Έχεις επισκεφτεί γενικά κάποιο απο τα τόσα σπήλαια στη Γαλλία; Δεν θυμάμαι να έχεις αναφέρει κάτι, αν και μπορεί να μου διαφεύγει τώρα.Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να το βάλω, μάλλον αυτό είναι το πιο ταιριαστό. Από τις 4 Ιουνίου έχει ανοίξει στη Marseille ένα νέο μουσείο ρέπλικα της υποβρύχιας σπηλιάς Cosquer με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες. Η αυθεντική σπηλιά βρίσκεται περίπου 15 χλμ έξω απ'τη Marseille και δεν είναι επισκέψιμη, κάποιοι δύτες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να την επισκεφθούν. Επίσης νομίζω ότι έχει υποστεί και καταστροφές και πλέον κάποια αυθεντικά κομμάτια έχουν χαθεί. Έκαναν αγώνα δρόμου οι Γάλλοι για να χτίσουν τη ρέπλικα όσο πιο πιστά γίνεται. Η είσοδος κοστίζει 16ε.
Cosquer Méditerranée - Site officiel de la restitution de la Grotte Cosquer
Αν κάποιος βρεθεί στην πόλη και πάει στο μουσείο θα ήταν ωραίο να γράψει 2 λόγια. Για μένα είναι σοβαρός λόγος να την ξαναεπισκεφθώ με την πρωτη ευκαιρία.
Όχι! Και τα σπήλαια και οι ρεπλικες είναι εκτός πόλεων, πρέπει να πας επί τούτου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο εύκολα προσβάσιμη ρεπλικα.Έχεις επισκεφτεί γενικά κάποιο απο τα τόσα σπήλαια στη Γαλλία; Δεν θυμάμαι να έχεις αναφέρει κάτι, αν και μπορεί να μου διαφεύγει τώρα.
Ναι, δυστυχώς πολλά σπήλαια γενικά, ακόμα και αντίγραφα αυτών, δεν είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς ίδιο μεταφορικό μέσο. Εύχομαι να το δεις αυτό το συντομότερο!Όχι! Και τα σπήλαια και οι ρεπλικες είναι εκτός πόλεων, πρέπει να πας επί τούτου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο εύκολα προσβάσιμη ρεπλικα.
Συμπεριέλαβα τη πρόταση σου στην επίσκεψη που θα κάνουμε τον Οκτώβρη. Κάποιο άλλο tip για τη πόλη;Αν κάποιος βρεθεί στην πόλη και πάει στο μουσείο θα ήταν ωραίο να γράψει 2 λόγια. Για μένα είναι σοβαρός λόγος να την ξαναεπισκεφθώ με την πρωτη ευκαιρία.
Γράψε εντυπώσεις όταν το επισκεφθείς.Συμπεριέλαβα τη πρόταση σου στην επίσκεψη που θα κάνουμε τον Οκτώβρη. Κάποιο άλλο tip για τη πόλη;