• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κίνα Πληροφορίες για Πεκίνο για πρώτο ταξίδι.

dimitrastav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κορσική
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουτάν
Γεια σας φίλοι ταξιδευτές!
Πρόκειται να βρεθούμε με τον σύντροφό μου στο Πεκίνο για τις τελευταίες δέκα μέρες του Αυγούστου.
Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται η Google όπως επίσης πολλά από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που έχουμε, δεν επιτρέπονται.
Δύο ερωτήσεις έχω.
Η πρώτη αφορά ποιες ηλεκτρονικές εφαρμογές, ή τρόπους σύνδεσης με τον έξω από την Κίνα κόσμο μπορώ να έχω.
Η δεύτερη αφορά οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για το Πεκίνο που μπορεί να φανεί χρήσιμη. Με ενδιαφέρει πολύ η παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία και πρακτικές.
Τέλος θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε κάποιες ιδέες για εκδρομές γύρω από το Πεκίνο.
Ευχαριστώ πολύ!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πρόκειται να βρεθούμε με τον σύντροφό μου στο Πεκίνο για τις τελευταίες δέκα μέρες του Αυγούστου.
Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται η Google όπως επίσης πολλά από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που έχουμε, δεν επιτρέπονται.
Δύο ερωτήσεις έχω.
Η πρώτη αφορά ποιες ηλεκτρονικές εφαρμογές, ή τρόπους σύνδεσης με τον έξω από την Κίνα κόσμο μπορώ να έχω.
Η δεύτερη αφορά οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για το Πεκίνο που μπορεί να φανεί χρήσιμη. Με ενδιαφέρει πολύ η παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία και πρακτικές.
Τέλος θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε κάποιες ιδέες για εκδρομές γύρω από το Πεκίνο.
Ευχαριστώ πολύ!
Παρότι το Πεκίνο έχει πάρα πολλά να δει κανείς, 10 μέρες είναι αρκετές και δε θα έχανα την ευκαιρία να πάω στο Ξιάν, όπου εκτός από το απίθανο θέαμα του στρατού των terracota έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και η πόλη και η κοινωνία (Ισλάμ και Κίνα είναι για μένα πολύ ενδιαφέρον θέμα). Δεν το λες εκδρομή "γύρω από το Πεκίνο" αλλά είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορώ να φανταστώ.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δύο ερωτήσεις έχω.
Ευχαριστώ πολύ!
Γεια. Για την πρώτη ερώτηση δες εδώ Κίνα - Κίνα - κινητό - ιντερνετ- VPN - SIM - χάρτες

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης λίγο πριν την Ξιαν, θα έβαζα και μια ημέρα στο Pingyao.
Επισης εξαιρετικο, συμφωνώ, αλλα με διανυκτερευση οπωσδηποτε, το βραδυ ειναι μαγικα, τη μερσ λιγο τσιρκο.

AERAS

Member
Δύο ερωτήσεις έχω.
Ευχαριστώ πολύ!
Όσον αφορά το σινικο τείχος, μπορείς να πας στο Mutianyu Great Wall. Είναι μέσα στο πράσινο και με λιγότερο κόσμο σε σχέση με το κοντινό στο Πεκίνο badaling.

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Πολύς κόσμος γράφει για την Ξιαν ( το οποίο κανονικα προφέρεται Σι'Αν αλλά όλοι το λένε λάθος όπως τα κινητά Xiaomi που τα λέμε λάθος Ξιαόμι ) και είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα.
Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα καθόλου από τον πήλινο στρατό αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με εμένα . Εάν πας μέχρι εκεί να πας μέχρι το όρος Hua ( Hua Shan στα κινέζικα ) . Είναι ένα πανέμορφο βουνό και αξίζει με χίλια , πολύ περισσότερο από ότι ο πήλινος στρατός, αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.

Η ίδια η πόλη της Xian είναι πολύ ενδιαφέρουσα και το στοιχείο του ισλάμ που μπλέκει με το κινέζικο είναι όντως κάτι που δεν συναντάς συχνά. Θα συμφωνήσω με τον @Yorgos σε αυτό.

Το pingyao από την άλλη εξαρτάται από το πόσες ημέρες έχεις διαθέσιμες.

