Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον θέλουμε άλλο thread...
To ότι δεν έχεις να πεις κάτι θετικό σε όλο το ποστ σου για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό υπονοεί άγνοιά σου για την ιστορία ή έκφραση αντιευρωπαϊσμού;...για τους Ευρωπαίους που την ίδια εποχή (ενοώ την αρχαία) είχαν να επιδείξουν μαζικές σφαγές στην Ευρώπη, τον ιμπεριαλισμό των Μακεδόνων και των Ρωμαίων κτλ. Και βέβαια ποιός μιλάει για τις ανθρωποθυσίες, την εγκατάλειψη βρεφών, κτλ. στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένου του Ελλαδικού χώρου και της Κρήτης).
E, εσύ που είσαι κι εργατικό αγόρι...Ενδιαφέρουσα κουβέντα, προτείνω κι εγω ν'ανοίξει καινούργιο thread για να αρπαχτούμε με την ησυχία μας
Δεν σε πέτυχα νεώτερο δυστυχώς Πάντως από την συνέχεια του μυνήματος καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα γιατί πράγμα μιλάω άρα θα μπω στην υποψια ότι κάποιος άλλος έχει διαβάσει αυτά από κειμενάκια στο internet. (πχ. δεν μίλησα πότε για άραβες! οι πιο πολλοί φιλόσοφοι του Ισλάμ ήταν Πέρσες: Αβικένας, Ρούμι, Αλμπερόνιος, Αλχαρίσμι και οι περισσότεροι βασισμένοι γύρω από Οίκο της Σοφίας στην Βαγδάτη, η βιβλιοθήκη που ανέφερα προηγουμένως, την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων κειμένων της εποχής). Αν θες μπρορω να σου δώσω μερικές αναφορές να διαβάσεις.interted σχεδον ολα οσα γραφεις ειναι παντελως λαθος...αναμασηματα απο διαφορα κειμενακια ισως που βρηκες στο δικτυο απλα για να στηριξεις μια ιδεολογια που στηριζεις..ομως δεν μπορεις να ξερεις ποσο βαριεμαι να απαντησω..νεοτερος ειχα την υπομονη και απαντουσα,τωρα πλεον σωθηκε..
Δηλαδή ο Αβερρόης ο Αβηκέννας, ο Al-Kindi, ο Αl Farabi δε διέδωσαν, μετέφρασαν, σχολίασαν (μεταξύ άλλων και) Πλάτωνα και -κυρίως- Αριστοτέλη; Μπαρούφες μάθαμε στα πανεπιστήμια...για αραβες που φεραν την αναγεννηση επροκειτο για μπαρουφα που εχει διαδοθει σαν φωτια!.
Κάτι μου λέει ότι για τους πολιτισμούς έπρεπε να ξεκινήσεις γιατί εκεί θα γινόταν τζέρτζελο.E, εσύ που είσαι κι εργατικό αγόρι...
edit: Άιντε να την κάνω εγώ την αρχή. Για αρχή θα μιλήσουμε για αρχαιολογικούς χώρους και μόνο, χωρίς να μπλέξουμε πολιτισμούς και ποιος μας τραβάει περισσότερο.