ioanna balla
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- geneva!!!
- Ταξίδι-Όνειρο
- αμερική
δηλαδή..θελεις περιπου 3 ωρες με το τρενο να φτασεις βαρσοβία...ο καιρός πως ειναι αρχές οκτωβρίου θαναση?
Η εκδρομή μου στην Κρακοβια αβαρσοβια πριν απο 2μηνες μου εχει μείνει αξέχαστη Σίγουρα χρειάζεσαι 3 ημέρες για την Κρακοβια και τουλάχιστον 2 για την Βαρσοβια που ήταν για εμάς η ευχάριστη έκπληξη .Να κλείσεις οπωσδήποτε απο πριν τα εισητηρια των τρένων γιατι εγώ δυσκολεύτηκα τον Οκτώβριο. Υπάρχει site στο Ίντερνετ raildude νομίζω λέγεται και ειναι ακριβές Στην Κρακοβια μείναμε στο puro hotel ακριβώς διπλα στον σταθμο των τρένων και το mall και στην Βαρσοβια στο mercure ακριβώς στην ίδια θέση Εξαιρετικά και τα δυο και πολύ βολικά Για τα αλατορυχεια τιο site ειναι copalnia.pl και εχει ολα τα ωράρια τιμές (γύρω στα 20ευρω) και ξεναγήσεις υποχρεωτικές στα αγγλικα και σε άλλες γλώσσες που περιλαμβάνεται στην τιμή.Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν οι καθυστερήσεις στα τρένα που έκαναν το ταξίδι 4ωρο και το άσχημο φαγητο Γι αυτό σου προτείνω κουζίνα ιταλική η κάτι παρόμοιο ((το rucolla ειναι εξαιρετικό εστιατοριο στη Βαρσοβια κοντά στην παλια πόλη)Καλο σου ταξίδι και καλές γιορτές!καλησπέρα σε όλους!
πολύ όμορφη και κατατοπιστική ιστορία.
σκεφτόμαστε να πάμε Βαρσοβία -Κρακοβία φέτος Πρωτοχρονιά, 27 Δεκ με επιστροφή 2 Ιανουαρίου.
Λέμε να μείνουμε 2 μέρες Βαρσοβία και στη συνέχεια να πάμε Κρακοβία για αλλαγή του χρόνου, ωστόσο λόγω απροοπτων τελευταία στιγμή το αφήσαμε και δεν έχουμε κλείσει ακόμα κάτι, - ελπίζω να βρούμε και να προλάβουμε.
Καταρχήν, αν κάποιος έχει πάει Χριστούγεννα, μεταξύ Κρακοβίας και Βαρσοβίας, ποια πόλη θα πρότεινε για αλλαγή του έτους, ως πιο όμορφα / "εορταστική"?
2 Μέρες Βαρσοβία (+ μία στον γυρισμό) και 3 κρακοβία είναι αρκετές? θα προτείνατε κάτι διαφορετικό;
όσον αφορά στα λεωφορεία, υπάρχει κάποιο site με τα δρομολόγια;
στα τρένα είδα το site που αναφέρατε ( http://rozklad-pkp.pl/en), πολύ εξυπηρετικό, μήπως όμως υπάρχει στα αγγλικά η πληροφορία για τον κάθε σταθμό? π.χ. απο το κέντρο της Βαρσοβίας, στο κέντρο της Κρακοβίας, ποιοι είναι οι σωστοί σταθμοί;
είναι καλύτερα να κλείσεις on line νωρίτερα, ή εκεί τελευταία στιγμή ?
όσον αφορά στο συνάλλαγμα, πού είναι καλύτερο να αλλάξει κανείς? στο αεροδρόμιο? κεντρικά? γενικά δέχονται κάρτες ή είναι πιο εύκολο με μετρητά?
και κάτι τελευταίο. πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τις περιηγήσεις στα αλατορυχεία και στο άουσβιτς? π.χ. κόστη - πού αναχωρούν από κρακοβία, καθώς και αν θα γίνονται δρομολόγια δεδομένου ότι είναι ημέρες εορτών?
εννοείται ότι οποιοδήποτε άλλο tip ή χρήσιμη πληροφόρηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη (καθώς δυστυχώς ο χρόνος οργάνωσης είναι πολύ μικρός...)
ευχαριστώ πολύ!
Η ξενάγηση στα αλατορυχεία διαρκεί γύρω στις 3 ώρες. Και στο Άουσβιτς έχει πολύ περπάτημα. Λόγω εγκυμοσύνης καλύτερα να αποφύγεις να τα κάνεις και τα 2 σε μια μέρα.Το κοστος ειναι σαφως ακριβοτερο με ταξιδιωτικο γραφειο αλλα ειμαι έγκυος και θα δουμε τι ειναι πιο βολικο,οποτε θα το αποφασισουμε επι τοπου πως θα κινηθουμε!