Vicks
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Εντός Ευρώπης
- Ταξίδι-Όνειρο
- ?
Καλημέρα!Καλησπέρα , έχω μπει στον πειρασμό να οργανώσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο ( Κάιρο και Αλεξάνδρεια) αλλά όσο ψάχνω έχω μερικούς ενδοιασμούς. Για αρχή σκεφτόμουν να μην πάω με οργανωμένο γκρούπ αν και δεν μου αρέσει πολύ σαν ιδέα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταξιδέψω μόνη μου , μερικά άρθρα που διάβασα έλεγαν ότι είναι πλέον "ασφαλές" προορισμός ενώ άλλα από την άλλη λέγαν ότι καλό είναι να την επισκεφτείς με γκορυπ , θα ήθελα την άποψη κάποιου που έχει επισκευή την χώρα σχετικά πρόσφατα.
Η δεύτερη απορία που μου δημιουργήθηκε και για το τι μπάτζετ να έχω κατά νου, πέρα από ξενοδοχείο και μεταφορικά δεν έχω καταφέρει να βρω πληροφορίες για τις τιμές της καθημερινότητας ( φαγητό, μετακίνηση , σούπερ μάρκετ) τα βασικά αναπόφευκτα έξοδα.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το ταξίδι μου στην Αίγυπτο (2004) αλλά ήταν από τα καλύτερα που έχω πάει και ξαναπήγαινα άνετα. Πριν σου πω ο,τιδήποτε άλλο, να αρχίσω με το ότι αν πας μόνο Κάιρο και Αλεξάνδρεια, θα χάσεις πολύ όμορφα πράγματα. Το Κάιρο είναι μία πολύβουη μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με τα καλά και τα (πολλά) άσχημά της. Έχει τις Πυραμίδες και το Αρχαιολογικό Μουσείο που δεν πρέπει να χαθούν. Η Αλεξάνδρεια, απογοητεύω πολλούς συμπατριώτες μας όταν το λέω, δεν είναι αυτό το ίσως λίγο "εκρομαντισμένο" που έχουμε στο μυαλό μας με την ομογένεια, τον Καβάφη κλπ. Δυστυχώς τα ίχνη από αυτά τα περασμένα μεγαλεία έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί από τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσες μέρες και τι μπάτζετ διαθέτεις, αλλά πραγματικά είναι κρίμα να μην πας Ασουάν και Λούξορ. Τα μνημεία που είδα εκεί τα θεωρώ απίστευτα σημαντικά, εγώ συγκλονίστηκα.
Δεν ταξιδεύω σχεδόν ποτέ με γκρουπ, αλλά για την Αίγυπτο έκανα μία εξαίρεση και πήγα με γκρουπ, ένιωσα μεγαλύτερη ασφάλεια και μετακινήθηκα πιο εύκολα. Πήγαμε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και την κρουαζιέρα στο Νείλο. Για κόστη δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω, έχει περάσεις πολύς καιρός, αλλά δεν ήταν ακριβό ταξίδι.