Defkalion
Administrator
- Μηνύματα
- 11.456
- Likes
- 17.526
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Μαίρη μάλλον πρέπει νάχεις δίκιο, το βιβλίο της Cevalier πρέπει να είναι.
Θα βάλω εγώ μια δύσκολη για να εξασκούμε και τις καλλιτεχνικές μας γνώσεις. Είναι μέρος μιας διάσημης σειράς ταπισερι. Σε ποια πόλη και ποιο μουσείο βρίσκεται; Αν ξέρετε και τη σειρά; Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα βιβλίο με τίτλο τον τίτλο της σειράς. Φαντα στικό μυθιστόρημα που ιστορει (υποτίθεται) που και πως φτιάχτηκαν οι συγκεκριμένες ταπισερί.
Ήμουνα σίγουρος οτι η Μαίρη θα το έβρισκε. Αλλά και η Έρση μέσα κι αυτή. Το Μουσείο είναι κατά τη γνώμημου συγκλονιστικό, ειδικά αν σε ενδιαφέρει η μεσαιωνική τέχνη. Συμβάλλει σε αυτό και το κτίριο που είναι έτσι κι αλλιώς μεσαιωνικό. Πραγματικά αξίζει. http://www.musee-moyenage.fr/ang/index.html Είναι πράγματι το taste. Οι ταπισερί "απεικονίζουν" τις ανθρώπινες αισθήσεις μέσα από τη σχέση του μονόκερου με την κυρία. http://homepages.luc.edu/~avande1/unicorn.html Το βιβλίο το έχω. Έχει ενδιαφέρον περισσότερο για το κλίμα μιας εποχής στις κάτω χώρες. Είναι απλά ένα μυθιστόρημα πολύ καλογραμμένο που σε κρατάει ξάγρυπνο μέχρι να το τελειώσεις. Δεν σχετίζεται όμως με την πραγματικότητα της κατασκευής των ταπισερί μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία. όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο της ίδιας "το κορίτσι με το σκουλαρίκι" μπορεί να καταλάβει το ύφος.Νομίζω πως πρόκειται για το "Taste" στο μουσείο του Μεσαίωνα στο Παρίσι. Το βιβλίο λογικά θα είναι το "Η κυρία και ο Μονόκερος" της Tracy Cevalier (έγραψε "Το κορίτσι με το σκουλαρίκι").
Η υπόθεση έχει ως εξής (παραθέτω):
Ο Ζαν Λε Βιστ. ένας ευγενής του 15ου αιώνα στο περιβάλλον του βασιλιά. αναθέτει στο ζωγράφο Νικολά ντεζ Ινοσέν να του σχεδιάσει έξι ταπισερί για να γιορτάσει την άνοδό του στην ιεραρχία της Αυλής. Οταν ο ζωγράφος βλέπει την κόρη του ευγενή. την Κλοντ. ξεπερνάει την έκπληξή του που του προσφέρθηκε αυτή η δουλειά. Το κυνήγι της Κλοντ τον οδηγεί στο δίχτυ των εύθραυστων σχέσεων ανάμεσα στο ζεύγος των ευγενών. στους γονείς και τα παιδιά. σε εραστές και υπηρέτες. Ηταν ένα επαναστατκό σχέδιο. Στις Βρυξέλλες. ο περίφημος υφαντουργός Ζορζ ντε λα Σαπέλ δέχεται τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Ποτέ πριν δεν είχε αναλάβει τόσο παρακινδυνευμένη δουλειά. Βυθισμένοι στον κόσμο των ταπισερί. έναν κόσμο πειρασμών και γοητείας. ο ίδιος και η οικογένειά του ρίχνονται σ αυτό το εγχείρημα. έχοντας από δίπλα και τον υπερόπτη κι ερωτύλο Παριζιάνο ζωγράφο. Το αποτέλεσμα άλλαξε τη ζωή όλων.
Δήμο το έχεις διαβάσει είναι καλό?
Στο κινηματογραφικο εργο που απετελεσε τη μεταφορα του βιβλιου "το κοριτσι με το σκουλαρικι" ειχε μια πολυ ενδιαφερουσα κατασκευη για αυτους που ενδιαφερονται για την ιστορια της τεχνης. Αναπαριστανε και μπορουσαμε και εμεις οι υπολοιποι να δουμε πως λειτουργουσε η camera obscura. Αυτο ηταν ενα πολυ ενδιαφερον πραγματικο στοιχειο ειδικα για σενα Δημο που ενδιαφερεσαι για τη φωτογραφια.Δεν σχετίζεται όμως με την πραγματικότητα της κατασκευής των ταπισερί μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία. όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο της ίδιας "το κορίτσι με το σκουλαρίκι" μπορεί να καταλάβει το ύφος.
Δες εδώ http://www.fotoartmagazine.gr/history/proistoria/CameraObscura/index.htmΣτο κινηματογραφικο εργο που απετελεσε τη μεταφορα του βιβλιου "το κοριτσι με το σκουλαρικι" ειχε μια πολυ ενδιαφερουσα κατασκευη για αυτους που ενδιαφερονται για την ιστορια της τεχνης. Αναπαριστανε και μπορουσαμε και εμεις οι υπολοιποι να δουμε πως λειτουργουσε η camera obscura. Αυτο ηταν ενα πολυ ενδιαφερον πραγματικο στοιχειο ειδικα για σενα Δημο που ενδιαφερεσαι για τη φωτογραφια.
Καμμία σχέση. Πάρτο αλλιώς.Βόρεια Αμερική; Προς Δ. Καναδά, περιοχή Βανκούβερ;