panlek30
Member
Σωστή εντύπωση σου έδωσε.Το Πόρτο γιατί είναι προορισμός ρημάδι; Εντελώς διαφορετική εντύπωση μου εδωσε
Σωστή εντύπωση σου έδωσε.Το Πόρτο γιατί είναι προορισμός ρημάδι; Εντελώς διαφορετική εντύπωση μου εδωσε
Προσυπογραφω για Γεωργία (και Τυφλιδα και Κουτάισι).Επίσης αν θεωρήσουμε και τον Καύκασο Ευρώπη, σίγουρα Τυφλίδα και Γερεβάν. Εμπειρίες! Γεωργία έχω ήδη πάει δύο φορές και δεν την χορταίνω. Το Κουτάισι ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο σε αυτό που θες, ενώ μισή ώρα έξω είναι και το Τσκαλτούμπο, φημισμένη λουτρόπολη επί ΕΣΣΔ, όπου στην παρούσα φάση μπορείς να δεις πλήθος από εγκαταλελειμμένα σανατόρια (σε καμία περίπτωση μη μπείτε μόνοι σε κανένα από αυτά, υπάρχουν μισογκρεμισμένα σημεία και καλό είναι να τα επισκεφτείτε με το φως της ημέρας. Εγώ είχα κάνει μια έρευνα πριν και είχαμε μπει σε σχετικά ασφαλή κτίρια).
Κι εμένα το κέρμα μου πάει στο Κουταίσι. Hiddem gem θα το χαρακτήριζα μαζί με την πέριξ περιοχή.Προσυπογραφω για Γεωργία (και Τυφλιδα και Κουτάισι).
Η Μπογοτά δεν μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, σχεδόν ό,τι ιστορικό κτίριο είχε κάηκε στο Bogotazo (Bogotazo - Wikipedia). Είναι μια "αντικειμενικά" άσχημη πόλη. Ατημέλητη ναι, όμορφη όχι. Όμορφα ατημέλητη ήταν το Κίτο (το ιστορικό του κέντρο) αλλά έγινε gentrified κι αυτό. Για μένα στην κατηγορία που σου αρέσει είναι η Πόλη των Πόλεων, το Μέξικο Σίτυ, αλλά σαν την Αβάνα δεν έχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, μιλάμε για απίθανη περίπτωση πόλης.Είναι μια πανέμορφη πόλη που απλά έχει αφήσει τα σημάδια του χρόνου (ηθελημένα ή οχι) εμφανή πάνω της. Αυτό προσωπικά κάτι μου τσιγκλάει μέσα μου κ την κάνει γοητευτική τα ματια μου. Σα να κανω ενα ταξιδι στο χρονο. Για τον ίδιο λόγο αγαπώ την Κωνσταντινούπολη. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω θα μου αρέσει η Αβάνα και η Μποκοτά(?). Δεν έχει να κάνει με κάποια λαγνεια στην πλεμπα, ασχήμια, φτώχεια κτλ.
Πήγα φέτος Τίρανα και πολύ μου άρεσαν! Σίγουρα περισσότερο από τις άλλες Βαλκανικές πόλεις που έχω πάει. Αρκετό πράσινο, ποδηλατόδρομοι, νέα και μοντέρνα κτίρια δίπλα στα παλιά. Αυτό έδινε ωραία νότα κατ'εμέ. Η πυραμίδα ήταν κλειστή και περιφραγμένη, με εργοτάξια εντός. Την εκμοντερνίζουν. Γενικά υπήρχε ένας οικοδομικός οργασμός και μια τάση για ανάπτυξη.Τα Τίρανα είναι ένας τέτοιο προορισμός. Όχι ακριβώς ρημάδι, αλλά έχει πχ μια μποέμ γειτονιά, Έχει κτήρια απομεινάρια σοσιαλισμού, έχει μια Πυραμίδα πχ και κάτι αλλα κτήρια διαφορετικής -μπρουταλιστικης- αισθητικής και λίγο πιο πέρα τον Καστριώτη έφιππο.
View attachment 415524
Άλλη τέτοια πόλη είναι η Πρίστινα με το πλέον μπρουταλιστικό κτήριο- τη βιβλιοθήκη με τα συρματοπλέγματα.
Δε ξέρω αν έχεις πάει στο Βίλνιους. Εγώ το επισκέφτηκα το 2012, ίσως να έχει αλλάξει από τότε. Και η Ρίγα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Δεν παω καλοκαιρι φυσικα!..... αλλά καμία σχέση ! και θα με θυμηθείς ! ήμουν εκεί το 2009εκτός και αν από τότε έχουν αλλάξει οι συνθήκες άρδην !