thimios8663
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ρουμανία-Σερβία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ινδία
Ελα μην το καθυστερειτε..!Περιμενουμε και μεις ιστορια απο τετοια μερη...!!!
Νομίζω σε κάθε περίπτωση σε συμφέρει το jrpass. Για 1 εβδομάδα είναι περίπου 250 ευρώ αλλά δεν καλύπτει μετρό ή λεωφορεία ή άλλες γραμμές τοπικών τραίνων. Δεδομένου όμως ότι οι τιμές των bullet είναι πολύ ακριβές σκέψου το. Απλά πρέπει να το εκδώσεις εδώ κι όχι στην Ιαπωνίακαπου διάβασα για το jrpass, ήθελα να ρωτήσω είναι για όλες τις διαδρομές που θέλω να κάνω , και το μετρο και και για το bullet train?, και αν συμφερει?
Θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορεις, μπας και βγαλω planΜέρη στο Τόκυο? Χμμ… Τι να σου πω τώρα… Έ ας σου δώσω μια σύντομη λίστα με τα αξιοθέατα που επιθυμώ εγώ να δω: (σύντομη έτσι?):
Imperial palace
Tokyo international forum
Ginza center
Fish market
Yushima seido
Benten do
Ueno park
Akihabara
Yushima tenjin
Tokyo tower
Roppongi hills
Tokyo Midtown
Shibuya crossing
Meiji jingo
Takeshita dori
Omote sando
Jingu bridge
Kagurazaka
Yasukuni jinja
Shinjuku
Hai jinja
Yamanote loop
Nippori
Daikanyama center
Daien ji
Rainbow bridge
Tokyo ferry wheel
Shin nakamise
Senso ji
Kaminarimon gate
Εναλλακτικά, στείλε μου με πμ ένα mail για να σου αποστείλω αρχείο Google Earth με όλα τα παραπάνω σημειωμένα σε χάρτη μαζί με προτεινόμενη διαδρομή.
edit: ά! στείλε μου mail. πμ δεν μπορείς να στείλεις ακόμα.
Σου αφαιρεσα το μειλ μιας και δεν επιτρεπεται.Θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορεις, μπας και βγαλω plan
Μέρη στο Τόκυο? Χμμ… Τι να σου πω τώρα… Έ ας σου δώσω μια σύντομη λίστα με τα αξιοθέατα που επιθυμώ εγώ να δω: (σύντομη έτσι?):
Imperial palace
Tokyo international forum
Ginza center
Fish market
Yushima seido
Benten do
Ueno park
Akihabara
Yushima tenjin
Tokyo tower
Roppongi hills
Tokyo Midtown
Shibuya crossing
Meiji jingo
Takeshita dori
Omote sando
Jingu bridge
Kagurazaka
Yasukuni jinja
Shinjuku
Hai jinja
Yamanote loop
Nippori
Daikanyama center
Daien ji
Rainbow bridge
Tokyo ferry wheel
Shin nakamise
Senso ji
Kaminarimon gate
Εναλλακτικά, στείλε μου με πμ ένα mail για να σου αποστείλω αρχείο Google Earth με όλα τα παραπάνω σημειωμένα σε χάρτη μαζί με προτεινόμενη διαδρομή.
edit: ά! στείλε μου mail. πμ δεν μπορείς να στείλεις ακόμα.
Να σου πω ακριβως,Πέρα από όσα πολύ σωστά είπε ο φίλος hydronetta, το JR Pass συμφέρει και εντός Τόκυο γιατί προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες γραμμές εντός της πόλης που περνούν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς, με κυριότερο παράδειγμα την κεντρική γραμμή Yamanote την οποία σίιιιγουρα θα χρησιμοποιήσετε στο Τόκυο. Ωστόσο να τονίσω εδώ ότι δε συμφέρει να βγάλετε JR Pass και να παραμείνετε εντός Τόκυο μόνο, γιατί από μόνα τους τα εισιτήρια του μετρό είναι φθηνότερα. Απλά, συμφέρει να φτάσετε Τόκυο, να ενεργοποιήσετε το Pass σας επιτόπου, να δείτε 2 μέρες τα βασικά στο Τόκυο (πλατεία Sinjuku, Harajuku, Shibuya κλπ), να φύγετε 3η μέρα πρωί για Κυότο π.χ. να κάτσετε εκεί 4 μέρες καιτην μέρα που λήγει το pass σας να επιστρέψετε Τόκυο και να αρχίσετε να παίρνετε για εσωτερικές μετακινήσεις στις πόλεις κανονικά εισιτήρια μετρό. Αλλά θα έχετε ήδη δει τα πολύ βασικά σε 2 μέρες με δωρεάν πρόσβαση, οπότε μετά θα περιοριστείτε σε μικρότερες (και φθηνότερες) μετακινήσεις επι πληρωμή με το μετρό. Πάντως να ξέρεις γενικά ότι το Pass συμφέρει ακόμα και 2 διαδρομές να κάνεις και σου δίνει την ευελιξία αν θες να ξεφύγεις από μία γεωγραφική περιοχή επειδή σου γυάλισε κάτι που διάβασες ή είδες να πας χωρίς έξτρα χρέωση. Τοπικά passes όπως το kansai pass συμφέρουν μεν μερικές φορές, ωστοσο μπορεί να αλλάξουν τα πλάνα σας και να θέλετε να βγείτε και εκτός αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Σε εμάς έτυχε αυτό και αισθανθήκαμε πολύ καλά που είχαμε βγάλει το JR Pass.
EDIT: Πρόσεξα ότι ο Θοδωρής είπε ότι πετάει για Kansai Airport. Αυτό που πρότεινα για το JR Pass ισχύει απλά αντιστρέφεται, δηλαδή το ενεργοποιεί στην Osaka, το χρησιμοποιεί για μετακινήσεις προς Kyoto κλπ και του μένει και 1-2 μέρες για Τόκυο για να πάρει τη Yamanote Line.
Σε αυτή την περίπτωση, επειδή ξεφεύγεις από το όριο της 1 εβδομάδας, καλό θα ήταν να βγάλεις JR Pass 2 εβδομάδων. Κοστίζει περίπου 400-450 ευρώ αλλά θα σου κόστιζαν περισσότερο οι διαδρομές με το bullet αν τις πλήρωνες επιτόπου μετρητοίς. Α επίσης να τονίσω ότι το JR Pass δεν είναι χρήσιμο μόνο για το Bullet, αλλά για όλες τις διαδρομές με JR, οπότε να μετρήσεις όλες τις υπεραστικές διαδρομές που θα κάνεις, αφού θα πας και Nara, Kobe, Fuji μιλάμε για πολλές επιπλέον διαδρομές. Άρα JR Pass με τα χίλια προτείνω εγώ για 2 εβδομάδες και καθάρισες. Τα μόνα που θα χρειαστεί να πληρώσεις έξτρα είναι τα εισιτήρια του μετρό στο Κυότο και Osaka (οπού για Κυότο ξέρω με βεβαιότητα ότι υπαρχει μια πολύ συμφέρουσα κάρτα ημερήσια για το μετρό αξίας 600 γιεν περίπου 5,5 ευρώ, που συμφέρει αν κάνεις πάνω απο 2 διαδρομές) και τα εισιτήρια για το 60% των μετακινήσεών σου εντός Τόκυο (τα άλλα καλύπτονται από το Pass).Να σου πω ακριβως,
απο kansai θα παω osaka, θα μεινω osaka 3 μερες οπου θα παω nara και kobe και τη πρωτη θα μεινω osaka.
μετα θα παρω το boulet και θα μεινω tokyo για 5μερες εκει θα καταληξω σε plan με τη βοηθεια σας,
και θα παρω παλι boulet για kyoto και εκει θα δουμε τι θα δουμε
οποτε θα παρω 2 boulet.
απο osaka απο τι καταλαβα jr για nara και kobe
και tokyo θελω να δω το fuji και ενα roller cοaster αν το γραφω σωστα? και αλλα πολλα
οποτε στο τοκυο θα βγω εκτος για το fuji
:roll: εχω μπερδευτει λιγο οπως εχετε καταλαβει
σας ευχαριστω για το χρονο σας
Οι επιλογές για φαγητό είναι άπειρες και οι τιμές κυμαίνονται πάρα πολύ. Σε εστιατόριο, δηλαδή όχι ταχυφαγείο (δεν εννοώ απαραίτητα εστιατόριο πολυτελείας) μην περιμένετε να πληρώσετε λιγότερο από 30 ευρώ το άτομο, αν θέλετε να χορτάσετε για μεσημέρι. Υπάρχουν μερικά ταχυφαγεία που ουσιαστικά είναι συνοικιακά μαγαζιά με μάγειρες μέσα που έχουν μηχανήματα που βγάζουν κουπόνια με τα φαγητά της επιλογής σας, τα οποία δίνετε στο μάγειρα και σας δίνει επιτόπου το πιάτο - οπότε εκεί γλιτώνετε το σέρβις και φυσικά τα πιάτα είναι λίγο χαμηλότερης ποιότητας (αλλά ακόμα αξιοπρεπή). Εκεί με 10 ευρώ έχετε χορτάσει. Τώρα υπάρχουν και πολλές επιλογές στο χέρι, ειδικά σε τουριστικά σημεία όπως η Asakusa στο Τόκυο, εκεί με 5 ευρώ έχετε φάει κάτι ιδιαίτερο (όχι δηλαδή Hot dog και τέτοια δυτικά πράγματα) που θα σας κρατήσει για μερικές ώρες όσο κάνετε sightseeing.αρχιζω και καταληγω σε καποια
θα με βοηθουσε ενα μεσο ορο για φαγητο ,
φαγητο σκεφτομαι οπως παμε διακοπες στην ελλαδα δηλαδη συντηρηση και καποια καλα γευματα να δουμε τη κουζινα τους και να μην πεσουμε απτα ποδια μας