• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ποια μερη της Ιταλιας να επισκεφθω

Basoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Καλημερα σας!
Το Ιανουαριο σκέφτομαι να επισκεφθώ την ιταλια με το αγόρι μου. Σκέφτομαι να πάμε για 10 μέρες περιπου ωστε να μπορέσουμε να δούμε οσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Εχω σκεφτεί για Ρώμη, Φλώρεντια, Μιλάνο, Βενετία. Εχετε καποιο άλλο μέρος να μου προτεινετε??Επισης πόσες μέρες κατα τη γνώμη σας πρεπει να μείνω σε κάθε μέρος?Ειναί πολυ ακριβά η μεταφορά με το τρενο απο τη μια πολη στην αλλη?Ξέρω πως η Βενετία με το Μίλανο ειναι περιπου 2:30 ωρες..για Ρώμη ομως?Αξιζει η μεταφορα με τρένο ή μήπως να κλεισουμε αεροπορικο απο Μιλάνο ή Βενετία για ρώμη?Τελος, αν κάποιος απο σας μπορει να μου προτεινει ξενοδοχεία για κάθε πολη σε όμορφ περιοχή σχετικα οικονομικα.
ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων!!!:D

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
γειαααα!! υπαρχουν πολλοι εδω μεσα που ειναι ειδικοι για την ιταλια και θα σε βοηθησουν και για ξενοδοχεια και για μερη που αξιζει να επισκεφθεις, αν και πρωτα θα σου προτεινα να κανεις αναζητηση για ιταλια(επανω δεξια) και θα βρεις πααααρα πολλα ποστ για τη συγκεκριμενη χωρα, θα βρεις πολλες πληροφοριες.
αν εγω ημουνα στη θεση σου θα ξοδευα τις μερες μου σε μια περιοχη της ιταλιας. για παραδειγμα να ηθελα να παω φλωρεντια θα επικεντρονομουν στη τοσκανη, αν ηθελα να παω μιλανο μερια θα κοιταγα να βρω ομορφα μερη να επισκεφθω γενικα στη περιοχη της λομβαρδιας και ουτω καθεξης.
φυσικα για να ξεκαθαρισω εχω παει μονο ρωμη και τοσκανη απλα λογω προσφατου ταξιδιου(τοσκανη) που ειχα 7 διανυκτερευσεις στη διαθεση μου δεν μου φτασανε με τιποτα και ολη μερα τρεχαμε να δουμε ολο και περισσοτερα και δεν το ευχαριστηθηκαμε παρα πολυ.

Basoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Γιώτα μου σε ευχαριστώ.
ενδιαφερομαι ομως να δω περισσότερα μερη της Ιταλίας ώστε να μη χρειαστεί να ξανα πάω.Όσα περισσότερα δώ τοσο το καλύτερο.
Παιδιά ,αν υπάρχει καποιος να με βοηθείσει έστω και λίγο...
Δε ξέρω καν απο ποία περιοχη να ξεκινήσω...
Εκπέμπω ΣΟΣ σε ολους τους Ιταλόφιλους!!!:(

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για δεκα ημερες διαλεξε δυο το πολυ μερη και περιορισου σε αυτα. Τεσσερεις πολεις σε δεκα ημερες ειναι αδυνατον: τιποτε δε θα δεις και θα τρεχεις και σαν την τρελλη με αγχος ωστε να προλαβεις τα τρενα τα αεροπλανα και τα ιταλικα ΚΤΕΛ. Δε βγαινουν αυτες οι πολεις που ανεφερες μεσα σε δεκα ημερες. Και αν τελικα τα καταφερεις να πας σε ολες αυτες τις πολεις, δε θα εχεις ομως καταφερει να δεις τιποτε σε καμια και θα εχεις ξοδεψει και ενα σκασμο χρηματα σε μεσα μεταφορας.
Χαλαρωσε. Στην Ιταλια θα ξαναπας. Με μια φορα δε βγαινει.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Αυτο το "να μη χρειαστει να ξαναπαω" τωρα γιατι το γραφεις.. μας πληγωνεις..
τεσπα, αν επιμενεις να δεις οσο περισσοτερα μπορεις,
Ξεκινα απο Ρωμη, καθησε 3 μερες
μετα τρενο για Φλωρεντια (3 ημερες, 1 να δεις την πολη και τις υπολοιπες 2 να κανεις ημερησιες για να δεις 1ον Σιενα - Σαν Τζιμινιανο και 2ον Λουκα-Πιζα)
και απο Φλωρεντια τρενο για Μιλανο, περιηγηση πολης- διανυκτερευση αφου ετσι θελεις
και την επομενη τρενο(1 ωρα και 10 λεπτα) για Βερονα - διανυκτερευση
και απο Βερονα σε 1.30 με τρενο θα εισαι Βενετια (2 ημερες)
οι αποστασεις με το τρενο δεν ειναι μεγαλες απο 1.10 εως το πολυ 3 ωρες δες λιγο τα δρομολογια Trenitalia - HomePage
ετσι θα δεις 10 πολεις σε 10 μερες!!!! (το τι θα προλαβεις να δεις βεβαια ειναι ενα θεμα) αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρη οτι θα γυρισεις με τις καλυτερες εντυπωσεις
αλλα αν αυτο εσενα σου φτανει, εμας μας περισσευει
καλη μελετη!

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να τα επισκεφτείς όλα τα μέρη που ανέφερες, αλλά σιγά σιγά! Όπως σου είπε και η 'Ερση διάλεξε το πολύ 2 πόλεις!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ώστε να μη χρειαστεί να ξανα πάω.
Εκπέμπω ΣΟΣ σε ολους τους Ιταλόφιλους!!!:(
δεν θα έπρεπε να σου απαντήσει κανείς ιταλόφιλος. απορώ πώς συγκινήθηκαν τόσοι.
αυτό που έγραψες είναι ασυμβίβαστο.
ετσι θα δεις 9 πολεις σε 10 μερες!!!!
μόνο?ε βάλε κάτι παραπάνω..
Yπαρχει ατομο στον κοσμο που πηγε Ιταλια και δεν ξαναπηγε?
αυτοί που δεν πήραν χαμπάρι περί τίνος πρόκειται. αυτοί που πάνε να δούν 9 πόλεις σε 10 μέρες..
Να τα επισκεφτείς όλα τα μέρη που ανέφερες, αλλά σιγά σιγά! Όπως σου είπε και η 'Ερση διάλεξε το πολύ 2 πόλεις!
καλά τα λέτε αλλά νομίζω στο βρόντο..η πρόταση της erminathess σαφώς πιο συμφέρουσα..

Basoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Εννοειται πως θα ξανα πάω Ρωμη παιδιά..απλά ειμαι σίγουρη πως θα αργίσω να ξανα πάω γιαυτο σας ρωτάω να μ προτείνετε τι να κάνω.. Δηλαδή θα τρέχω σαν το Βέγκο???Απ'οτι εχω διαβάσει κ σε άρθρα εδω η Βενετία και το Μιλάνο δ ειναι για πολλες μερες..τι Ρώμη σε πόσες μέρες τι βλέπεις??Τουλάχιστον τα πιο σήμαντικα.Είμαι σίγουρη πως θα μου πείτε πως δε θα τη χορταίνω με τίποτα.
Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον...:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα εβαζα ενα πενθημερο Ρωμη, ενα τριημερο Φλωρεντια και τις υπολοιπες δυο ημερες θα τις αφηνα για ημερησιες στην Τοσκανη: Σιενα -Σαν Τζιμινιανο -Λουκα και Πιζα.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
συμφωνω με την ερση. πιστευω οτι δε θα το ευχαριστηθεις και οταν γυρισεις θα νιωθεις ανικανοποιητη. στο ξαναλεω επειδη γυρισα προσφατα απο ιταλια και εκανα οτι σκεφτεσαι να κανεις εσυ και σκεψου οτι περιοριστικα μονο τοσκανη (εκτος απο μια ημερα που πηγα cinque terre), δεν ακουσα οσους μου λεγανε εδω να μη βαλω πολλα μαζι και το μετανιωσα. αλλα εννοειται πως θα ξαναπαω. παντως οσοι ειπανε πιο πανω δε πας ιταλια μονο μια φορα, ποσο δικιο εχουνε.
πηγα ρωμη πρωτη φορα πριν 5 χρονια και ειχα πει : "σιγα, ξενερωμα δεν ξαναπαω" ,( μη βαρατε παιδια) αλλαξα γνωμη τελειως και αγαπησα την ιταλια.

