• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

varioAthens

Member
Σε αυτά που βρίσκονται στην andaman sea, παίζει δηλαδή να βρεχει αρκετή ώρα ή να μην είναι για επίσκεψη σε θάλασσες?
Αυτα ειχα διαβασει οποτε -ενω γενικα ταξιδευω καλοκαιρι- Ταυλανδη πηγα Μαρτιο. Ομως εγω πηγαινα πρωτιστως για τα νησια και συγκεκριμενα του Andaman, οποτε και δεν μπορουσα να το διακινδυνευσω.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Αυτα ειχα διαβασει οποτε -ενω γενικα ταξιδευω καλοκαιρι- Ταυλανδη πηγα Μαρτιο. Ομως εγω πηγαινα πρωτιστως για τα νησια και συγκεκριμενα του Andaman, οποτε και δεν μπορουσα να το διακινδυνευσω.
Και εγώ πρωτίστως για Πουκετ Πι Πι και Μπανγκόκ πάω... Οπότε σκέφτομαι τον καιρό που δυστυχώς θα είναι επιφοβος..

varioAthens

Member
Και εγώ πρωτίστως για Πουκετ Πι Πι και Μπανγκόκ πάω... Οπότε σκέφτομαι τον καιρό που δυστυχώς θα είναι επιφοβος..
Γνωμη μου ή να πας αλλη περιοδο ή αν μπορεις μονο καλοκαιρι να πας Μπανγκοκ και Σαμουι.
Η Μπανγκοκ και βροχερη περιοδος να ειναι οταν σε πιασει η βροχη μπαινεις καπου, πινεις καφε και συνεχιζεις μετα... παλευεται... δεν ειναι σαν τα νησια που δεν σου κανει αισθηση να πας για μπανιο... ασε που καποιες μερες ή δεν φευγουν καθολου τα σκαφη ή αν φυγουν θα σε δερνει η βροχη.

Last edited:

mourohavlos

Member
Σε μικρά αλλά τακτά διαστήματα ή όχι? Λίγη βροχή δεν με πειράζει.. από αυτά που ανέφερα στην θάλασσα του Αndaman είναι το Πουκετ και τα Πι Πι?
Είναι και θέμα τύχης, αλλά συνήθως δε βρέχει συνεχόμενα. Για παράδειγμα μισή ή μία ώρα, 2-3 φορές τη μέρα.
Δες για Phangan & Tao (ή Samui σε πιο τουριστικό σαν τρίτη επιλογή)

mourohavlos

Member
Για Ταϋλάνδη ποια εμβόλια προτείνετε? Ηπατίτιδας Α, Τετάνου?
Προσωπικά μιλώντας δε χρειάζεται εμβόλιο, αλλά από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός (και με βάση τυχόν ιατρικό ιστορικό)

MVSylvia

Member
Του τετάνου (που περιλαμβάνει κ άλλες ασθένειες οπως πολιομυελίτιδα που δεν είναι εξαφανισμένη σε κάποιες χώρες όπως Ινδονησία) χρειάζεται αναμνηστική δόση ανά δεκαετία.

Προσοχη σε πόσες δόσεις χρειάζεται κάθε εμβόλιο κ με τι απόσταση. Π.χ. μια δόση HepA δεν δίνει δια βίου ανοσία, χρειάζεται άλλη μια για να γίνει ισόβια η προστασία. Ρωτάτε το γιατρό σας κ τα βασικά εμβόλια που δεν σχετίζονται με ταξίδια δεν ξέρω γιατί δεν τα κάνει κάποιος.

ribo7

Member
Ναι εννοείται ότι αυτά είναι βασικά άσχετα με τα ταξίδια, απλά ρώτησα αν τυχόν είναι κάποιο ειδικό που να υπάρχει κάποιο ρίσκο για Ταϋλάνδη, π.χ., για την πολιομυελίτιδα για Ινδονησία δε το ήξερα (να το έχω στα υπόψη μου αν με το καλό πάω Μπαλί ;))
Ευχαριστώ!

GTS

Member
Καλό είναι με αφορμή ένα ταξίδι να κάνεις αναμνηστική δόση εάν χρειάζεται. Εγώ με αφορμή την Ινδία έκανα το συνδυαστικό τέτανο, ηπατίτιδα. Δε χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για Ταϊλανδή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom