• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

annabaloo

Member
Επόμενο Ταξίδι
μυκονος
Ταξίδι-Όνειρο
ξανά Κούβα!!
μέσα δεκεμβρίου που πήγα το 2013, ένα τζιν μπουφάν χρειαζόσουν και αυτό όχι όλες τις ώρες!

dr_Bewar

New Member
Γεια σας ταξιδιαρηδες.. Μιας και το topic αφορα συχνές ερωτήσεις για το Μαρόκο σαν νεο μέλος είπα να κάνω και εγώ μια.. Σκεφτομαστρε με την κοπελα μου να ταξιδέψουμε στο Μαροκο άλλα είμαστε σε δίλημμα λόγω της επικινδυνότητας εκεί..υπάρχει Οντως επικινδυνότητα? Μπορεί κάποιος να ταξιδεψει χωρίς γκρουπ η θα έχουμε θέμα οντας νεαρο ζευγαρι? Και αν υπάρχει επικινδυνότητα, είναι το βράδυ η το πρωι? Ευχαριστώ πολυυυ!!

marquis

Member
Γεια σας ταξιδιαρηδες.. Μιας και το topic αφορα συχνές ερωτήσεις για το Μαρόκο σαν νεο μέλος είπα να κάνω και εγώ μια.. Σκεφτομαστρε με την κοπελα μου να ταξιδέψουμε στο Μαροκο άλλα είμαστε σε δίλημμα λόγω της επικινδυνότητας εκεί..υπάρχει Οντως επικινδυνότητα? Μπορεί κάποιος να ταξιδεψει χωρίς γκρουπ η θα έχουμε θέμα οντας νεαρο ζευγαρι? Και αν υπάρχει επικινδυνότητα, είναι το βράδυ η το πρωι? Ευχαριστώ πολυυυ!!
Το πιο ενοχλητικό πράγμα στο Μαρόκο κατά την άποψη μου είναι οι κάθε λογής κράχτες, που ειδικά στα πολύ τουριστικά σημεία δε σε αφήνουν ούτε για ένα λεπτό στην ησυχία σου. Από θέμα επικινδυνότητας, δε θα έλεγα ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θα απέφευγα να κυκλοφορήσω τουλάχιστον μέσα στις μεδίνες των πόλεων αργά τη νύχτα, κυρίως λόγω της ησυχίας που επικρατεί, η οποία σε συνδυασμό με το ακανόνιστο των οδών τους μπορεί να σε κάνει να χαθείς πολύ εύκολα.

8avos

Member
Αν έχεις ταξιδέψει στην Πόλη θα βρείς ομοιότητες με την συμπεριφορά των Μαροκινών.

Έχουν συνηθίσει να τα "παίρνουν-ζούνε" απ τον τουρίστα,αλλά λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας
της χώρας τους,με το ανάλογο "τακτ" απλά σε προσπερνάνε.Νεύρα δεν χωράνε και με ένα απλό
χαμόγελο αποφεύγεις τα πάντα.

dr_Bewar

New Member
Ευχαριστώ πολύ παιδιά..θέλουμε Πόλυ να ταξιδέψουμε εκεί απλα δεν ξέρω καθόλου αν είναι επικίνδυνα..πάντως γενικότερα που διάβασα λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα..οπώς μου ειπατε και εσείς...για να δουμε και έρημο πως θα προτιμάτε να το κάναμε..σε ποια πόλη να πάμε δηλαδή και πως? Βοηθουν απο τα ξενοδοχεία να κανονισεις τέτοιες εκδρομές?

marquis

Member
Για τα της ερήμου υπάρχουν άλλοι με περισσότερες γνώσεις, σίγουρα όμως θα μπορείς να ρωτήσεις και στο ξενοδοχείο σου, ή να ψάξεις μέσω του ίντερνετ για πρακτορεία που κάνουν τις εκδρομές (πχ. στο tripadvisor μπορείς να βρεις αρκετά και μάλιστα με κριτικές).
Για το ξενοδοχείο έχω να προτείνω να μείνετε σε Riad. Θα κάνει τη διαμονή σας στο Μαρόκο αισθητά καλύτερη -και πιο ατμοσφαιρική- απ'ότι ένα τυπικό ξενοδοχείο.

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Tέλη Οκτώβρη που πήγα εγώ ο καιρός ήταν καταπληκτικός το πρωί πολύ ζέστη το βράδυ ένα μπουφανάκι το χρειαζόσουν! Πάρτε όμως και καμιά ομπρέλα, εμάς την πρώτη μέρα έβρεξε καταρρακτωδώς..

stelios-lenaki

New Member
Καλησπέρα,

Τέλη Νοέμβρη αναχωρούμε για Μαρόκο και θα μείνουμε για 7 μέρες. Τα εισιτήρια τα βρήκαμε σε προσφορά το καλοκαίρι και τα κλείσαμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Προσγειωνόμαστε στη Φεζ. Δεν έχουμε κλείσει κάτι για διαμονή, καθώς είμαστε του "πάμε και βλέπουμε".. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο ή hostel στη Φεζ? Νομίζετε ότι θα χουμε πρόβλημα στο να βρούμε διαμονή απο κει? Άλλες προτάσεις για εξορμήσεις? Ευχαριστώ!!!

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώντας να βγαλω πρόγραμμα για ταξίδι στο Μαρόκο και έχοντας διαβασει όλες τις σχετικές ιστορίες των μελών, έχω κανει ενα πρώτο πλανο και θα ήθελα τη γνωμη όσων γνωρίζουν. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθει απο 14 έως 28 Οκτωβρίου .
1η μερα:Αφιξη Καζαμπλάνκα αργα το απογευμα και διανυκτερευση.
2η μερα: Περιηγηση Καζαμπλάνκα μιση μερα και αναχωρηση για Μαρακές το μεσημερι με τρενο (3 ωρες διαδρομη) διανυκτερευση
3η μερα: Μαρακες διανυκτερευση
4η μερα: Μαρακες-Εσσαουιρα μονοημερη και διανυκτερευση Μαρακες
5η μερα: Μαρακες .Εδω θα ηθελα μια μονοημερη αλλα που? ειδα την κοιλαδα Des Sraghna, αξιζει?
6η μερα: Μαρακές-Ραμπατ (διανυκτερευση Ραμπατ)
7η μερα: Ραμπατ-Φεζ
8η μερα: Φεζ
9η μερα: Φεζ
10η μερα: Φεζ- Chefchaouen μονοημερη
11η μερα: Φεζ-Μερτζουκα-ερημος διανυκτερευση (πολλες ωρες με λεωφορειο αλλα θελω παρα πολυ να κανω διανυκτερευση στην ερημο)
12η μερα: Ερημος-Φεζ
13η μερα: Φεζ-Μεκνες-Volubilis
14η μερα: Φεζ μπορω να βαλω καποια μονοημερη?
15η μέρα: Φεζ αεροδρομιο επιστροφη.
Ειναι εφικτα ολα αυτα ή θα ταλαιπωρηθουμε στους δρομους και εχουμε και καποια ηλικια? Προσπαθησα να ελαχιστοποιησω τις εναλλαγες για διανυκτερευσεις σε διαφορες πολεις.Μαλλον δεν θα νοικιασουμε αυτοκινητο γιατι δεν υπαρχει πιστωτικη, οποτε ολα θα γινουν με ΜΜΜ . Επισης διαβασα για μεγαλη ταλαιπωρια (αν και ωραια) το περασμα απο τον Ατλαντα.Περιμενω τις αποψεις σας καθως και προτασεις για να αλλαξω ή να προσθεσω κατι. Ευχαριστω

isabelle

Member
Το να πας στο Μαρόκο 15 μέρες και να μην επισκεφτείς τον Νότο είναι κρίμα απ' τον αλλάχ, τον Δία, μη σου πω κι απ' όλο το δωδεκάθεο! Με απλά λόγια: χάνεις το καλύτερο.
Αν δεν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για λίγες μέρες (που θα ήταν και η καλύτερη εκδοχη) σκέψου την εναλλακτική να πάρετε κάποιο τοπικό οργανωμένο πακετάκι με εκκίνηση το Μαρακές και κατάληξη στην Φεζ μέσω του Ατλαντα.
Για παράδειγμα:
Μέρα 5η: Διαδρομή Μαρακες - Ουαρζαζάτ με επισκέψεις στην κάσμπα του Τελουετ και του Αιτ Μπενχαντού.
Μέρα 6η: δαδρομή μέσα από το φαράγγι του Νταντές και του Τόντρα.
Μέρα 7η: Διαδρομή για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα. Διανυκτέρευση στην έρημο σε αντίσκηνα.
Μέρα 8η: Διαδρομή για Φεζ.
Άσε που μ' αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις το πολύ χρονοβόρο και κουραστικό αλε-ρετουρ Φεζ-έρημος-Φεζ της 10ης και 11ης μέρας και ελευθερώνεις τον ανάλογο χρόνο.

Αυτό το τετραήμερο που σου περιγράφω είναι το απόλυτο μίνιμουμ. Το "σωστό" θα ηταν ένα τουρ μεγαλύτερης διάρκειας που να περιλαμβάνει και την κοιλάδα του Ντραα (τουλάχιστον), δηλαδή το τμήμα Ουαρζαζάτ-Ζαγκορά, για χάρη του οποίου θα "θυσίαζα" χωρίς δεύτερη κουβέντα την επίσκεψη σε Μεκνές και/ή Ραμπάτ. Όταν έχεις δει Μαρακές και Φεζ (μακράν το φιλέτο του λεγόμενου "αυτοκρατορικού Μαρόκου"), τα υπόλοιπα είναι απλά συμπληρώματα. Ειδικά δε τον Οκτώβρη, με τους εκτυφλωτικά μπλε ουρανούς και τα χωριά σε όλους τους τόνους του ροζ και της ώχρας, λουσμένα στο γλυκό φθινοπωρινο φως, ο μαροκινός Νότος είναι ένα εικαστικό ποίημα (και ο απόλυτος παράδεισος του φωτογράφου).

Τελείως ενδεικτικά, μπορείς να τσεκάρεις διαδρομές εδώ http://www.sahara-desert-dream.com/marrakech-4-jours.htm (μόνο γαλλικά δυστυχώς), ή εδώ http://www.marrakech-expedition-4x4.com/circuit-4x4-maroc-voyage-4x4-maroc.html (και στ' αγγλικά). Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο είμαι σίγουρη ότι θα βρεις δεκάδες άλλες επιλογές, κι ακόμα περισσότερο επί τόπου στο Μαρακές.

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Πολυ καλο το link που μου εστειλες στα αγγλικα. Πιστευεις οτι θα επρεπε να κλεισουμε την εκδρομη απο δω ή απο κει ίσως βρουμε καλυτερες τιμες? Και επισης, αν αντικαταστησουμε οπως προτεινεις την 5-8 μερες με οργανωμενο, τα υπολοιπα ειναι οκ? για 4 μερες θα μπορουσαμε ισως να αλλαζουμε καθε μερα ξενοδοχειο... για περισσοτερες θα ηταν κουραστικο νομιζω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα