geospanou
New Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνια
Πήγα με αδέρφια και κοπέλες Νοέμβριο του 18..λοιπον βίζα και να βρεις το ξενοδοχείο δεν θα έχεις θέμα. .Τα uber καλά είναι και φτηνά.. Αλλά δεν έχουν διαφορά με τα ταξί.. Γενικά εμείς χρησιμοποίησαμε πολύ τα ταξί εκεί... Άνετη τύποι και χαλαρή. Αρκεί να ξέρεις που θες να πας... Ελάχιστοι Μίλανε αγγλικά γιαυτό καλό είναι πριν βγεις από το ξενοδοχείο να ξέρεις η να βάλεις τον ρεξεψιονιστ να σου εξηγήσει στο ταξί που θέλεις να πας...καιρό δεν είχαμε κανένα θέμα και γενικά στην Αίγυπτο κυκλοφορούσαμε άνετα μέρα νυχτα(δεν ξέρω ίσως έπαιζε ρόλο ότι μας περνούσαν και για ντόπιους καμία φορά) χαχα.. Δεν μας πλησίαζαν ντόπιοι εκτός. .αν ενδιαφέρουν να αγοράσεις κάτι απλά εκεί είναι που θα σε ζαλίσουν.. Παζάρι να κάνεις μέχρι να πέσουν και στο τέλος θα σε κυνηγήσουν να το πάρεις κιόλας..Γκίζα θα δεις πυραμίδες.. Μείναμε απεντανι τουσ.. Το πρωί είναι πολύ όμορφα να ξυπνάς και να τισ έχεισ φάτσα.. Και το βράδυ τισ φωτίζουν και κάνουν ένα σόου καθώς λένε και την ιστορίας τους.. Καιρό έχει πιο πολλά να δεις.. Και μουσεία από πύργους κρουαζιέρα πολύ ωραία και αξίζει να την κάνεις νύχτα να δεις γενικά την πολύ... Με το ντύσιμο ήμουν και εγώ προκλητικός.. Αλλά μετά που πήγα και είδα που κυκλοφορούσαν γενικώς όλοι οι Ευρωπαίοι λέω εντάξει... Δεν θα έχεις θέμα απλά μην ντύνεσαι και εσύ τελείως προκλητικά..και τρυφερότητα υπήρχε.. Αλλά με μέτρο. .Ελπίζω να βοήθησα. .Καλά να περάσετε!Ξέρω ότι θα.. πρωτοτυπήσω αλλά θέλω να ζητήσω και εγώ πληροφορίες για το Κάιρο, δεδομένου ότι η απόφαση μας για να πάμε ήταν ξαφνική και αιφνίδια (σε δύο εβδομάδες). Και ναι, έχω googlaρει, έχω διαβάσει ταξιδιωτικές ιστορίες και ερωταπαντήσεις στο forum, αλλά εδώ τα περισσότερα θέματα έχουν αναρτηθεί give or take 10ετία πριν οπότε μήπως θέλει κάποιος που έχει πάει πιο πρόσφατα να με διαφωτίσει σε μερικές ερωτήσεις; Δε νομίζω να τις βρείτε πρωτότυπες, αλλά still.
1. Η πτήση που σκέφτομαι να κλείσω είναι η βραδινή της Aegean, 11:55 - 12:50, θα έχουμε πρόβλημα λόγω του ότι θα φτάσουμε αργά, με βίζα στο αεροδρόμιο, ή με το να μη βρίσκουμε ταξί να μας πάει στο κατάλυμα μας;
2. Χρειαζόμαστε εν τέλει ή όχι αυτή την πολυπόθητη βίζα;
3. Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι καλό θα ήταν να εμπιστευόμαστε την Uber για τις μετακινήσεις μας. Ποια η άποψη σας; Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Είναι όντως καλύτερη;
4. Το αγαπημένο όλων.. Αίγυπτος και εγκληματικότητα. Δεν ξέρω αν με όλα αυτά που διαβάζουμε μας έχουν αποθαρρύνει ή όχι για τις εξορμήσεις μας στη συγκεκριμένη χώρα, αυτό που ξέρω είναι ότι το Δεκέμβρη σημειώθηκε πάλι ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα λεωφορείο, αλλά από την άλλη γνωστοί μου πήγαν ανενόχλητοι το Σεπτέμβρη του 2018. Βέβαια, σκέφτομαι ότι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν γίνει σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή (και μη) χώρα, άρα..;
5. Ξενοδοχείο καλύτερα στο κέντρο του Κάιρου ή στη Γκίζα; Στη δεύτερη περιοχή είναι τα πιο αξιόλογα και με φοβερή θέα στις πυραμίδες αλλά ποια περιοχή είναι πιο βολική για εξορμήσεις;
6. Διάβασα ότι είναι ελαστικοί σε σχέση με το δυτικό ντύσιμο και φαντάζομαι ότι το να μην προκαλείς είναι το δέον αλλά δεδομένου ότι θα είμαστε ζευγάρι που θα ταξιδέψουμε, μήπως υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε; όπως πχ εκδηλώσεις τρυφερότητας σε δημόσιο χώρο;
Όποιος/α θέλει μας φωτίζει έστω και σε κάποια από τις ερωτήσεις. Ευχαριστώ team!