Περιεχόμενα
Αν κάποιος μας ρωτούσε (και τη σύζυγο εννοώ), που θα θέλαμε να μείνουμε αν είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε οποιοδήποτε τόπο στον κόσμο, η απάντηση θα ήταν πολύ απλή: Πέντε μήνες το χρόνο στη Φολέγανδρο (τους "καλοκαιρινούς") και πέντε μήνες στην Πράγα. Δε βγαίνει ο λογαριασμός; Είναι και οι δυο μήνες που θα ταξιδεύουμε. Σίγουρα, αυτή η απάντηση παραμένει υπό αίρεση μέχρι να γυρίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο. Δε θα μας πάρει πολύ. Με πρόχειρους υπολογισμούς και με τους ρυθμούς που ταξιδεύουμε, θέλουμε μόλις 150 χρονάκια ακόμη. Ας επανέλθω όμως στο θέμα μας, γιατί δεν είναι και δύσκολο να παρεκτραπώ και να γράφω άλλα αντί άλλων. Ό,τι και να πω (ή να γράψω) για την πόλη αυτή, θα είναι πραγματικά πολύ λίγο. Είναι απόλυτα μαγευτική. Μια πόλη, που από την πρώτη στιγμή, με κέρδισε. Όχι, δεν με κέρδισε απλά. Μπήκε στο πετσί μου και ενθουσίασε τις αισθήσεις μου. Μάγεψε το μυαλό μου και με ταξίδεψε πολύ περισσότερο από τα χιλιόμετρα της απόστασης Αθήνα-Πράγα. Η αίσθηση που αποκόμισα αυτές τις τέσσερις μέρες από την πόλη (και μία επιπλέον στο Carlovy Vary) δε νομίζω ότι μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα κείμενο, αλλά θα προσπαθήσω ...
Attachments
-
117,4 KB Προβολές: 247