vaso1
Member
αν δε πηγες στο εστιατοριο στη ραχη στα εξανθεια πραγματικα στερηθηκες πολυ ομορφια..εχει απιστευτη θεα και τελειο οικονομικο φαγητο..επισης μαλλον δεν πηγες στους καταρρρακτες στο Νυδρι οπου ειναι πολυ ομορφα...συμφωνω οτι η Λευκαλα δε θυμιζει σε τιποτα νησι..εγω ομως λατρεψα τις παραλιες της..ειχα παει εγω με το αγορι μου μονο..περασαμε πολυ ωραια αλλα και μενα δεν μαρεσαν που ειχε πολυ λιγη νυχτερινη ζωη σε σχεση με αλλα νησια και οτι οντως δεν εχει ωραια σοκακια δεν εχει κατι γραφικο να δεις..Σε εμας απο εδω που ειναι κοντα επειδη μενουμε Ναυπακτο κι ειναι λιγες ωρες μονο με το αμαξι μονο θα την προτεινα ανεπιφυλακτα..σε αλλον ομως που θελει κατι ξεχωριστο να δει οχι..πιστευω οτι εχουμε αλλα πολυ πιο ομορφα νησια..τις παραλιες ομως θα τις θυμαμαι για πανταΜόλις χτες επέστρεψα από την πολυσυζητημένη Λευκάδα... Περίμενα ότι θα με συνεπάρει το Ιόνιο , παρόλα αυτά έχω αμφιθυμικά αισθήματα... Από τη μία έχει αυτές τις καταπληκτικές θάλασσες με αυτό το ξεχωριστό γαλάζιο - που διαφέρει από τα νησιά του Αιγαίου , είναι όμως θολά δυστυχώς.. Που είναι τα νέρα που βλέπεις διαυγέστατα το βυθό ; Όμως αυτό είναι το λιγότερο που με απασχόλησε κατα την πενθήμερη διαμονή μου στη Λευκάδα. Καταρχάς έκανα το λάθος να μείνω με το αγόρι μου στο Νυδρί. Δε θυμίζει τίποτα σε νησί. Βουκαμβίλιες , σοκάκια και γενικά το παραδοσιακό νησιωτικο πνεύμα δεν το εντόπισα εκει ούτε καπου αλλου εντος Λευκάδας. Πιο πολύ μου έδινε την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας πολης , όπως το Ναύπλιο . Το Νυδρί συγκεκριμένα , αποτελείται απο έναν μεγάλο πεζόδρομο με άπειρα μαγαζια αριστερά δεξιά με ταμπελες με φωτα τυπου Λας Βεγκας που διαφημιζαν ταβέρνες κλπ. Ισως είμαι αυστηρή στην κριτική μου αλλά δνε μπόρεα να ξεχωρίσω ένα καλό ποιοτικό μαγαζί εκει..Όλα μου φάνηκαν πολύ τουριστικά .. Επίσης , δε μου άρεσε το ότι υπήρχαν τόσοι τουρίτσες...και εννοώ ''κακοι'' τουρίστες..Σερβοι , Ρουμανοι , που φώναζαν και συμπεριφέρονταν σαν νεάτερνταλ ουνοι.. Οι παραλίες όλες-και σιγουρα οι πιο φημισμενες της λευκαδας- ηταν καταμεστες απο τουρίστες.. Εγω προσωπικά , που ειμαι και λατρης της θαλασσας , δεν την ευχαριστηθηκα..Δεν μπορουσα να κολυμπησω..ΕΙδικα στο πορτο κατσικι και εγκρεμνους ο ένας έπεφτε πανω στον άλλον , σε σημειο που να κολυμπας και να σε χτυπανε τα ποδια των υπολοιπων.. Σιγουρα εαν ταξιδευα Λευκαδα αρχες ιουνιου ισως ηταν καλυτερα τα πραγματα .. Ακόμα , πήγα κρουαζερια με το Μακεδονια Παλας , στο οποιο ημασταν 300+ ατομα -20E για μονοημερη σε εγκρεμνους , πόρτο κατσίκι 9που ειλικρινα μας άφησαν για μια βουτιά μονάχα χωρις υπερβολες!!) στη συνεχεια ιθακη , κεφαλονια και σκορπιο. Επίσης δεν ενθουσίαστηκα , γιατι απλως εδειχναν αυτο ειναι το ταδε , εκεινο είναι το άλλο και παει λεγοντας. Μας αφησν ελαχιστη ωρα να κολυμπήσουμε . Θα προτιμούσα να έπαιρνα τη διαδρομη των 15Ε για 2,5 ωρες πορτο κατσίκι και 2,5 εγκρεμνους , γιατι τα υπόλοιπα δεν τα ευχαριστιέσαι έτσι κ αλλιώς. Παρολα αυτα , να σημειωσω πως ειχε αψογα δρομολογια , κατι που με διευκολυνε απειρα καθως δεν ειχα αμαξι ( ως προς την ενοικιαση οι τιμες κυμαινονταν στα 35-40 ημερησίως-Ιουλιο) . Επίσης , αγάπησα την παραλια Πευκουλια , που ειναι λίγο πιο κατω απο το Κάθισμα , και ευτυχως δεν εχει τόσο κόσμο . Για διαμονη θα προτεινα σιγουρα τον Αγιο Νικήτα , ιδανικο μέρος για ζευγαράκια , και για φαγητο την ταβερνα '' Τ'αγναντι'' στην ίδια περιοχη που βλεπει όλη την εκταση της θάλασσας .
Συμπερασματικά , δεν ξερω αν θα ξαναπηγαινα Λευκάδα .. Νιωθω οτι δεν την εχω δει οσο θα ηθελα , πχ καποια χωριουδακια οπως Καρυά , Εξάνθεια ..Αλλα αυτο το πολυπολιτισμικο σοκ με κούρασε λίγο :/ Εν ολίγοις δε θα προτεινα την Λευκάδα για ζευγαράκια , ή για ατομα που αναζητουν σχετική ηρεμία ... Καλο υπολοιπο καλοκαιριου ευχομαι !!!