Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Θα σου δώσω μερικές σύντομες πληροφορίες γιατί μπορεί να μην έχεις χρόνο ή όρεξη να διαβάσεις την ιστορία μου.θα βρεθώ για 3 γεμάτες μέρες στα σόφια αρχές Ιουλίου και θα ήθελα μερικές πληροφορίες
Θα σου τα αναφέρω ονομαστικά και εσύ δες στον χάρτη που βρίσκεται το καθένα:Must see αξιοθέατα μουσεία
Στο σταθμό metro Serdika ο αρχαιολογικός χώρος κάτω από τον σταθμό και η εκκλησία Πέτκα των Σελοποιών.
Η πλατεία Largo με τα τεράστια πρώην Κομμουνιστικά κτίρια.
Το τζαμί Banya Bashi, το Sofia Mineral Baths (μουσείο Ιστορίας της Σόφιας), η κλειστή αγορά Tsentralni Hali, η Συναγωγή, ο ναός της Αγίας Κυριακής (Sveta Nedelya), άγαλμα Αγίας Σοφίας, Δικαστικό Μέγαρο, θέατρο Ivan Vazov, Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ρωσική Εκκλησία, Καθεδρικός Ναός Alexander Nevski, άγαλμα Tsar Osvoboditel, Βουλγάρικο Κοινοβούλιο, Μνημείο Σοβιετικού Στρατού (Knyazheska Gradina), Γέφυρα Αετών (Orlov Most), Πάρκο Borisova Gradina, συνοικία Sredets με την Εκκλησία Sedmochislenitsi, Πανεπιστήμιο, Εθνική Βιβλιοθήκη, Μνημείο Vasil Levski, Quadrat 500 (Εθνική Πινακοθήκη και Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης), Εκκλησία Αγίας Σοφίας, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, κτίριο Ιεράς Συνόδου Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπαίθρια αγορά, Ροτόντα Αγίου Γεωργίου, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού.
Υπάρχει φυσικά metro και τραμ.MΜΜ από όσο ξέρω υπάρχει μετρό. Υπάρχουν 3ημερες κάρτες τιμές κτλ καθώς και από αεροδρόμιο κέντρο πως πάμε
Από αεροδρόμιο το metro είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση.
Το εισιτήριο κοστίζει 1,60 Lev.
Κατά τη γνώμη μου η πόλη περπατιέται άνετα και εύκολα. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο κάποιο 3ήμερο εισιτήριο.
Εξ' άλλου είναι τόσο φθηνό το εισιτήριο που δεν τίθεται θέμα.
Εμείς φάγαμε στα παρακάτω μαγαζιά και μείναμε ευχαριστημένοι. Αν και το φαγητό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα προτείνω: Confetti στην οδό Graf Ignatiev 4, το Hadjidraganovite Izbi (τουριστικό αλλά ικανοποιητικό φαγητό), Shtastliveca στην Vitosha.Μαγαζάκια για φαγητό κ κανένα ποτό
Για ποτό δεν έχω προτάσεις γιατί δεν πίνουμε καθόλου αλκοόλ.
Εγώ δεν θα πήγαινα μονοήμερη κάπου μακριά (Φιλιππούπολη) εφ' όσον διαθέτεις 3 μέρες. Η πρότασή μου είναι να πας στο προάστιο της Boyana όπου υπάρχει η Εκκλησία μνημείο UNESCO και στη συνέχεια μπορείς να πας στο Εθνικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται περίπου στα 2 χιλιόμετρα από την Εκκλησία.- Τέλος αξίζει κάποια μονοήμερη σε άλλο μέρος κοντά