Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Με άγχωσες αρκετά μπορώ πω. Άρα να ψάξω για αμάξι για όλες τις μέρες ή θεωρείς ότι με το uber θα μπορέσω να εξυπηρετηθω για κάποιες μέρες ειδικα όταν θα έχω να πάω μόνο σε ένα ή δυο προορισμούς μονο;;;;Τα uber/lyft είναι βολικό και βρίσκεις πανεύκολα, απλά επειδή συνήθως οι αποστάσεις είναι τεράστιες, το κόστος δεν είναι χαμηλό.
Επειδή οι αποστάσεις ξαναλέω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και υπάρχει και αρκετή κίνηση, τα ΜΜΜ παίρνουν πολλή ώρα και θέλουν κι αλλαγές. Και γενικά δεν εξυπηρετούν όλες τις περιοχές. Διαδρομες των 15-20 λεπτών με το αυτοκίνητο μπορεί να θέλουν 1:30 ώρα με τα ΜΜΜ. Το χειρότερο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι είναι βρώμικα και συναντάς πάρα πολλους άστεγους/ναρκομανείς/"περίεργους" τύπους που αναζητούν μπελάδες. Μου εχει τυχει να βγάλουν λεπίδα μέσα στο μετρό μερα μεσημερι κ να είναι έτοιμοι να πλακωθουν, να καπνίζουν τσιγαριλικια, να είναι με κατεβασμένα παντελόνια κι άλλα ωραια...Δεν αισθάνθηκα ποτέ ασφαλής στα ΜΜΜ, εκτός αν ήταν κάποιο "τοπικό" λεωφορείο, σε αναβαθμισμένες γειτονιές όπως το Culver City. Γενικά δε θα δεις στα ΜΜΜ ούτε φοιτητές, ούτε businessmen κλπ όπως πχ στη ΝΥ. Είναι τελείως διαφορετική η εικόνα εκεί, δεν την έχω ξαναδεί πουθενά σε τέτοιο βαθμό.
Γενικά η γκλαμουρια και η λάμψη που νομίζει ο περισσότερος κόσμος ότι έχει το ΛΑ...δεν υπάρχει. Ή τέλος πάντων συνυπάρχει και η ΑΚΡΩΣ αντίθετη εικόνα,μπορεί κ σε διπλανά στενά. Είναι πόλη τεράστιων αντιθέσεων κι ανισοτήτων.