βεβαια δικο σου ειναι το ταξιδι εννοειτε πως θα κανεις αυτο που θες απλα σκεψου το προγραμμα σου μια δευτερη φορα, βαλτα κατω, αποστασεις και λοιπα και βλεπεις.... παντως οταν γυρισεις πες μας εντυπωσεις....

καλα να περασετε:clap::clap:

maroulini

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
basoulini πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πας σε δυο πόλεις (για μένα Ρώμη-Φλωρεντία ή Ρώμη-Βενετία, αν και οι ιταλόφιλοι σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν παραπάνω) και σε επόμενα ταξίδια τις υπόλοιπες. Εγώ είχα παέι με γκρουπ όταν σπούδαζα, Πανόραμα Ιταλίας (Μπάρι-Πομπηία-Νάπολη-Ρώμη-Φλωρεντία-Βενετία-Ρίμινι-Αγ΄Μαρίνο-Μπάρι), δε το μετάνιωσα αλλά απλά δε θα το ξαναέκανα με τίποτα, ειδικά τώρα που αντιλαμβάνομαι αλλιώς κάποια πράγματα. Αν πας σε πολλά μέρη τα βλέπεις όλα αλλά στην ουσία δε βλέπεις τίποτα. Είναι πολύ κουράστηκο να μην πω εξουθενωτικό . Εμείς θα πάμε 6 ημέρες το Δεκέμβρη μόνο Ρώμη και απλά σκεφτόμαστε για μονοήμερη κάπου, αλλά πάλι το βλέπω πολύ χλωμό. Μελετώντας διαξοδικά όλα τα Post έφτιαξα ένα πρόγραμμα και ίσα που βγαίνουν οι μέρες για Ρώμη, λαμβάνοντας υπόψη πάντα ότι αν σε ενθουσιάσει κάτι μπορεί και να φας ώρες να χαζεύεις και να χάσεις όλη τη μέρα σου (έτσι την πάθαμε στην ΚΩΝ/ΛΗ με την ΑΓ. Σοφιά, πήγαμε πρωί και φύγαμε μεσημέρι, χάθηκε και η βόλτα στο Βόσπορο, χάθηκε και η επίσκεψη στο Πατριαρχείο, αλλά άξιζε). Μόνο η Ρώμη έχει τόσα να δεις που θα βγεις εκτός πλάνου. Ξανασκέψου το.
Samion: "δεν θα έπρεπε να σου απαντήσει κανείς ιταλόφιλος. απορώ πώς συγκινήθηκαν τόσοι", νομίζω θα χαλάσεις τη διάθεση και άλλου....μη τα λες έτσι,:haha:.
ΑΣΧΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: πως απαντάμε σε συγκεκριμένο κομμάτι ανάρτησης κάποιου μέλους? Σάμιων πριν με γκαζώσεις σου λέω ότι έκανα κάποιες απόπειρες αλλά δεν τα κατάφερα, βοηθήστε με καλέ.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.367
Νεότερο μέλος
ANTIG

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom