taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Το Abisco έχει ακόμα πιο κατάλληλο κλίμα από το Tromso για το Σέλας, είναι καλύτερη επιλογή, αλλα και πιο ακριβή.Σε 10 μέρες ταξίδι ίσως θα ήταν καλύτερα να αφαίρεσεις το Μπέργκεν ή το Οσλο.
Εγώ για το σέλας θα προσπαθήσω στο μέλλον να πάω στο Αμπίσκο Βόρεια Σουηδία και θα το συνδυάσω με την παραμυθένια Στοκχόλμη , τη Κιρούνα και ίσως Νόρβικ {βόρεια Νορβηγία} .
Βέβαια παρατηρώ στο δίκτυο οτι για το σέλας έχει πολλούς θαυμαστές το Τρομσό {δεν έχω πάει δεν ξέρω}
Μπορεί κάποιος να κατεβάσει κάποιες εφαρμογές στο κινητό του που θα τον βοηθήσουν στο κυνηγητό του σέλας χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο οργανωμένο τουρ. Θέλει και λίγη τύχη με τον καιρό.
Αν πας για το σέλας πιστεύω οτι το Αμπίσκο είναι τέλεια επιλογή διότι είναι χωριό στη Λαπωνική φύση και δεν έχει και φώτα όπως εικάζω στο Τρομσό που είναι μια πόλη.
Οι εφαρμογές δε βοηθάνε και πολύ, σου δίνουν πληροφορίες για το KP index, που καθορίζει κυρίως το χαμηλότερο γεωγραφικό πλάτος από το οποίο θα είναι ορατό (και όχι την ένταση του φαινομένου όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν), αλλά σε εκείνα τα πλατη, ακόμα και με KP=1.5 το βλέπεις (με νέα Σελήνη). Θες πληροφορίες για τη νεφοσκεπή και την εξέλιξή της, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, και το "δίκτυο" των "ξεναγών σέλατος" που ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ειναι ίσως η καλύτερη πηγή. Ακόμα και μια μικρή τρύπα ανάμεσα στα σύνεφα συχνά αρκεί.
Φυσικα εξυπακούεται ότι πρέπει να είσαι μακρια από πόλεις και φώτα, άρα αν δεν πάρεις τουρ χρειάζεται να έχεις όχημα.
Last edited: