• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βουλγαρία Πληροφορίες για Σόφια, Βουλγαρία

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
θα βρεθώ για 3 γεμάτες μέρες στα σόφια αρχές Ιουλίου και θα ήθελα μερικές πληροφορίες
Θα σου δώσω μερικές σύντομες πληροφορίες γιατί μπορεί να μην έχεις χρόνο ή όρεξη να διαβάσεις την ιστορία μου.

Must see αξιοθέατα μουσεία
Θα σου τα αναφέρω ονομαστικά και εσύ δες στον χάρτη που βρίσκεται το καθένα:
Στο σταθμό metro Serdika ο αρχαιολογικός χώρος κάτω από τον σταθμό και η εκκλησία Πέτκα των Σελοποιών.
Η πλατεία Largo με τα τεράστια πρώην Κομμουνιστικά κτίρια.
Το τζαμί Banya Bashi, το Sofia Mineral Baths (μουσείο Ιστορίας της Σόφιας), η κλειστή αγορά Tsentralni Hali, η Συναγωγή, ο ναός της Αγίας Κυριακής (Sveta Nedelya), άγαλμα Αγίας Σοφίας, Δικαστικό Μέγαρο, θέατρο Ivan Vazov, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ρωσική Εκκλησία, Καθεδρικός Ναός Alexander Nevski, άγαλμα Tsar Osvoboditel, Βουλγάρικο Κοινοβούλιο, Μνημείο Σοβιετικού Στρατού (Knyazheska Gradina), Γέφυρα Αετών (Orlov Most), Πάρκο Borisova Gradina, συνοικία Sredets με την Εκκλησία Sedmochislenitsi, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη, Μνημείο Vasil Levski, Quadrat 500 (Εθνική Πινακοθήκη και Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης), Εκκλησία Αγίας Σοφίας, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, κτίριο Ιεράς Συνόδου Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπαίθρια αγορά, Ροτόντα Αγίου Γεωργίου, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού.

MΜΜ από όσο ξέρω υπάρχει μετρό. Υπάρχουν 3ημερες κάρτες τιμές κτλ καθώς και από αεροδρόμιο κέντρο πως πάμε
Υπάρχει φυσικά metro και τραμ.
Από αεροδρόμιο το metro είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση.
Το εισιτήριο κοστίζει 1,60 Lev.
Κατά τη γνώμη μου η πόλη περπατιέται άνετα και εύκολα. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο κάποιο 3ήμερο εισιτήριο.
Εξ' άλλου είναι τόσο φθηνό το εισιτήριο που δεν τίθεται θέμα.

Μαγαζάκια για φαγητό κ κανένα ποτό
Εμείς φάγαμε στα παρακάτω μαγαζιά και μείναμε ευχαριστημένοι. Αν και το φαγητό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα προτείνω: Confetti στην οδό Graf Ignatiev 4, το Hadjidraganovite Izbi (τουριστικό αλλά ικανοποιητικό φαγητό), Shtastliveca στην Vitosha.
Για ποτό δεν έχω προτάσεις γιατί δεν πίνουμε καθόλου αλκοόλ.

- Τέλος αξίζει κάποια μονοήμερη σε άλλο μέρος κοντά
Εγώ δεν θα πήγαινα μονοήμερη κάπου μακριά (Φιλιππούπολη) εφ' όσον διαθέτεις 3 μέρες. Η πρότασή μου είναι να πας στο προάστιο της Boyana όπου υπάρχει η Εκκλησία μνημείο UNESCO και στη συνέχεια μπορείς να πας στο Εθνικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται περίπου στα 2 χιλιόμετρα από την Εκκλησία.

billstamaniac

Member
Εγώ δεν θα πήγαινα μονοήμερη κάπου μακριά (Φιλιππούπολη) εφ' όσον διαθέτεις 3 μέρες. Η πρότασή μου είναι να πας στο προάστιο της Boyana όπου υπάρχει η Εκκλησία μνημείο UNESCO και στη συνέχεια μπορείς να πας στο Εθνικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται περίπου στα 2 χιλιόμετρα από την Εκκλησία.
αυτό πόση ώρα είναι περίπου πρόσβαση μέσω τρένου λεοφωρείου ;

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
3 ώρες από το κέντρο της Σόφιας στο προάστιο Boyana??

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
3 ώρες από το κέντρο της Σόφιας στο προάστιο Boyana??
Όχι βέβαια!! Η Φιλιππούπολη είναι 3 ώρες.
Η Boyana με ταξί που πήγα είναι περίπου 15-20 λεπτά.
Το λεωφορείο δεν γνωρίζω πόση ώρα κάνει. Τρένο δεν πάει στη Boyana.

ΥΓ. Επειδή ανέφερε το τρένο θεώρησα ότι εννοεί πόσο μακριά είναι η Φιλιππούπολη, γι' αυτό είπα 3 ώρες.
Αλλά μάλλον έχεις δίκιο @Στάθης για τη Boyana ρωτάει.
Έπρεπε να έχω καταλάβει ότι με τη λέξη "αυτό" εννοεί το προάστιο της Boyana.

Last edited:

escursione

Member
Με το τρένο χρειάζεσαι 2.30 ώρες και είναι φτηνότερο από το λεωφορείο που κάνει 1.45 ενώ με αυτοκίνητο 1.20 λεπτά.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Με το τρένο χρειάζεσαι 2.30 ώρες και είναι φτηνότερο
Συμφωνώ ότι είναι φθηνότερο το τρένο από το λεωφορείο.
Πληροφοριακά και μόνο αναφέρω ότι φύγαμε ακριβώς στις 10:30 και μπήκαμε στο σταθμό στις 13:00 χωρίς κάποια καθυστέρηση στη διαδρομή.
Μέχρι να κατέβεις, να βγεις έξω σου τρώει 10 με 15 λεπτά ακόμα γι' αυτό έγραψα σχεδόν 3 ώρες.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα