• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τσεχική Δημοκρατία Πράγα Καλοκαίρι 2010!

astrah

Member
Επόμενο Ταξίδι
ταξίδι να'νε κ οπου να'νε
Ταξίδι-Όνειρο
το γυρο του κοσμου!
+1 για το Τσεσκυ Κρουμλόφ αλλα και το καρλοβιβαρι καλο.το πρωτο ειναι ποιο φυσικο θα ελεγα ενω το δευτερο ποιο τουριστικο. με ωραια κτιρια σαν τουρτες.
Μαυρο θεατρο ειχαμε παει σε αυτην την παρασταση Contact | Wow Show Prague

αλλη πρόταση για διαδρομή ειναι αν θα πας μονο μια μερα στο καστρο να ξεκινησεις νωρις... και... παίρνεις το τραμ 22 και κατεβαίνεις οχι εκει που θα κατεβουν οι περισσότεροι αλλα παραπάνω στο μοναστηρι στραχοφ .... αριστερά του υπάρχει και ένα μουσείο με μινιατούρες. βγαινες απο εκει και συνεχίζεις προς τα κατω. φτάνεις στο λορετο (εδω να μπεις). συνεχίζεις και φτάνεις στην μεγάλη πλατεία μπροστά στο Χρατσανι(καστρο) 12 το μεσημέρι(ΝΟΜΙΖΩ) εχει την αλλαγη της φρουρας με συνοδεία μπαντας(εαν θελεις να το παρακολουθησεις παρε θεση νωρις. συνεχιζεις στο εσωτερικο του καστρου και αφου περασεις την εσωτερικη αυλη βλεπεις να ορθωνετε μπροστα σου ο Αγιος βιτος εδω θα μπεις μονο και μονο για τα βιτρο.(εγω ημουν στην ουρα κανενα μισαωρο) τελος συνεχιζεις την κατευθηνση προς τα κατω επιλεγεις εαν και που θα μπεις βασιλικό ανάκτορο(να μπεις) μονή άγιου γεωργιου δρομάκι των αλχημιστών(το οποιο οντως δεν ειναι τιποτα σημαντικό)φτανεις στην εισοδο .εδω τωρα επιλεγεις η συνεχιζεις η φευγεις. εγω συνεχισα και γυρισα παλι προς τα πανω κανοντας δεξια και παιρνοντας απο τους κηπους του παλατιου . οταν φτασεις και παλι στην πλατεια μπορεις να κατεβεις απο εκει μετα ποδια στο μικρο μερος και την γεφυρα του καρολου εχοντας και φοβερη θεα μεσα σε ολα τα αλλα. στον δρομο σου θα βρεις και την εκκλησια του αγιου Νικολαου.

εαν εχεις χρονο και ο ζωωλογικος κηπος της πραγας αξιζει μια επισκεψη

helstar

Member
Το Karlstejn ειναι πολυ ομορφο,αν και δεν ειμαι και πολυ αντικειμενικος μιας και εχω κολλημα με τα καστρα.Ανεβαίνοντας προς το καστρο,στο χωριο θυμάμαι ειχαμε χτυπησει γουρουνοπουλο στη σουβλα...πολυ φαι λεμε!Υπαρχει επισης και αλλο ενα καστρο το Hluboka κοντα σχετικα στο Cesky Krumlov,αλλου στυλ,πιο φανταχτερο και πλουσιο και εισοδο μονο με ξεναγο.Και ενα ακομα ανατολικα στην εθνικη προς Μπρατισλαβα το Sternberg ιδιωτικο μεν αλλα προσβασιμο εν μερει.
Το Cesky Krumlov το ερωτευεσαι.Πιο δυνατες αναμνησεις εχω απο εκει παρα απο την Πραγα,χωρις να εχει κατι χτυπητο να δεις.Ειναι το συνολο,η ατμοσφαιρα

xrisa

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
Επανέρχομαι για το Τσέσκυ Κρουμλόφ. Είμασταν πέρσυ το καλοκαίρι. Δεν θέλω να σε προετοιμάσω για αυτό που θα δεις αλλά θα σου αρέσει είμαι 1000% σίγουρη. Μπορείς να πας με λεωφορείο. Θα βγάλεις εισητήρια στο σταθμό Florence αν θυμάμαι καλά, που είναι δίπλα από την ομόνυμη στάση μετρό. Αλλά βγάλε την προηγούμενη μέρα εισητήρια και με επιστροφή για σιγουριά. Πέρα από την όλη ομορφιά, περνάει μέσα από το χωριό ένα ποτάμι όπου κάνουν rafting. Καθίστε για μπύρα,καφέ, φαγητό δίπλα στο ποτάμι και ξεκαρδιστείτε στα γέλια με τις φάσεις που θα βλέπετε. Στο κάστρο που έχει θα κάνετε ένα κουράγιο να ανεβείτε γιατί η θέα θα σας αποζημιώσει. Κατεβαίνοντας στην έξοδο του κάστρου να φάτε πατάτες τηγανητές σε χωνάκι χαρτιου - απλά τέλειες.

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Αχ τετοια να ακούω και να τρελαίνομαι!! Και να γράφω στη λίστα μου...γουρουνόπουλο, πατατες σε χωνάκι....μπύραααααααααααααα!!!!Νομίζω περίπου το χω το πρόγραμμα στο μυαλό μου!!! Μιας και το κάστρο είναι ανοιχτό Κυριακές!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αχ τετοια να ακούω και να τρελαίνομαι!! Και να γράφω στη λίστα μου...γουρουνόπουλο, πατατες σε χωνάκι....μπύραααααααααααααα!!!!Νομίζω περίπου το χω το πρόγραμμα στο μυαλό μου!!! Μιας και το κάστρο είναι ανοιχτό Κυριακές!!
Το κάστρο είναι ανοικτό την Κυριακή, αλλά προσοχή γιατί ο καθεδρικός του Αγ. Βίτου ανήγει στις 13:00 τις Κυριακές (αν σας ενδιαφέρει να μπείτε μέσα).

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Το κάστρο είναι ανοικτό την Κυριακή, αλλά προσοχή γιατί ο καθεδρικός του Αγ. Βίτου ανήγει στις 13:00 τις Κυριακές (αν σας ενδιαφέρει να μπείτε μέσα).
Ναι φυσικά και με ενδιαφέρει να μπω μέσα!!! και καλά που μου το είπες! Στα υπόλοιπα μοναστήρια που έχει εκεί δεν πιστευω να έχουμε πρόβλημα. Μοναστήρια είναι...ε??? Αχ γιατί από τη μία και μετά....???

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι φυσικά και με ενδιαφέρει να μπω μέσα!!! και καλά που μου το είπες! Στα υπόλοιπα μοναστήρια που έχει εκεί δεν πιστευω να έχουμε πρόβλημα. Μοναστήρια είναι...ε??? Αχ γιατί από τη μία και μετά....???
Μέσα στο κάστρο Μοναστήρια? Κάτι έχεις μπλέξει.

Ουδείς χριστιανικός ναός που λειτουργεί ως τέτοιος (δηλαδή οι περισσότεροι) οπουδήποτε στον κόσμο δεν είναι ανοικτός για τουριστική επίσκεψη Κυριακή πρωί.

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Μέσα στο κάστρο Μοναστήρια? Κάτι έχεις μπλέξει.

Ουδείς χριστιανικός ναός που λειτουργεί ως τέτοιος (δηλαδή οι περισσότεροι) οπουδήποτε στον κόσμο δεν είναι ανοικτός για τουριστική επίσκεψη Κυριακή πρωί.
Όχι, όχι!!! Δεν εννοώ φυσικά μέσα στο κάστρο! Εγώ δεν το εξήγησα σωστά!! Όταν λέω εκεί...εννοώ στην περιοχή! Στο Μικρό Μέρος. Το μοναστήρι της Λορέτα και του Strahov!! Δεν μπορώ να πάω Κυριάκή με άλλα λόγια! Να πάω Δευτέρα οπότε!?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όχι, όχι!!! Δεν εννοώ φυσικά μέσα στο κάστρο! Εγώ δεν το εξήγησα σωστά!! Όταν λέω εκεί...εννοώ στην περιοχή! Στο Μικρό Μέρος. Το μοναστήρι της Λορέτα και του Strahov!! Δεν μπορώ να πάω Κυριάκή με άλλα λόγια! Να πάω Δευτέρα οπότε!?
Μπορείς να πας και Κυριακή. Απλά μέχρι τη 1 κάνε άλλα πράγματα (μουσεία, βόλτες...)

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Μπορείς να πας και Κυριακή. Απλά μέχρι τη 1 κάνε άλλα πράγματα (μουσεία, βόλτες...)
Κατάλαβα...Απλά έλεγα να πηγαίναμε σχετικά νωρίς το πρωί, να περπατούσαμε τη γέφυρα και μετά να πηγαίναμε κατά το κάστρο...να μπούμε μέσα...να περιπλανηθούμε...από ό,τι μου είπαν υπάρχει μικρό και μεγάλο εισητήριο, για να δεις ένα μέρος του κάστρου ή όλο, αντίστοιχα. Σκέφτομαι να πάρω το μικρό. Λογικά σιγά σιγά θα περάσει και η ώρα για να δω και τα υπόλοιπα, μετά τη μία...φαντάζομαι! Απλά για Δευτέρα έλεγα να πάω προς Τσέσκυ Κρούμλοφ. Μήπως να το κάνω ανάποδα; Να πάω Κυριακή Τσέσκυ και Δευτέρα στο Κάστρο; Αλλά έλεγα καλύτερα για Κυριακή, μιας και Δευτέρα θα είναι η τελευταία μου μέρα στην Πράγα, μην δε προλάβω να δω κάτι στο Μικρό Μέρος και θέλω να ξαναπάω! Σε πρηξα, σόρρυ!

stavrosm

Member
Η Πραγα επισης εχει και εναν καταπληκτικο ζωολογικο κηπο οπου το περιπτερο της Ινδονησιας εχει δικο του μικροκλιμα μεσα και γενικως ο κηπος ειναι τεραστιος και επισης, καλη εμπειρια ειναι να δειτε και εναν αγωνα χοκευ επι παγου απο σεπτεμβριο και μετα στην Ο2 Arena.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom