rethimno
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λεσβος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κοσμου
Κοίτα η Κρακοβία ειναι πανέμορφη γύρισα πρόσφατα κάθησα μια εβδομάδα .Στο Αουσβιτσ δεν ήθελα να πάω αλλα πολλά γραφεία μέσα στο κέντρο οργανώνουν εκδρομές μόνο για Αλατορυχεία ή για Αουσβιτσ ή μονοήμερη και στα δύο μαζί Ραντεβού για αναχώρηση κάποια περνούν από τα ξενοδοχεία και κάποια δίνουν ραντεβού στο κέντρο της πόληςΚαλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Πρόκειται να πάω Βαρσοβία των Θεοφανίων αλλά έτσι όπως τα κανόνισαν οι υπόλοιποι δεν θα υπάρξει Κρακοβία διανυκτέρευση και έτσι σκέφτηκα να αυτονομηθούμε εμείς με ένα φίλο για μια μέρα και να κάνουμε μια μονοήμερη στην Κρακοβία. Ο προβληματισμός μου είναι ο ακόλουθος: Λόγω περιορισμένου χρόνου (φτάνουμε Κρακοβία 10:20 το πρωί) δεν ξέρω αν μπορούμε να δούμε ΚΑΙ Άουσβιτς ΚΑΙ Αλατορυχεία. Να τονίσω ότι από προσωπική επιλογή και μόνο, θέλω να δω τα στρατόπεδα οπωσδήποτε. Το τρένο φεύγει το βραδάκι στις 20:00 για Βαρσοβία οπότε αν είναι να ΜΗ δούμε κάτι, αυτό θα είναι τα Αλατορυχεία (δυστυχώς.... γιατί ξέρω ότι είναι μοναδικά).
Ξέρει κάποιος κάθε πόση ώρα έχει λεωφορείο για Άουσβιτς και πόση ώρα είναι μέχρι εκεί? Oswiecim λέγεται η περιοχή αν δεν απατώμαι... Μπήκα στην επίσημη σελίδα του μουσείου να δω πληροφορίες για επισκέπτες και το δρομολόγιο των λεωφορείων είναι μόνο στα πολωνικά!!! Τραγικό... Επίσης θα ήθελα να ξέρω σε πόση ώρα κάνεις ένα tour στην Κρακοβία ώστε να υπολογίσω τον χρόνο που χρειαζόμαστε. Οπότε αν είναι να δούμε κάτι, να δούμε την πόλη και το Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Και αν φυσικά υπάρχει καμία πρόταση για καλό φαγητό στην Κρακοβία, εννοείται πως είναι καλοδεχούμενη!!!!
Στα γραφεία αυτά μιλάνε πολύ καλά Αγγλικά και οι τιμές πάνω κάτω είναι οι ίδιες
Το θεωρώ αρκετά δύσκολο να συνδιάσεις όλα αυτά ...μή χάσεις το Κάστρο μπορεις να πας μεμονωμένος ή να κλέίσεις ξενάγηση στα Αγγλικά ή στα Ελλήνικά
Για φαγητό μου άρεσε πολύ το Kuchina domowa στην Εβραική συνοικία το φαγητό είναι καλό και αρκετά οικονομικό
Θα δεις παντού pub που σερβίρουν και φαγητό και πολύ όμορφα και ατμοσφαιρικά καφέ
Προσωπικά θα σου συνηστούσα να πας ολοήμερη στο Βρότσλαβ είναι πανέμορφο ίδίως το κομμάτι της παλιάς πόλης που είναι σαν νησάκι μέσα στο ποτάμι