Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου . Θα μείνουμε 10-13/2/26 Γκίζα μετά στις 13/2/26 θα θέλαμε να πάμε Λούξορ Ασουάν αλλά οι κρουαζιέρες είναι αρκετά ακριβές. Μήπως θ συνέφερε να μείνουμε Ασουάν 5-6 μέρες και να έχουμε οδηγό/ξεναγό?? Μετά επιστροφή στην Αλεξάνδρεια για 2 μερες. Επίσης να ρωτήσω αν υπάρχει πλατφόρμα με οδηγούς ξεναγούς, φαράγγια
Άποψη και και νομίζω των περισσότερων: μη μείνετε στη Γκίζα είναι φουλ υποβαθμισμένη και πέραν των πυραμίδων θα είστε απομονωμένοι, προτίμηστε πλατεία ταχριρ η ζαιμαλεκ

Δεν είναι σταθερή εταιρεία γιατί αλλάζει πολλές φορές την ώρα αναχώρησης. Ακυρώνουν και μετά από 5 η 6 ώρες το ξεκινούν (από Κάιρο πρέπει να δω αν το κάνουν όμως από άλλες πόλεις το κάνουν. Εάν το εισιτήριο το αγοράσετε από τον σταθμό τότε εκεί είναι διαφορετικά θα καταλάβετε τι ώρα θα αναχωρήσει και θα δείτε εάν είναι παλιό λεωφορείο ). Η go bus είνα σταθερή και πιο καλή.

Αίγυπτος - Λεωφορεία ΚΤΕΛ, minibus και τρένα

Για εισιτήρια.
Go Bus | Book Your Bus Ticket In Egypt η εάν σας δυσκολέψει το σαιτ της εταιρείας τότε από εδώ 12Go: Κάντε κράτηση για τρένα, λεωφορεία, φεριμπότ, μεταφορές και πτήσεις
Φανταστικα ευχαριστώ πολύ !

georgekgr

New Member
Καλησπέρα και από εμένα.
Ταξιδεύω για Κάιρο - Χουργκάντα 3 - 14 Μάη.
Χρειάζομαι πληροφορίες για συναλλαγές και χρήση κινητού από όσους έχουν πάει πρόσφατα.
1. Αρχικά για την έκδοση visa πληρώνουμε κανονικά και με ευρώ στο αεροδρόμιο;
2. Αναλήψεις από ATM (EUR -> EGP) γίνονται κανονικά με ελληνικές κάρτες mastercard; Επίσης, πληρωμές με POS πάλι γίνονται άφοβα με ελληνικές κάρτες;
3. Δεδομένα (επειδή η συσκευή μου δεν υποστηρίζει esim) παίρνουμε από κάποιο κατάστημα κινητής από το αεροδρόμιο με νέα sim που θα μας δώσουν;
4. Μετακίνηση Κάιρο - Χουργκάντα (και το αντίστροφο) γίνεται άνετα με λεωφορείο gobus κλπ;
5. Τι είναι safe για φαγητό και κατανάλωση γενικότερα; Γιατί έχω τρομάξει με ιστορίες με δηλητηριάσεις κλπ. Αν έχετε να προτείνετε κάποια spots για φαγητό εντός Καΐρου.
Σας ευχαριστώ ✌

Καλησπέρα και από εμένα.
Ταξιδεύω για Κάιρο - Χουργκάντα 3 - 14 Μάη.
Χρειάζομαι πληροφορίες για συναλλαγές και χρήση κινητού από όσους έχουν πάει πρόσφατα.
1. Αρχικά για την έκδοση visa πληρώνουμε κανονικά και με ευρώ στο αεροδρόμιο;
2. Αναλήψεις από ATM (EUR -> EGP) γίνονται κανονικά με ελληνικές κάρτες mastercard; Επίσης, πληρωμές με POS πάλι γίνονται άφοβα με ελληνικές κάρτες;
3. Δεδομένα (επειδή η συσκευή μου δεν υποστηρίζει esim) παίρνουμε από κάποιο κατάστημα κινητής από το αεροδρόμιο με νέα sim που θα μας δώσουν;
4. Μετακίνηση Κάιρο - Χουργκάντα (και το αντίστροφο) γίνεται άνετα με λεωφορείο gobus κλπ;
5. Τι είναι safe για φαγητό και κατανάλωση γενικότερα; Γιατί έχω τρομάξει με ιστορίες με δηλητηριάσεις κλπ. Αν έχετε να προτείνετε κάποια spots για φαγητό εντός Καΐρου.
Σας ευχαριστώ ✌
1. Όχι, με δολάρια ή με κάρτα. Βγάλτε ηλεκτρονική για να γλιτώσετε την ουρά.
2. Προφανώς και δεν πληρώνεις άφοβα με ελληνικές κάρτες, κάθε συναλλαγή θα έχει προμήθεια ανάλογη με την τιμολογιακή πολιτική της τράπεζας σας. Το ίδιο και για τις αναλήψεις. Βγάλτε revolut.
5. Στο Κάιρο έχει άπειρες επιλογές για φαγήτο κάθε είδους. Για τοπικό θα σας πρότεινα: Koshary Abou Tarek για κοσάρι και για παραδοσιακό αιγυπτιακό φαγήτο (μαγαζί που τιμάνε κατά κόρον οι αιγύπτιοι) το Sobhy Kaber. Επίσης, να φάτε σαβάρμα σε κάποιο μαγαζί κοντά σας (αφού δείτε κριτικές).

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
1. Όχι, με δολάρια ή με κάρτα. Βγάλτε ηλεκτρονική για να γλιτώσετε την ουρά.
2. Προφανώς και δεν πληρώνεις άφοβα με ελληνικές κάρτες, κάθε συναλλαγή θα έχει προμήθεια ανάλογη με την τιμολογιακή πολιτική της τράπεζας σας. Το ίδιο και για τις αναλήψεις. Βγάλτε revolut.
5. Στο Κάιρο έχει άπειρες επιλογές για φαγήτο κάθε είδους. Για τοπικό θα σας πρότεινα: Koshary Abou Tarek για κοσάρι και για παραδοσιακό αιγυπτιακό φαγήτο (μαγαζί που τιμάνε κατά κόρον οι αιγύπτιοι) το Sobhy Kaber. Επίσης, να φάτε σαβάρμα σε κάποιο μαγαζί κοντά σας (αφού δείτε κριτικές).
Άρα πρέπει να έχουμε μαζί μας δολλαρια??

Άρα πρέπει να έχουμε μαζί μας δολλαρια??
Όχι προφανώς πληρώστε με ρεβολουτ ή βγάλτε την ηλεκτρονικά. Στη χειρότερη θα μετατρέψετε σε λίρες αιγύπτου, τρώγοντας περισσότερο χρόνο

georgi d

Member
Καλησπέρα όμορφη ομάδα. Πρόκειται να ταξιδέψουμε 2 άτομα Φεβρουαρίου 2026 για 15 μέρες στην Αίγυπτο. , ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ.
Αίγυπτος - Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο υπάρχει και μια άλλη άποψη για την Σίβα.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα. Πολλές ώρες μέχρι να φτάσετε εκεί και στην διαδρομή δεν υπάρχει τίποτα. Ένας που είχε πάει μας έγραψε ότι με τίποτα δεν θα ξανά πήγαινε στην Σίβα.

varioAthens

Member
Αίγυπτος - Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο υπάρχει και μια άλλη άποψη για την Σίβα.
Προσωπικά δεν θα πήγαινα. Πολλές ώρες μέχρι να φτάσετε εκεί και στην διαδρομή δεν υπάρχει τίποτα. Ένας που είχε πάει μας έγραψε ότι με τίποτα δεν θα ξανά πήγαινε στην Σίβα.
Παντως στο ποστ που παραπεμπεις ο ανθρωπος που πηγε δηλωνει ενθουσιασμενος ⤵⤵⤵

Τέλος, η Σίβα είναι τόσο όμορφη (έκατσα 4 μέρες) που ξέχασα κατευθείαν το ταξίδι και την όποια ταλαιπωρία μπορεί να είχε. Δεν θέλω να εξωραΐσω κάτι, αλλά πραγματικά είναι από τα πιο όμορφα μέρη στην Αίγυπτο.

georgi d

Member
Για αυτό το έβαλα και ας αποφασίσει τι θα κάνει.
Το βασικό εδώ είναι ακόμα εάν πάω στην Αίγυπτο για πρώτη φορά πρέπει να επισκευτώ την Σιβα;
Για πρώτη φορά εγώ δεν θα είχα πάει. Θα πήγαινα και θα κοίταζα ότι βλέπουν όλοι οι τουρίστες και την δεύτερη φορά μόνο θα πήγαινα η στην Σιβα η στην Μαύρη και Άσπρη έρημο. Οι άλλοι πάνε δύο ή τρεις φορές το χρόνο , εμείς πηγαίνουμε διαφορετικά.

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος από Κάιρο.
Θα γράψω επίσης για την επίσκεψη στην Όαση της Σίβα τον Νοέμβριο. Ταξιδέψαμε από το Κάιρο με διανυκτέρευση στη Μάρσα Ματρού και περάσαμε δύο νύχτες στη Σίβα. Είναι μια διαδρομή 5 ωρών με λεωφορείο Go προς τη Μάρσα Ματρού και μια διαδρομή με μίνι λεωφορείο προς τη Σίβα. Η διαδρομή προς τη Σίβα διαρκούσε τέσσερις ώρες με μια στάση, και το ταξίδι επιστροφής ήταν λίγο πάνω από τρεις ώρες χωρίς στάση. Το μίνι λεωφορείο αναχωρεί όταν γεμίσει, οπότε περιμέναμε περίπου μία ώρα από τις 9 π.μ. μέχρι να γεμίσει. Το πρώτο βράδυ, παρακολουθήσαμε το ηλιοβασίλεμα στο νησί Φάτνις, τη δεύτερη μέρα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., πήραμε ένα τουκ-τουκ στις αλμυρές λίμνες (200 λίβρες για δύο), μετά κολυμπήσαμε στην Πισίνα της Κλεοπάτρας και στις 2:30 μ.μ., πήγαμε στην έρημο Σαχάρα με ένα τζιπ (1.300 λίβρες για ολόκληρο το όχημα, έξι άτομα, συν μια άδεια 350 λιρών ανά άτομο). Οδηγήσαμε μέσα από τους αμμόλοφους με ταχύτητα, σκαρφαλώσαμε σε αμμόλοφους και καταφέραμε να βγούμε από την καταπακτή — ήταν απολύτως καταπληκτικό. Κολυμπήσαμε σε μια κρύα και θερμή πηγή, κάναμε sandboarding, παρακολουθήσαμε το ηλιοβασίλεμα και ήπιαμε τσάι στην έρημο.
Υπήρχαν τρία σημεία ελέγχου στο δρόμο από τη Μάρσα Ματρού προς τη Σίβα, και σε καθένα από αυτά, έλεγχαν τα έγγραφα. Στο δρόμο της επιστροφής, ελέγξαν τις αποσκευές μας σε ένα από τα σημεία ελέγχου.

Σίβα είναι ένα από τα πιο μοναδικά και αξέχαστα μέρη στην Αίγυπτο. Αξίζει το ταξίδι.

Και ένα ακόμα

Όσον αφορά τη διαδρομή, εκτός από το νυχτερινό λεωφορείο, μπορείτε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω της Μάρσα Ματρούχ. Υπάρχουν τρία λεωφορεία την ημέρα από το Μάρσα Ματρουχ προς τη Σίβα, ένα ταξίδι τριών ωρών, και πολλά λεωφορεία την ημέρα από το Κάιρο προς το Μάρσα Ματσουχ —ένα ταξίδι πέντε ωρών. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε σταθμό στον ίδιο σταθμό λεωφορείων θα πάρετε το άλλο.

Πάμε λίγο και στην εταιρεία με minibus Siwa Bus.
Στο λινκ πάνω ο δικός μας από την Ελλάδα μας γράφει ότι από Σιβα με minibus πήγε κατευθείαν μέχρι Κάιρο.
https://12go.asia/en/operator/siwa-bus εδώ έχουν δρομολόγια δύο φορές την ημέρα. Το ένα είναι από Αλεξάνδρεια και δύο από Μάρσα Ματσουχ, άρα μπορούμε να πάμε Αλεξάνδρεια για μια ημέρα και στην επιστροφή μιλάμε με το οδηγός του minibus για να πάει στο Κάιρο.

Η όπως μας γράφουν εδώ. Έχουν γράψει ακόμα κάτι διαβάσε τα.
Μπορείς να πάρεις εισιτήρια στον σταθμό Targoman (στο κέντρο, τα ταξί ξέρουν πώς να φτάσουν εκεί) για 60-70le, IIRC. Αν, κατά κάποιον τρόπο, τα εισιτήρια είναι εξαντλημένα, μπορείς να πάρεις ένα λεωφορείο για Marsa Matrouh και μετά να μεταφερθείς στη Siwa. Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι το κάνουν μια ολόκληρη περιήγηση στην όαση, αλλά αυτό πιθανώς περιλαμβάνει ένα μίνι λεωφορείο και θα σου πάρει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου. Είναι περίπου 12 ώρες με το λεωφορείο, οπότε αν έχεις προβλήματα να κοιμηθείς στον δρόμο, προσπάθησε να πάρεις κάτι από ένα φαρμακείο. Αν θέλεις να το συνδυάσεις με ένα άλλο ταξίδι, η Βόρεια Ακτή υποτίθεται ότι είναι καταπληκτική ή θα μπορούσες επίσης να πας στην Αλεξάνδρεια εκεί ή στο δρόμο της επιστροφής.

Λάτρεψα τη Siwa! Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά φιλικοί και το φαγητό είναι πεντανόστιμο. Πήγα εκεί κατά τη διάρκεια του Πάσχα και γέμισα με karkade, χουρμάδες και ελιές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ωραίο ταξίδι στην έρημο, αλλά η τρελή ανεμοθύελλα και η βροχή μας ανάγκασαν να ενωθούμε με ένα στρατόπεδο κοντά σε θερμές πηγές. Ακόμα είδαμε πολλά σπουδαία πράγματα, όμως, και οι άνθρωποι ήταν αρκετά ευγενικοί για να με κάνουν το χατίρι επαναλαμβάνοντας φράσεις Siwi αρκετές φορές σε βίντεο
Εδώ το λινκ

Εάν μπορείς να κοιμηθείς την νύχτα τότε καλώς γιατί εγώ με τίποτα εκτός εάν είμαι πολύ κουρασμένος.
Νομίζω αυτήν την διαδρομή την ανάλυσαμε πολύ καλά.
Μας έμεινε αργότερα σαν πληροφορία να δούμε και την Μαύρη και Άσπρο έρημο

Πρόγραμμα για δύο ημέρες στην Σιβα. Για ξενοδοχείο νομίζω πάνω στο άλλο λινκ μας γράφει ένα.

Things to Do in Siwa Oasis: 2-Day Itinerary

Εκτός από έναν που μας έγραψε ότι δεν του άρεσε μας γράφει και ένας εδώ που έχει πάει και αλλού που ήταν καλύτερα.

Η μυστηριώδης όαση Σίβα στην Αίγυπτο, την οποία ονειρευόμουν να επισκεφτώ για είκοσι χρόνια
Таинственный оазис Сива в Египте, куда мечтал попасть двадцать лет βάζω το λινκ που δεν είναι από ρωσικό φόρουμ για αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Μεταφράζεται εύκολα μέσω Chrome. Εδώ έχει γράψει λίγα όμως για τις άλλες περιοχές νομίζω θα έχει γράψει πιο πολλά.

Πρέπει να δούμε πόσα λεφτά θα ξοδεύψει κάποιος εάν πάει στην Σιβα.

Ας δούμε την διαδρομή από Κάιρο μέχρι Σίβα στο χάρτη.
Εδώ βλέπουμε ότι η Marsa Matrouh είναι μετά την Αλεξάνδρεια.
_20251209_201716.JPG

Last edited:

tkaramp

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σκεφτόμουν για ένα μίνι ταξίδι στο Κάιρο (σχεδόν γεμάτες 4 μέρες) αλλά έχω μπερδευτεί λιγάκι.

Αρχικά πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστούν οι διανυκτερεύσεις, σε Γκίζα και κέντρο δεδομένου ότι θα θέλουμε να επισκεφτούμε σίγουρα τις πυραμίδες και το νέο μουσείο?

Για μετακινήσεις αξίζει να κλείσουμε κάποιον οδηγό ή να το αφήσουμε στο uber? Στο κέντρο περπατάς άνετα( στα πλαίσια του λογικού) μόνος σου ή γίνονται φορτικόι οι ντόπιοι? Θα πρέπει να προσέξουμε κάτι?

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Σκεφτόμουν για ένα μίνι ταξίδι στο Κάιρο (σχεδόν γεμάτες 4 μέρες) αλλά έχω μπερδευτεί λιγάκι.

Αρχικά πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστούν οι διανυκτερεύσεις, σε Γκίζα και κέντρο δεδομένου ότι θα θέλουμε να επισκεφτούμε σίγουρα τις πυραμίδες και το νέο μουσείο?

Για μετακινήσεις αξίζει να κλείσουμε κάποιον οδηγό ή να το αφήσουμε στο uber? Στο κέντρο περπατάς άνετα( στα πλαίσια του λογικού) μόνος σου ή γίνονται φορτικόι οι ντόπιοι? Θα πρέπει να προσέξουμε κάτι?
Μόνο κέντρο,Uber και περπατάς άνετα δε γίνονται φορτικοι ούτε στο Αλ Χαλίλι πλέον...

1) Μην μείνετε με τίποτα στη Γκίζα, είναι μαύρο χάλι. Πλατεία Ταχρίρ ή Ζάιμαλεκ. Στη Γκίζα θα πάτε να δείτε τις πυραμίδες και το μουσείο (με ούμπερ και με ξεναγό θα πρότεινα), δεν έχει κάτι άλλο.
2)Μετακινήσεις εντός Καίρου με uber (με μετρητά), αν πάτε καμία εκδρομή εκτός θα χρειαστείτε οδηγό για πιο άνετα.
3)Στο κέντρο δεν περπατάς μεγάλες αποστάσεις λόγω της τρελής κίνησης και των γεμάτων πεζοδρομίων. Γενικά θα δείτε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε είδους όχημα για μετακινήσεις δεν έχουν στην κουλτούρα τους το περπάτημα. Με uber παντού θα πηγαίνετε καλά και φθηνά.
5)Προσωπικά δεν τους είδα πολύ φορτικούς, όχι τουλάχιστον όσο ακούγεται. Στο δρόμο αν αδιαφορείς σταματάνε σε δευτερόλεπτα και δίνεις μικρά τιπ σε σερβιτόρους, οδηγούς κλπ. και σε έχουν βασιλιά (π.χ. τιπ σε σερβιτόρο της τάξεως του 0,5€ και ήταν όλη την ώρα από πάνω μας να μας αλλάξει καρβουνάκια στο ναργιλέ, αντίστοιχο τιπ στο παιδί με τις καμήλες να μας βγάλει ωραίες φώτο κλπ).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.301
Μέλη
39.978
Νεότερο μέλος
kelvinwrithe63

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom