• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσοχή οι Ένστολοι με τα δέλτια ταυτότητας τους-δεν ισχύει στην Τουρκία

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα πιο πολύ να ενημερώσω όσες/όσους ένστολους φίλους διαβάζουν το θέμα να προσέξουν ότι το νέο δελτίο ταυτότητας- σε μορφή πιστοτικής κάρτας με ενσωματωμένο τσιπάκι δεν αποτελεί έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο αν και τα στοιχεία μας είναι με λατινικούς χαρακτήρες στην Τουρκία. Δυστηχώς, το διαπίστωσα πολύ αργά. Αν και στο Ελ. Βενιζέλος περάσαμε χώρις κανένα πρόβλημα φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη στο διαβατηριακο έλεγχο μας είπαν ότι δεν είναι δεκτή η συγκεκριμένη ταυτότητα...με αποτέλεσμα να μείνουμε 12 ωρες στο διεθνές αεροδρομιο της Κων/πολης μέχρι την επόμενη πτήση για Αθήνα που σημειωτέον είχε και καθυστέρηση. Η ταλαιπωρία μας ήταν απερίγραπτη πραγματικά! Χωρίς τις ταυτότητες μας και χωρίς αποσκεύες μείναμε εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο και χωρίς ενημέρωση καθώς τα αγγλικά των εκεί αστυνομικών και υπαλλήλων του αεροδρομιού ήταν φτωχά έως μηδαμινά. Κυριολεκτικά λιώσαμε 12 ώρες στις καρέκλες και τα νεύρα μας κυριολεκτικά κρέμασαν. Αυτό που θα ήθελα τέλος να σημειώσω είναι ότι το συγκεκριμένο 4-ήμερο ταξίδι στην Πόλη ήταν από οργανωμένο γραφείο ταξιδίων το οποίο μας παραπληροφόρησε για τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα και μας είχε διαβεβαιωσει ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με τις συγκεκριμένες ταυτότητες εφόσον έχουν λατινικούς χαρακτήρες. Η επικοινωνία με το γραφείο την επόμενη μέρα βεβαια ήταν το κερασακι στην τούρτα, καθώς μας ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούμαστε καμία επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΤ. Αλλά ένεκα της καλής τους διάθεσης θα μας επιστρεψουν το μισό ποσό. Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά αν κάποιος φίλος το γνωρίζει ας με ενημερώσει.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
προ διετιας ισως και νωριτερα, ειχε ερθει ενα εγγραφο απο το αρχηγειο αναφορικα με υποχρεωτικη εκδοση διαβατηριου για την αλλοδαπη.
ειδικα για τουρκια θελει και περαιτερω εγκριση,
οι νεες ταυτοτητες στις οποιες αναφερεσε ποτε κυκλοφορησαν για στρατιωτικους?

Η ημερομηνία έκδοσης της ταυτότητας στην οποία αναφέρομαι είναι Μαιος του 2010. Είναι τύπου πιστωτικής καρτας με τσιπακι και φωτογραφία επάνω τυπωμένη. Όσο για την περαιτέρω έγκριση έχω την εντύπωση ότι για 4 ρημάδες μέρες στην Πόλη δεν σκέφτηκα ότι χρειάζεται και έγκριση απο τον Αρχηγό. Άλλωστε αυτό είναι καθαρά θέμα υπηρεσιακό και όχι της συναλλαγής μου με το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο. Πιστευω ότι το γραφείο όφειλε να μας ενημερώσει ορθά όσον αφορά τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα. Το θέμα της επιστροφής των χρημάτων είναι ακόμη ρευστό αν και δεν φαντάζομαι ότι μπορώ να βγάλω άκρη με δαυτους.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
μαλλον εισαι νεα...ταξιδι εξωτερικου και δη Τουρκια χωρις εγκριση????

λαθος...στο υπ αριθμον "4" προσον θα σουβαζα 7αρακι:bleh::bleh:

Ας μου βάλει τα χρήματα ο "μάστορας" στο λογαριασμό μου κι ας πάρω και το 3 του Τριανταφυλλίδη... Δυστηχώς, ζούμε στην Ελλάδα όπου η αξιοπιστία ενός γραφείου τόσο γνωστου αξιολογείται όσο ένας ψωρομισθός δικός μου- τόσο μου κόστισε το εν λόγω πακέτο- οπότε ίδωμεν....

dmdoc

Member
μαλλον εισαι νεα...ταξιδι εξωτερικου και δη Τουρκια χωρις εγκριση????

λαθος...στο υπ αριθμον "4" προσον θα σουβαζα 7αρακι:bleh::bleh:

Αν εδώ που βρίσκομαι,ζητούσαν οι πάσης φύσεως ένστολοι έγκριση για το μπες-βγες σε Τουρκία και Βουλγαρία...τότε φέξε μου και γλίστρησα...

Κάτι που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι το πρόβλημα σαφώς και δεν είναι με την υπηρεσία μου στην οποία ανάφερα στην αιτηση αδειας που θα μεταβώ και πότε, αλλά στην συμπεριφορά του γραφείου και στο τι δικαιωματα έχω σαν καταναλωτης που παραπλανήθηκε.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν νομίζω να παραπλανήθηκες.
Τα ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν ρητά ότι την ευθύνη των ταξιδιωτικών εγγράφων ( διαβατήρια, βίζες κλπ ) έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι πελάτες.
Όφειλες να ενημερωθείς από την υπηρεσία σου αν μπορείς να ταξιδέψεις στην Τουρκία με το συγκεκριμένο έγγραφο.
Το πρακτορείο θα ευθυνόταν αν οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες που σου πούλησε ( που δεν συμπελαμβάνουν έκδοση διαβατήριου ή βίζας που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται στην Τουρκία) δεν ήταν αυτές που πλήρωσες.
Νομίζω ότι έκανε μια πολύ καλή κίνηση που σου επέστρεψε το μισό ποσό, κάτι που δεν είχε καμία υποχρέωση να κάνει.

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Κάτι που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι το πρόβλημα σαφώς και δεν είναι με την υπηρεσία μου στην οποία ανάφερα στην αιτηση αδειας που θα μεταβώ και πότε, αλλά στην συμπεριφορά του γραφείου και στο τι δικαιωματα έχω σαν καταναλωτης που παραπλανήθηκε.
Αλεξάνδρα, γιατί θεωρείς ότι παραπλανήθηκες ? Δεν έχεις εσύ, σαν ενστολος Δημόσιος Υπάλληλος, υποχρέωση να ξέρεις τις υποχρεώσεις σου και τα δικαιώματα σου? Δεν ώφειλες να γνωρίζεις τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την φύση του Επαγγέλματος σου ? Καμμιά μπεμπέκα είσε ?
Σίγουρα λες <γαμότο γιατί δεν μου το είπε κάποιος, να γλιτώσω την ταλαιπωρία?>. Αλλά όχι και τόση φασαρία ....
Παλιαότερα για να ξέρεις, απαγορευόταν τελείως να πας Τουρκία.
Φιλικά ε?

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για ότι "κακό" μας συμβαίνει πάντα φταίει κάποιος άλλος? Εμείς δεν φταίμε ποτέ?

Αυτό που θα ήθελα να πω γιατί διαβάζω σχόλια που είναι πολύ μακρυά απο την πραγματικότητα είναι το εξής: δεν μου διοργάνωσε την εκδρομή η υπηρεσία μου αλλά το συγκεκριμένο γραφείο, όταν ρώτησα τον υπάλληλο αν κάνει η συγκεκριμένη ταυτότητα με διαβεβαιωσε οτι φυσικά και κάνει εφόσον έχει λατινικους χαρακτήρες, και εφόσον είμαι απο την φύση μου καλοπροαιρετη δεν είχα λόγο να μην τον πιστέψω, άλλωστε η δουλεια του ειναι αυτή να οργανώνει εκδρομές και να γνωρίζει τι ταξιδιωτικά έγγραφα απαιτούνται. Προφανώς όμως έχουμε μάθει να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας αλλά να μεταθέτουμε τις ευθυνες σε τρίτους. Οπότε αγαπητή δεν φταίει η υπηρεσία μου ή εγώ για τον ερασιτεχνισμό κάποιον. Τουλάχιστον να μου δώσει τα χρήματα μου και ας παει στα κομμάτια η ταλαιπωρία μας.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
για τα μελλοντικα σου ταξιδια θα πρεπει να ξερεις οτι
κανεις αναφορα ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ προς τη Μοναδα σου ζητωντας να μεταβεις στο προορισμο σου.
Αν ειναι για ευρωπαικη χωρα σου εκδιδεται το σχετικο εγγραφο υπογεγραμενο απο το Διοικητη της Μοναδος σου.
Για μη ευρωπαικη χωρα η αναφορα διαβιβαζεται στο Γενικο επιτελειο και σε 15 ημερες περιπου σου ερχεται το σχετικο εγγραφο.
και στις δυο περιπτωσεις περνας απο το Γρ, Ασφαλειας οπου σου δινονται "οδηγιες" καθως και το τηλεφωνο του στρατιωτικου ακολουθου κινητο και σταθερο για οποιοδηποτε προβλημα σου παρουσιασθει.
με την αφιξη σου στη χωρα προορισμου πρεπει να επικοινωνησεις με τον ακολουθο. το τελευταιο εγω δε το πραττω αλλα τα υπολοιπα ειναι απαραιτητα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom