• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τσεχική Δημοκρατία Πράγα Καλοκαίρι 2010!

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα!
Θα ήθελα τα φώτα σας!!!! Στις 28 Αυγούστου μέχρι τις 31 Αυγούστου θα είμαι στην όμορφη Πράγα (σαν ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Βερολίνου και Βιέννης-θα σας ρωτήσω και για Βιέννη αλλά αργότερα!;))
Διαβάζοντας κάποια πολύ αναλυτικά post εδώ μέσα αλλά και κάποιυς τουριστικούς οδηγούς και γενικά περισυλλέγοντας πληροφορίες....έχω στο μυαλό μου ένα γενικό πλάνο...και θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών σας!!! Η πρώτη μέρα θα είναι από ταξίδι (θα φτάσουμε με τρένο από Βερολίνο) όποτε μιας και θα μένουμε στην παλιά πόλη λέω να περιπλανηθούμε κατά κει. Να δούμε το περίφημο ρολόι, την εκκλησία, την εβραϊκή συνοικία (αν έχουμε διάθεση) και γενικά να προσανατολιστούμε λιγάκι, να περπατήσουμε στην Parizska, να χαζέψουμε τις άπιαστες βιτρίνες...να εντοπίσουμε που έχει παραστάσεις μαύρου θεάτρου για αργότερα...το laterna magica και τα άλλα μαγαζιά που πρότεινε ο αναλυτικότατος φίλος traveler και γενικά κάπως έτσι να μας παέι...Ποιά είναι η στοιχειωμένη εκκλησία της παλιάς πόλης;:roll:
Τη δεύτερη μέρα λέω να επισκεφτούμε τη mala strana και την Καστρούπολη και λογικά να το κάνουμε από νωρίς σχετικά να μην πεσουμε με μεγάλο μπούγιο ε? Τα σημεία που έχω μαρκάρει να μην χάσω στη συγκεκριμένη πλευρά της πόλης είναι φυσικά το κάστρο, το μοναστήρι της Λορέτας και αυτό του Strahov, όπως επίσης και μία απομίμηση του πύργου του Άιφελ? το...petrin tower? Το "σοκάκι των αλχημιστών" απ' ότι κατάλαβα είναι στο χώρο του κάστρου; Εκεί διάβασα πως υπάρχει μία γενική είσοδος 300 κορώνες για όλο το χώρο του μουσείου και σκεφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο. Γενικά πάντος το μεγαλύτερο μέρος της μέρας θα φύγει εκεί...Για βράδυ...θα δούμε!!!!
Την τρίτη μέρα...η αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου κάποια εκδρομή προς ΚάρλοΒιβάρι...αλλά δεν έχω καθόλου πληροφορίες πάνω σε αυτό...όπως επίσης και την πιθανότητα να πάρουμε κανά ποταμόπλοιο για βόλτα στο ποτάμι ή κάτι τέτοιο...
Γενικά κάπως έτσι τα χω στο μυαλό μου...αλλά ακόμη θέλει ψάξιμο! Είμαι ανοιχτή σε αλλαγές, σε διορθώσεις...σε παρατηρήσεις...!!! Στηρίζομαι σε σας και στη βοήθειά σας! Θέλω να δω τα πάντα!! Να μην χάσω τίποτα!! Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ!!! Περιμένω σχόλια με αγωνία!:p

xrisa

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
Η συντριπτική πλειοψηφία προτείνει Τσεσκυ Κρουμλόφ και όχι Κάρλοβι Βάρυ.

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Τσεσκυ Κρουμλόφ??? 170 km απο Πράγα διαβάζω πως είναι...Και εκει πας με λεωφορείο να υποθέσω; Το προτείνεις δηλαδή αντί για Κάρλο ε? Κατά άλλα...κάποια άλλη παρατήρηση;

helstar

Member
Εννοειται Cesky Krumlov δαγκωτο.Νοικιασε αυτοκινητο για να περιπλανηθεις και στον εθνικο δρυμο εκει κοντα θα σου προτεινα ,και να δεις και μερικα καστρακια ενδιαμεσα αν σε ενδιαφερουν.Σε δυο μερες τα χοντρα χοντρα αξιοθεατα τα βλεπεις στην Πραγα.Εξω απο την Καστρουπολη,στα ορια της,αλλα στον ιδιο λοφισκο υπαρχει ενα μοναστηρι με μια εκπληκτικη βιβλιοθηκη(οχι για να διαβασεις.....).Η εβραικη συνοικια δεν ειναι κατι σπουδαιο παντα προσωπικα μιλωντας.Και μια απλη βαρκαδα στον Βλταβα μου ειχε αφησει ωραιες εντυπωσεις.Α και κατι αλλο,βρες τοπικη κουζινα και δοκιμαζε οτι δεν καταλαβαινεις τι ειναι!Ειχα παθει σοκ με το φαγητο!Το σοκακι των αλχημιστων ειναι στην καστρουπολη,πολυ υπερτιμημενο και με 15 ευρω εισοδο αν θυμαμαι καλα τη μετατροπη.Ολα τα λεφτα ειναι βεβαια ο St.Vitus εκει

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Αλήθεια; Ώστε έχει καλό φαγητό ε? Σε γενικές γραμμές μου παν πως είναι σχετικά φτηνά εκεί...Το μοναστηρι που λες θυμάσαι πως λέγεται; Αν τη συστίνετε αυτή την εκδρομή να το κάνουμε ρε παιδιά! Κάτι θα ξέρετε! Τώρα για αμάξι λίγο δύσκολο το κόβω! Αλλά κάποιος τρόπος θα υπάρχει μωρέ! Μπύρα επίσης διάβασα να δοκιμάσω...

kitten1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!
Την μπύρα όχι μόνο θα την δοκιμάσεις, αλλά θα την χορτάσεις κιόλας! Είναι φτηνή και πολύ ωραία!!! Η χαρά του μπυρόβιου. Ωραίο φαγητό έχουν, αλλά πολύ κρέας βρε παιδί μου και το ελαιόλαδο άφαντο!! Ο πύργος-ομοίωμα του Αιφελ είναι για να δεις την θέα από ψηλά, ωραία φάση είναι, συνδυάζεται με Κάστρο και σοκάκι των αλχημιστών και Mala Strana (αχ, τι όμορφη περιοχή!!!). Έχει και μια αίθουσα κοντά στον πύργο με πολλαπλούς παραμορφωτικούς καθρέπτες, πώς λέγεται δεν θυμάμαι, αλλα μπορώ να συμβουλευτώ τον οδηγό μου. Εκεί είχαμε πεθάνει στο γέλιο εμείς!!!
Έχει πολυ καλή νυκτερινή ζωή η Πράγα και μεταξύ άλλων καλή τζαζ και πολύ καλό μαύρο θέατρο. Εμείς είχαμε δει ένα συνδυασμό μαύρο θέατρο και παντομίμα και ήταν φανταστικό!!! Στην Πράγα έχω περάσει πολύ ωραία, όπως κατάλαβες!!!Να περάσεις καλά!

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Tο μοναστήρι αυτό το ξέρω, ευχαριστώ πολύ! Το χω μαρκάρει στο χάρτη μου!
Κρέας και άφαντο ελαιόλαδο???Η καλύτερή μου!!!!!! Εκεί στη Μάλα Στράνα λέω να αφιερώσουμε την δεύτερη μέρα! Αν μπορείς σε παρακαλώ να δεις αυτό με τους καθρέφτες που λες...και επίσης...τα μπαράκια κ αυτά είναι στ παλιά πόλη να υποθέσω ε? Στην καινούργια αξίζει να πάμε? έχει κάτι να δούμε? Και μία ακόμη απορία!!! Ίσως χαζή...στο μαύρο θέατρο απ' ό,τι έχω διαβάσει, δεν μιλάνε ε? είναι κυρίως σαν παντομίμα, οπότε δε θα υπάρχει θέμα κατανόησης!!! Ευχαριστώ πολύ πραγματικά, όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν!!!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
T
Κρέας και άφαντο ελαιόλαδο???Η καλύτερή μου!!!!!! Εκεί στη Μάλα Στράνα λέω να αφιερώσουμε την δεύτερη μέρα! Αν μπορείς σε παρακαλώ να δεις αυτό με τους καθρέφτες που λες...και επίσης...τα μπαράκια κ αυτά είναι στ παλιά πόλη να υποθέσω ε? Στην καινούργια αξίζει να πάμε? έχει κάτι να δούμε? Και μία ακόμη απορία!!!

Όλο το "παιχνίδι" γίνεται στην παλιά πόλη. Αυτό είναι ουσιαστικά το μόνο ενδιαφέρον κομμάτι της πόλης.
Στη νέα μη φαντάζεσαι ότι θα δεις τίποτα της προκοπής. Το μόνο που για μένα αξίζει είναι να απομακρυνθείς λίγο από το κομμάτι της Praha 1 (παλιά πόλη) και μπαίνοντας στη νέα να δοκιμάσεις φαγητό σε μη τουριστικά μαγαζιά. Το περιβάλλον τους δε λέει πολλά, αλλά το φαγητό συνήθως είναι πολύ καλό και οι τιμ΄ς πιο συμφέρουσες.
Η κουζίνα τους έχει όντως κυρίως κρέας, πατάτες, σούπες και ξινολάχανο.
Τις σαλάτες ξεχασέ τες. Όσο για την μπύρα, εννοείται ότι πρέπει να πιεις και να πιεις πολύ.. :D

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Είδα πάντος πως για Τσέσκυ έχει αρκετά συχνά δρομολόγια στα λεωφορεία τους, οπότε λέω την τρίτη μέρα να πάμε μία επίσκεψη κατά κει! Τι λέτε για το Κάστρο του Carlstein? Το είδα σε έναν οδηγό και αυτό. Εντάξει λοιπόν!! Θα πιω μπύρα στη Γερμανία και μετά θα συνεχίσω στην Πράγα!!!

sophakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Και μόλις έφαγα και μια φλασιά!! Εγώ θα φτάσω Σάββατο! Κυριακή έλεγα να πάω στο κάστρο κλπ, στο "Μικρό Μέρος". Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ανοιχτά; Γνωρίζει κανείς;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το κάστρο είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες. Αλλάζουν μόνο οι ώρες, ανάλογα με την εποχή. Φυσικά το καλοκαίρι είναι ανοιχτό περισσότερες ώρες από το χειμώνα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom