) Εξοικονομώ χρήματα για το ξενοδοχείο στο δεύτερο μίνι ταξίδι. Συνεπώς κάνω δυο αποδράσεις αντι για μια. Εννοείται ότι μένουμε εντός του ταξιδιωτικού κουμπαρά και πιστοί στη λίστα των προορισμών που θελουμε κάποτε να δούμε.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Τις προσφορές περισσότερο τις κοιτάζω για τους προορισμούς που θα ήθελα να ταξιδέψω (ίσως όχι άμεσα) για να έχω μια ιδέα για το επίπεδο των τιμών που παίζουν. Πολλές εταιρίες διαφημίζουν "προσφορές" ενώ οι τιμές που δίνουν είναι οι "κανονικές" ή ελάχιστα φθηνότερες από τις "κανονικές". Έτσι, όταν τελικά καταλήξω σε ένα προορισμό, πάνω-κάτω να έχω μια σχετική εικόνα για την τιμή. π.χ. 500 ευρώ για ΝΥ δεν είναι προσφορά.

Μέχρι τώρα δεν έχω κλείσει κάποια εισιτήρια για προορισμό που δεν θα σκόπευα να πάω λόγω προσφορών. Αντίθετα, μου έχει τύχει να κλείσω εισιτήρια και μετά από κάποιο καιρό να βγει προσφορά (για τις ίδιες ημερομηνίες) και με σημαντική διαφορά στην τιμή. Από εκεί έμαθα τον χρυσό κανόνα: δεν ξανακοιτάζεις τις τιμές, άπαξ και κάνεις την κράτηση. :haha:

Όπως λέει και ο Triplover (προσωπική άποψη, με την οποία συμφωνώ) το να γλιτώσεις 20-30 ευρώ (τα οποία πιθανόν να τα ξαναδώσεις για να πάρεις και βαλίτσα) σε σχέση με το συνολικό κόστος του ταξιδιού δεν κάνουν ιδιαίτερη διαφορά. Τουλάχιστον αν δεν έχεις άτομα να σε φιλοξενήσουν κλπ.

Last edited:

Viaggi

Member
Εκτός από τα αεροπορικά, φέτος είχα μόνο από αυτά όφελος 110€ εκμεταλλευόμενος τα 5 ευρα της Volotea έναντι των 120€ της Aegean στο Βενετία - Αθήνα, είχα ακόμα 10€ από προσφορά στο πάρκινγκ, 20€ από προσφορά της trenitalia, 80€ έκπτωση από το genius της booking. 220€ όλα μαζί δηλαδή. Αποφεύγοντας και τις τουριστικές παγίδες μπορούμε άνετα να εξοικονομήσουμε και επιπλέον χρήματα που όλα μαζί φτάνουν για το ξενοδοχείο σ'ένα δεύτερο μίνι ταξίδι όπως εύστοχα επισήμανε η paefstra.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Είναι τελικά μια ευκαιρία για ένα ακόμα ταξίδι, ή μια απερισκεψία με μερικά χαμένα ευρώ;
Θα δωσω μια αιρετικη απαντηση.
Τι χρησιμευει αυτο το θεμα? Θα απαντησει ποτε κανεις το 2ο σε αυτή την ερωτηση? Ταξιδιωτικο φορουμ είμαστε. Γιατι δηλ ποσταρουμε τις προσφορες? Για να κανουμε φιλοσοφικη συζητηση? Εντελως ρητορικη η ερωτησηκ θα παραθεσει ο καθενας τα δικά του. Φυσικα κ μια Ρωμη με 20Ε πηγαινε-ελα δεν ειναι ποτε απερισκεψια, αντιθετα οσοι το εκαναν ημερησιο μαζεψαν like σωρηδον. Κ το δικο μου.
Δεν θελω να μειωσω προσωπικα κανενα ούτε κ το θεμα. Γνωμη ειπα, να ζεστανω τα αιματα. Οτι δηλ το θεμα ειναι junk.

Triplover

Member
Γιατι δηλ ποσταρουμε τις προσφορες?
Πρώτον, γιατί έχουμε το μικρόβιο του ταξιδιώτη και του κυνηγού της προσφοράς και λειτουργούμε ενστικτωδώς. Γιατί θέλουμε να πετύχουμε την χαμηλότερη τιμή, ασχέτως αν τα 10 ευρώ είναι ένα πολύ μικρό μέρος του κόστους του ταξιδιού.

Δεύτερον, για μακρινούς προορισμούς μια προσφορά μπορεί να είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Πχ σε ενα μακρινό ταξίδι τα 150-200 ευρώ είναι πιθανόν για κάποιους το 1/3 με 1/4 του μηνιαίου εισοδήματος.

Τρίτον, κάποιες προσφορές μπορεί να είναι τόσο ελκυστικές που να αξίζει ακόμα και ορθολογικά να μπούμε στη διαδικασία "μιας ημερήσιας στη Ρώμη με συνολικό μπάτζετ 50 ευρώ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σωστος. Συμφωνω απολυτα. Η ερωτηση του θεματος ειναι ρητορικη δηλ? Η οχι? Να μπω σε αυτό το θεμα να διαβασω τι ακριβως? Τι ειναι οι προσφορες κ γιατι τις βαζουμε? Δεν βαζετε καλυτερα καμια για να φυγουμε μια ωρα αρχιτερα...

paefstra

Member
Τρίτον, κάποιες προσφορές μπορεί να είναι τόσο ελκυστικές που να αξίζει ακόμα και ορθολογικά να μπούμε στη διαδικασία "μιας ημερήσιας στη Ρώμη με συνολικό μπάτζετ 50 ευρώ.
Έχω βγάλει ΠΣΚ με συνολικό budget διαμονή και αεροπορικά 60-100 ευρώ, όχι ημερήσιες .... Ε δε θα κάτσω να το ψειρισω, σε ταξιδιωτικό φόρουμ εννοείται ότι δεν είναι θέμα επιβίωσης τα ποσά κάτω από 100 ευρώ.
Που είναι εκείνο το ωραίο θέμα που είχε ανοίξει κάποτε με τα πιο φτηνά ταξίδια που είχαμε κάνει; έχουμε πολύ υλικό τελευταία :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα