Rebequita
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Peru
Προσωπικά πιστεύω οι διαθέσιμες μερες σου ειναι πολύ λιγες για να πας και στην έρημο, η διαδρομή ειναι κουραστική και θες τουλαχιστον 2 διανυκτερεύσεις εκει και πάλι οριακά θα ειναι.Καλημέρα. Με ξενερωνει που η αποσταση Μαρακές - Φες ειναι κάπως μακριά, 5μιση ώρες το βγαζουν οι χάρτες με αμάξι. Το βραδινό τρένο το είδα σε site στο internet. Στην επίσημη ιστοσελίδα των σιδηροδρομικών γραμμών δεν έβγαλα ακρη γιατί δε σκαμπαζω γρι από γαλλικα.. Μετά, σκεφτήκαμε και το ενδεχόμενο να μεινουμε μονο Φες και από εκεί να κανουμε εκδρομή σε 1-2 μερη, χωρίς να βαλουμε το Μαρακές μέσα αλλά βαζοντας λιγο έρημο εκτός και αν πραγματικά δε "χωράει" σε τόσο λίγες μερες.
Η γνώμη η δική σου για ξεναγο?
Αυτό που λεει ο φίλος παραπάνω, ότι θα μας πάει "συστημενους" σε μαγαζιά για την προμήθεια του, το ψιλοφοβαμαι και εγώ.
Το να χαθείς λίγο στην πόλη, δε πειράζει. Το να χάσουμε την μπάλα εκεί μέσα θα πειραξει. Σκέφτηκα αντί για ξεναγό να πάρω μια τοπική SIM και να έχω συνέχεια ιντερνέτ και GPS απ' το κινητό, νομίζω έτσι θα είμαστε οκ, όπως επίσης και αν νοικιάσουμε αμαξι για την οποιαδήποτε εκδρομή.
Keep it simple!!
Οσο για την sim ειναι καλή ιδεα απλα εχε στον νου σου πως στις medinas δυσκολα βγαζει ακρη το gps, αλλα για μια γενική αίσθηση ειναι πολύ χρήσιμο.