Τον Αύγουστο του 2008 που πήγα στην Αμοργό, έμεινα 7 βράδια – 8 ημέρες. Τότε τα δρομολόγια βόλευαν να πάρω το γρήγορο (και πιο ακριβό) και να κερδίσω την ημέρα, παρά το αργό (και φθηνότερο) και να μείνω λιγότερο στο νησί.Θα ήθελα να ρωτήσω κ εγώ μερικά πραγματάκια σχετικά με την Αμοργό πολύ συγκεκριμένα (διότι ξέρω πως έχουν ανοίξει πολλά σχετικά θέματα).
1) Σε ποια σελ. μπορώ να βρω αξιόπιστα δρομολόγια πλοίων διότι στη σελ. της Anek κ περισσότερο στο "greek ferries" μου βγάζει κάτι κουφά,΄πχ ότι έχει πλοίο όχι όλες τις μέρες κ σε πολύ συγκεκριμένες ώρες. Θα ήθελα αν γίνεται να συνδυάσω με τον φίλο μου 5 μέρες Αμοργό με 1 μέρα Δονούσα (ό,τι γνωρίζει κανείς για τη Δονούσα, ιδίως τι παίζει από τιμές διαμονής κ αν μπορώ να βρω κατάλυμα επί τόπου χωρίς να έχω κλείσει προηγουμένως, καλοδεχούμενο! Σημειώνω ότι η περίοδος που ενδιαφερόμαστε είναι από 9 Ιουλίου ως 15, 5-6 μερούλες.
2) Επειδή δεν θα έχουμε μεταφορικό (το πολύ-πολύ να νοικιάσουμε για καμιά μέρα, αν κ δεν το πολυκόβω), υπάρχουν όντως τακτικά δρομολόγια στις διαδρομές των λεωφορείων στην Αμοργό που πολύ σοφά παρέθεσε η φίλη Eleni (την οποία υπερευχαριστούμε!)? Ρωτώ επειδή έχω διαβάσει από εδώ, σε άλλα τόπικ, ότι είναι χάλια οι συγκοινωνίες κ είναι κρίμα να υπάρχουν πχ μόνο 2 δρομολόγια καθημερινά για αιγιάλη-θολάρια ή για κάποιες παραλίες. Γενικώς, χωρίς μεταφορικό μέσο σε 5 μέρες μπορεί να δει κανείς τα βασικά του νησιού; (Χώρα, Αιγιάλη, Θολάρια, Λαγκάδα, Νικουριά, Μούρος, Καλοταρίτισσα, Μοναστήρι+Αγία Άννα);
3) Αρχές ως μέσα Ιουλίου που λέμε να πάμε υπάρχουν δωμάτια έως 50 ευρώ το πολύ σε Χώρα ή Αιγιάλη; Ρωτώ γιατί από τις ιστοσελίδες τους είδα από 55 Ε. το φθηνότερο σε αιγιάλη. Παίζει κ να βρει κανείς χωρίς να κλείσει (για να βρει κάτι απλούστερο κ φθηνότερο) ή είναι μεγάλο ρίσκο; Να σημειώσω ότι δεν μας πειράζει καθόλου να είναι υπερβολικά λιτό κ απέριττο το δωμάτιο, χωρίς πρωινά κ τέτοια, αν έχει κ λίγη θέα ακόμη καλύτερα. Αν θέλει κάποιος μπορεί να στείλει κ π.μ.
Η εναλλακτική επιλογή είναι Φολέγανδρος (εδώ έχω υπ όψιν για διαμονή) για 4-5 μέρες (ίσως σε συνδυασμό με Κίμωλο για 1-2 μέρες επιπλέον). Τιμές για διαμονή σε Κίμωλο (είδα 2-3 πανάκριβα κ τα 'παιξα!!) κ αν μπορούμε να βρούμε δωμάτιο χωρίς να κλείσουμε?? Παίζει κανένα τοπικό πουλμανάκι σε Κίμωλο (νομίζω είδα στη σελ. της) κ αν ναι ποιές παραλίες ή περιοχές προσεγγίζει?
Ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ!!!!!
μετά άπο ένα ή 2 ποτηράκια δε μπαίνεις στο αμάξι, απλάόχι ότι το καλύτερο δηλαδή για βραδινή οδήγηση (προπαντός μετά από ένα – δυο ποτηράκια)