Για μένα το Πεκίνο χρειάζεται απόλυτα μίνιμουμ 4 μέρες με τρομερό προγραμματισμό και να πάνε όλα "τρένο"

Day1 : Πλατεία tiananmen + απαγορευμένη πόλη
Day2 : ναός Λάμα ( το κόβεις κιόλας αυτό δεν είναι σημαντικό ) και θερινά ανάκτορα
Day3: Ναός του ήλιου και κάποιο πάρκο
Day4 : Σινικό τείχος. ( Mutianyu και ακόμα πιο μακριά απ' το Πεκίνο ,με τίποτα badaling)

Αυτά τα 4 είναι το απόλυτο μίνιμουμ και δεν βάζω μέσα hutong που κάπου σε κάποιο απόγευμα μπορείς να τα στριμωξεις ούτε βάζω Drum tower + bell tower που κι αυτά με καλή οργάνωση στριμωχνονται. Γενικά έχει πάρα πολλά το Πεκίνο και ανάλογα τι θα δεις εκεί, προτείνω και άλλες πόλεις. Πχ αν δεις καλά Hutong ,ίσως το Pingyao να είναι υπερβολή και να αξίζει να πας κάπου αλλού ,πχ :

Θα πρότεινα Suzhou που θεωρείται η Βενετία της Ασίας ( που λέει ο λόγος) ή Hangzhou που έχει μια φοβερή λιμνη . Άλλη καλή ιδέα είναι η πόλη που είναι το όρος Huang που είναι ένα τρομερό βουνό ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ Hua Shang που έγραψα παραπάνω ) .

Γενικά βάλε ένα βουνό στο τουρ σου. Αξιζει

AERAS

Member
Πολύς κόσμος γράφει για την Ξιαν ( το οποίο κανονικα προφέρεται Σι'Αν αλλά όλοι το λένε λάθος όπως τα κινητά Xiaomi που τα λέμε λάθος Ξιαόμι ) και είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα.
Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα καθόλου από τον πήλινο στρατό αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με εμένα . Εάν πας μέχρι εκεί να πας μέχρι το όρος Hua ( Hua Shan στα κινέζικα ) . Είναι ένα πανέμορφο βουνό και αξίζει με χίλια , πολύ περισσότερο από ότι ο πήλινος στρατός, αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.

Η ίδια η πόλη της Xian είναι πολύ ενδιαφέρουσα και το στοιχείο του ισλάμ που μπλέκει με το κινέζικο είναι όντως κάτι που δεν συναντάς συχνά. Θα συμφωνήσω με τον @Yorgos σε αυτό.

Το pingyao από την άλλη εξαρτάται από το πόσες ημέρες έχεις διαθέσιμες.

Για μένα το Πεκίνο χρειάζεται απόλυτα μίνιμουμ 4 μέρες με τρομερό προγραμματισμό και να πάνε όλα "τρένο"

Day1 : Πλατεία tiananmen + απαγορευμένη πόλη
Day2 : ναός Λάμα ( το κόβεις κιόλας αυτό δεν είναι σημαντικό ) και θερινά ανάκτορα
Day3: Ναός του ήλιου και κάποιο πάρκο
Day4 : Σινικό τείχος. ( Mutianyu και ακόμα πιο μακριά απ' το Πεκίνο ,με τίποτα badaling)

Αυτά τα 4 είναι το απόλυτο μίνιμουμ και δεν βάζω μέσα hutong που κάπου σε κάποιο απόγευμα μπορείς να τα στριμωξεις ούτε βάζω Drum tower + bell tower που κι αυτά με καλή οργάνωση στριμωχνονται. Γενικά έχει πάρα πολλά το Πεκίνο και ανάλογα τι θα δεις εκεί, προτείνω και άλλες πόλεις. Πχ αν δεις καλά Hutong ,ίσως το Pingyao να είναι υπερβολή και να αξίζει να πας κάπου αλλού ,πχ :

Θα πρότεινα Suzhou που θεωρείται η Βενετία της Ασίας ( που λέει ο λόγος) ή Hangzhou που έχει μια φοβερή λιμνη . Άλλη καλή ιδέα είναι η πόλη που είναι το όρος Huang που είναι ένα τρομερό βουνό ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ Hua Shang που έγραψα παραπάνω ) .

Γενικά βάλε ένα βουνό στο τουρ σου. Αξιζει
suzhou και Hangzhou είναι πιο κοντά στην Shangai και δεν έχουν σχέση με το Πεκίνο

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
suzhou και Hangzhou είναι πιο κοντά στην Shangai και δεν έχουν σχέση με το Πεκίνο
Πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος. Εδαφικά ναι είναι μακριά, αλλά με το γρήγορο τρένο είναι μόνον 4+ ώρες από το Πεκίνο. Οποτε προσφέρονται άνετα για ταξιδακι. Φαντάσου ότι είναι ίδιος ο χρόνος ταξιδιού από το Πεκίνο είτε πας Xi'an είτε πας Suzhou/Hangzhou.
Απλώς στο μυαλό μας φαίνεται μακριά και επίσης σπάνια το σκεφτόμαστε έτσι.

AERAS

Member
Πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος. Εδαφικά ναι είναι μακριά, αλλά με το γρήγορο τρένο είναι μόνον 4+ ώρες από το Πεκίνο. Οποτε προσφέρονται άνετα για ταξιδακι. Φαντάσου ότι είναι ίδιος ο χρόνος ταξιδιού από το Πεκίνο είτε πας Xi'an είτε πας Suzhou/Hangzhou.
Απλώς στο μυαλό μας φαίνεται μακριά και επίσης σπάνια το σκεφτόμαστε έτσι.
Ναι εννοείται. Εξαρτάται πως θέλει να το συνδιασει ο καθένας και πιο μεταφορικό μέσο θα χρησιμοποιησει. Εγώ είδα το Πεκίνο μόνο του. Και σε άλλο ταξίδι πήγα Σανγκάη με εσωτερική πτήση Xian και επιστροφή με τρένο προς Σούτσου xitang Hangzhou (δεν θυμάμαι την σειρά αυτών). Εξαρτάται τι έχει δει ο καθένας και πως σκέφτεται συνδιασμο περιοχών για μελλοντικό ταξίδι.

annoula

Member
Δύο ερωτήσεις έχω.
Ευχαριστώ πολύ!
Η Σιάν ειναι μια ιδεα αλλα υπολογιζε 4 ωρες με το τρενο απο Πεκίνο. Ουτε εγω τρελαθηκα με τον πηλινο σρατο, το περιμενα πολυ πιο εντυπωσιακο, ισως βεβαια να φταιει και το οτι ηταν εκει και μερικες χιλιαδες Κινεζοι και γινοταν χαμος. Δε νομιζω να εχω παει σε αξιοθεατο με περισσοτερο κοσμο, η χωρα εχει απιστευτα πολυ εσωτερικο τουρισμο, πρεπει να μου ζητησαν πανω απο 50 Κινεζοι να βγουμε φωτο οποτε μπορει με τα ελληνικα σοσιαλ μιντια να μην τα παω καλα αλλα στα κινεζικα θα κανω θραυση! Εχε επισης υποψιν σου οτι η τοποθεσια ειναι εξω απο την πολη και γενικα θελεις χρονο για να το κανεις ολο αυτο οποτε θα χρειαστεις τουλαχιστον 1 διανυκτερευση στην Σιάν. Τωρα, απο τις αλλες πολεις που αναφερθηκαν, και εγω θεωρω οτι συνδυαζονται πολυ καλυτερα με Σαγκάη παρα Πεκίνο, αν παντως πας, εγω βρηκα πολυ πιο ομορφο και λιγοτερο τουριστικο το Σιτάνγκ, μετά το Σουτσόου και τελος το Χαντσοου με την λιμνη αλλα οκ εγω δεν τρελαινομαι με τις λιμνες γενικα. Κατα τα λοιπα, αν δεν βαλεις κινεζικη καρτα στο κινητο, το ιντερνετ σερνεται και google δεν μπαινεις σχεδον καθολου.

Last edited:

AERAS

Member
Η Σιάν ειναι μια ιδεα αλλα υπολογιζε 5 - 5.30 ωρες με το τρενο απο Πεκίνο. Ουτε εγω τρελαθηκα με τον πηλινο σρατο, το περιμενα πολυ πιο εντυπωσιακο, ισως βεβαια να φταιει και το οτι ηταν εκει και μερικες χιλιαδες Κινεζοι και γινοταν χαμος. Δε νομιζω να εχω παει σε αξιοθεατο με περισσοτερο κοσμο, η χωρα εχει απιστευτα πολυ εσωτερικο τουρισμο, πρεπει να μου ζητησαν πανω απο 50 Κινεζοι να βγουμε φωτο οποτε μπορει με τα ελληνικα σοσιαλ μιντια να μην τα παω καλα αλλα στα κινεζικα θα κανω θραυση! Εχε επισης υποψιν σου οτι η τοποθεσια ειναι εξω απο την πολη και γενικα θελεις χρονο για να το κανεις ολο αυτο οποτε θα χρειαστεις τουλαχιστον 1 διανυκτερευση στην Σιάν. Τωρα, απο τις αλλες πολεις που αναφερθηκαν, και εγω θεωρω οτι συνδυαζονται πολυ καλυτερα με Σαγκάη παρα Πεκίνο, αν παντως πας, εγω βρηκα πολυ πιο ομορφο και λιγοτερο τουριστικο το Σιτάνγκ, μετά το Σουτσόου και τελος το Χαντσοου με την λιμνη αλλα οκ εγω δεν τρελαινομαι με τις λιμνες γενικα. Κατα τα λοιπα, αν δεν βαλεις κινεζικη καρτα στο κινητο, το ιντερνετ σερνεται και google δεν μπαινεις σχεδον καθολου.
Συμφωνώ απόλυτα με την σειρά που κατέταξες xitang Σούτσου και χανγζκου. Η προφορά μου είναι τυχαία.. Δεν σε διορθώνω... Χαχαχχα...
Για το Xian θα πρότεινα δύο διανυκτέρευσεις. Εμείς πήγαμε με αεροπλάνο και επιστρέψαμε με τρένο για να κάνουμε στάσεις στα παραπάνω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom