Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Η δική μου εμπειρία σε πολλές εβδομάδες πια συνολικής παραμονής στην Αίγυπτο είναι ότι δε με άφηναν ποτέ στην ησυχία μου. Ούτε λεπτό.. Είναι ενοχλητικοί πολλές φορές, αλλά λες ευγενικά ένα λα και σε αφήνουν στην ησυχία σου.
Σε 125 ΄χώρες τουως κατατάσσω ως τους πιο αφιλόξενους, κατανοώ πως έχεις άλλη εκτίμηση, σεβαστό, επίτρεψέ μου να διαφωνώ.Άσχημοι χαρακτηρισμοί για έναν τόσο φιλόξενο λαό
Μα δεν είναι το παζάρεμα το πρόβλημα, η αθέτηση της συμφωνίας μετά το παζάρεμα είναι.Ειναι στην κουλτούρα τους το παζάρεμα όπως ήταν και στην δικιά μας μερικές δεκαετίες πριν.
Γιατί όχι; Και απολαμβάνεις αλλά προφανώς και συγκρίνεις και τα καλά (κι έχει τέτοια η χώρα) και τα κακά.Και τέλος όταν πας κάπου (και θα το ξέρετε καλά εσείς οι πολυταξιδεμένοι), προσαρμόζεσαι και απολαμβάνεις τα τοπικά. Δεν συγκρίνεις δεν γκρινιάζεις.
Ακριβώς, με τα καλά του και τα κακά του, δε γίνεται να μη λέμε τα κακά του "επειδή δεν είναι σωστό". Σωστό είναι, ο καθένας να μοιράζεται τις εμπειρίες τους. Για μένα η Αίγυπτος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που τον χαλάνε -όσο κανέναν άλλο- οι Αιγύπτιοι, ο ενοχλητικότερος και λιγότερο έντιμος λαός που έχω γνωρίσει. Εννέα στις δέκα φορές (η δέκατη ήταν σχεδόν πάντα Νούβιος) ό,τι συμφωνήσαμε αθετούταν συστηματικά, φανατικά κι επίμονα.Κάθε μέρος με τα δικά του.